קציצות בתנור ב-10 דקות – המנה המושלמת למפגש עם חברים!
באמת, מי לא אוהב קציצות? הן תמיד ממלאות את הבית בניחוחות מדהימים, משגעות את החך עם כל ביס ומזכירות לנו רגעים קסומים מהילדות – של סבתא, של אמא ושל כל הטעמים שגדלנו עליהם. אבל מה אם נאמר לכם שאתם הולכים לגלות מתכון קציצות שלא רק מוצא את דרכו בין השורות של המתכונים הקלאסיים, אלא גם שובר את השיאים של מהירות ההכנה? קציצות בתנור בזמן שיא של עשר דקות – ממש כמו קסם במטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים ל: 4-6 אנשים
אם חשבתם שאת הקציצות המופלאות הללו תוכלו להכין רק כשיש לכם הרבה זמן פנוי, תחשבו שוב! בעזרת המתכון הזה, אתם תמצאו את עצמכם מקבלים קציצות מדהימות שמוכנות בטפיחה על השולחן תוך רגעים ספורים. עם כמה רכיבים בסיסיים, תהליך פשוט ושילוב של טעמים מעולים, אף אחד לא ישאר אדיש למנה הזו. קציצות אלו עשויות להיות המוקד של כל מפגש חברתי או חגיגה, ולהשאיר את כולם ללקק את האצבעות!
הרכיבים הדרושים
לפני שמתארחים לתוך שלבי ההכנה, בואו נסתכל על רכיבי הקסם שיחדירו את הקציצות אלו בקלות למנת חייך:
- 500 גרם בשר טחון – עוף, בקר או תערובת, מה שתרצו!
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- תיבול – מלח, פלפל, כמון ואפילו מעט פפריקה אם אתם מעוניינים לגלות את הצד החריף שלכם!
- שמן זית לשימון התבנית
שלבי ההכנה
אז אחרי שמצאנו את כל החומרים המושלמים, הגיע הזמן לצלול אל תוך ההכנה! אני מתרגשת להראות לכם את הנוסחה המעלפת הזו.
- מחממים את התנור על חום של 200 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, השום, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, והע спеציפים שלכם.
- מתבלים עם המלח, הפלפל, הכמון ו/או הפפריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- לוחצים עם הידיים על התערובת ויוצרים קציצות בגובה של כ-2 ס"מ.
- שמים את הקציצות בתבנית, שומנים אותן מעט עם שמן זית.
- אופים ב-200 מעלות במשך כ-10 דקות עד שהן משחימות.
- מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות כדי שלא תישרפו את הלשון, ואז מטבלים ברוטב שאתם אוהבים.
לפני שנמשיך, תזכורת: אין גבול לרכיבים שניתן להוסיף לתערובת. אתם יכולים לשדרג עם גבינת פטה, ירקות קצוצים או אפילו חומוס. כל מה שיגביר את הממכרות שלהן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאת המתכון הזה אפשר לקחת למקומות די רחוקים. רוצים להתחיל את המנה עם טוויסט על טעם המזרח התיכון? הוסיפו לתערובת כמון וקורקום! רוצים להעניק לקציצות שלכם טעם מדהים של גן עדן? חמאה ממיסה עם עשבי תיבול מלמעלה – תנסו ולא תצטערו.
אפשר גם להכין רוטב עגב Tomatoes סחוט, או לשדרג עם רוטב טחינה. תוספות יכולות לכלול גם סלט ירקות טרי בצד או תוספת של קינואה למנה בריאותית שיוצרת איזון מושלם.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר? מדובר בקציצות שיכולות להישאר במקרר תוך שלושה ימים. במידה ואתם רוצים לשמור אותן יותר זמן, אני ממליצה להקפיא אותן.
מה לעשות אם לא אוהבים קינואה? אין בעיה! קציצות נהדרות עדיין יצאו עם דגן אחר, כמו אורז או בולגרית.
האם אפשר להכין אותן ללא בשר? בהחלט! יש אפשרות להכין קציצות עם חומוס או עדשים, והן ייצאו בריאות ומדהימות!
איזה רוטב הכי מומלץ? אני ממליצה על רוטב עגבניות יחד עם עשבים רעננים שיתנו מגע פיקנטי לכל bites
האם אפשר להכין את הקציצות על מחבת? כמובן, שימו עליהן טיפה שמן ותחממו עם כיסוי על הלהבה. יש הקפצה מושלמת, אבל זה ידרוש יותר זמן.
אותה קציצת במקפיא? איזו יציאה! אפשר לשמור להן הרבה זמן, פשוט במילה "זה כל כך טעים"!
מה מומלץ להגיש ליד הקציצות? סלט ירקות מרענן או פיתה רכה עם טחינה זה מושלם, באמת!
האם המנה מתאימה לפיקניק? ללא ספק! קציצות בתנור הן מושלמות לארוחת עשרה עם חברים בפארק.
כמה קציצות יוצאות במתכון הזה? תלוי בגובה הקציצות, אבל בדרך כלל יצאו בין 15 ל-20 קציצות.
האם אפשר לשים את הקציצות במקרוגל? כן, תוך חמישה דקות הן יגיעו למצב לא פחות ממעולה!
אז הנה, אתם מצוידים במתכון מבריק, מהיר וטעים שמשדרוגים מבוקר ועד ערב, ויש שטוענים שהוא פשוט אגדי! אני ממליצה בחום לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, וליצור רגעים בלתי נשכחים סביב השולחן. מי לא רוצה לקבל הזמנה לקציצות בתנור שלא יישארו על הצלחת! זה הזמן להפוך את עולם הקציצות לאטרקציה המדהימה הבאה שלכם.