עוגיות שקדים מדהימות – מתכון מושלם
יש משהו במיוחד שובה לב בעוגיות שקדים. הן נמסות בפה, מתפזרות כמו חלומות מתוקים, ובטעם שלהן יש שילוב מושלם של מתיקות וקרמיות. לא משנה מתי תכינו אותן, מדובר במתכון אגדי שמבהיר את הקשר בין אוכל לבין אהבה. מדובר במתכון ממש פשוט שיכול להפוך כל רגע רגיל למשהו מיוחד. הכינו את עצמכם, כי עוגיות השקדים האלה הולכות להיות ממכרות! לאחר שתטעמו, קשה להפסיק ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון: כחצי שעה | רמת קושי: קלה | כמות: 20 עוגיות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- למי שגר בצל של סבתא – להכנה בביתם
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את העוגיות הנפלאות הללו, אנו זקוקים לכמה מרכיבים פשוטים וזמינים שיחד ייצרו טעם מענג ומסקרן. נכון, השקדים הם הכוכב כאן, אבל יש עוד כמה רכיבים שלא ישאירו אף אחד אדיש.
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים (אפשר להשתמש בביצה אחת ובנוסף לבן של ביצה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון (למגע נוסף של מרירות מענגת)
- קורט מלח (כדי להדגיש את המתיקות)
- שקדים שלמים לקישוט
עכשיו נגע בגרסה הטבעונית או ללא גלוטן. אנחנו זקוקים לשקדים טחונים, וגם לפוטנציאל להמיר את הביצים! ניתן להשתמש ב- "אגוזים טחונים" או "באנאנה" בהתאם למתכון. כך תוכלו גם להכין עוגיות בריאות יותר!
שלבי ההכנה
בקצרה, כל שלב הוא צעד נוסף לכיוון העוגיות המעלפות. בואו נתחיל את המסע!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השקדים הטחונים עם הסוכר.
- מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את הקינמון ומערבבים שוב, עד שהקינמון מתפזר באופן שווה.
- מניחים לתערובת להשרות כ-10 דקות (כדי שהשקדים יספגו את הטעמים).
- עם כף או כף גלידה, יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- לוחצים קלות על כל כדור כדי למעוך אותו טיפה, ומניחים שקדים שלמים על כל עוגיה.
- אופים בתנור החם במשך 15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשאתם מוכנים להפתיע את האורחים שלכם בעוגיות מדהימות, איך לא לדבר על מה אפשר להוסיף לשדרוג?
- למי שאוהב את הטעם המרענן – הוסיפו לקינמון גם מעט מיץ לימון.
- אפשר להמיר חלק מהשקדים בטחונים לאגוזי פקאן או אגוזי מלך עבור טוויסט חדש.
- תוספת של קקאו טחון תיצור עוגיות שוקולדיות שממש נמסות בפה.
- לאוהבי השוקולד, ניתן לשים שוקולד מריר קצוץ בתערובת (מומלץ!).
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות? ברגע שהן מתחילות להתזהב סביב הקצוות, זה הזמן להוציאן מהתנור. אמנם הן ייראו רכות, אבל הן יתייצבו כשיתקררו.
אפשר לשמור את העוגיות למחר או כמה ימים? בהחלט! תוכלו לשמור את העוגיות בקופסה אטומה משך כ-5 ימים.
האם ניתן להכין את העוגיות בלי סוכר? כן! ניתן להשתמש בתחליף סוכר כמו סוויטנגו או ממתיקים אחרים.
אם אני רוצה עוגיות עבות יותר, מה לעשות? אפשר להוסיף יותר שקדים טחונים, זה יעזור ליצור עוגיות גבוהות ואווריריות.
האם אפשר להכין עוגיות שקדים טחונים ולא להשתמש בכל הבצק? כן, ניתן להקפיא את התערובת ולשמור למשך שבועיים.
נקראתי לדודה שוחגו לשוחח על עוגיות, מה לעשות? ובכן, זה הזמן לצלצל אליה ולהזמין אותה להכין יחד את העוגיות!
האם אוכל להשתמש בשקדים קלויים? בהחלט! הם יוסיפו לעוגיות טעמים ותחושות חדשות.
אפשר לתקן טעויות במתכון? כל מקום שיש לכם חקר מיוחד, תרגישו חופשיים לשדרג את המתכון – כל יצירה יכולה להיות דינמית!
איך אני יכול להגיש את העוגיות? הקדישו להם מקום מרכזי על השולחן, ולפעמים מומלץ לשים קצת אבקת סוכר מעל לעיצוב מרשים.
עזבו את זה – אני ממש חובב עוגיות! איזה טיפים יש לך להכין עוגיות טובות יותר? פשוט תאמינו ביכולות שלכם ותהנו מהתהליך, הרי זה מה שעושה את זה למיוחד!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כולם צריכים לדעת על עוגיות השקדים המשגעות! תהנו מהבישול ותזכרו: אהבה היא התוסף הסודי הכי טוב!