100 גרם בשר טחון – קלוריות ומידע נוסף
בעולם האוכל המגוון שלנו, בשר טחון תופס מקום של כבוד. הוא לא רק טעים בצורה מדהימה, אלא גם מספק מגוון רחב של אפשרויות בישול שמתאימות לכל טעם ולכל הזדמנות. אולי זה נשמע לכם שגרתי, אבל כאשר אנו עוסקים ב-100 גרם בשר טחון, אנו נכנסים אל העולם המופלא של מתכונים, טעמים, והשפעות על הבריאות שלנו. אז למה שלא נצא יחד למסע גילוי מרתק סביב בשר טחון? לרבות מתוך המתכונים שמישהו לא יכול לסרב להם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 3-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, חשוב שנכיר את הרכיבים שינצחו את הקרב על התיאבון שלנו. בדיוק כאן מתחילים הנפלאות של בשר טחון.
- 100 גרם בשר טחון (בקר, עוף או טלה, תלוי בטעם האישי)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גס או דק, זה תלוי בכם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
- 2 כפות שמן זית
כעת כשיש לנו את כל מה שצריך, אפשר לחשוב על קונספטים נוספים. לדוגמה, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בבשר סויה טחון. אם אתם רגישים לגלוטן, תוכלו להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן. תרגישו חופשי לנגן על הסמלים הללו כמודלים של יצירתיות וגיבוש תפריט אישי ואגדי!
שלבי ההכנה
אז לפני שנצלול אל תוכן הלב, חשוב לנו לדעת: כל שלב חשוב, כל פעולה מסוימת ממלאת אותנו בניחוחות ובצבעים שיכולים להפוך את הארוחה שלנו למעלפת.
- במחבת עם שמן זית, קצצו את הבצל והשום והקפיצו אותם עד שהבצל הופך לשקוף ומעט זהוב.
- הוסיפו את הגזר המגורר והמשיכו לטגן במשך 3-4 דקות נוספות.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הבשר הטחון עם התערובת שהכנתם ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, עשבי התיבול, מלח ופלפל.
- ערבבו הכל היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- כעת, קחו מנת בשר בגודל כדור תפוח ותשקלו אותה כדי שהיא תהיה אחידה, ואחר כך ת Flatten to patty.
- חממים מעט שמן במחבת וצולים את הפטיסים על חום בינוני עד שיהיו מוזהבים ופריכים.
בתוך כל כך הרבה פעולות פשוטות, מתחיל להיווצר האוכל המושלם! כל נשיכה מביאה טעם מדהים, וכל ריח מעורר תיאבון מפגיש אותנו מחדש עם התשוקה לאוכל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנות לא רומנטיות כמו בבית של סבתא, אפשר גם לשדרגן. אחרי הכל, עשבי תיבול, גבינות שונות או רטבים: כל אלו יכולים להפוך את המנה למקום מגונן של נאות העין.
- לגרסה חריפה, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לתערובת.
- ניתן לשלב ירקות קלויים כמו זוקיני או פלפלים בין הבשר.
- מאוהבים בגבינות? הוסיפו כמה קוביות של מוצרלה למרכז הפטיסים!
- למגע בושם שמן זית, אפשר להוסיף גם מסמרי עלי תבלין כמו רוזמרין.
כשהמנה מוכנה, אתם תרגישו את הדופק עולה! תודו לעצמכם על יצירתיות נפלאה!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של בשר טחון?
בשר טחון עשיר בחלבון, ויכול למלא תפקיד חשוב בתפריט תזונה מאוזן. בנוסף, הוא מקור מצוין לברזל וויטמינים כמו B12, שנותנים לנו את האנרגיה הנדרשת לאורך היום.
האם אפשר להשתמש בבשר טחון קפוא?
בהחלט! תוך כדי שמירה על הוראות הפשרה הנכונות, בשר טחון קפוא יכול להיות שווה במידה רבה בדיוק כמו הבשר הטרי.
איך יודעים שהבשר טחון מבושל בצורה נכונה?
מומלץ להעזר במד thermometer. בשר טחון בקר צריך להיות מבושל ב-70 מעלות צלזיוס, על מנת להבטיח שהוא בטוח לאכילה.
מה אפשר להגיש לצד הבשר טחון?
המון אפשרויות! תפוחי אדמה אפויים, פירה או אורז יכולים להיות תוספת נהדרת, וכמובן סלט טרי שיתן קונטרסט טעים!
האם יש הבדל בקלוריות בין סוגי הבשר?
בהחלט! בשר טחון בקר מכיל יותר קלוריות מאשר בשר עוף, בשר טחון טלה נחשב ליותר שמן. בחירה נכונה תסייע לעשות את ההחלטות בריאות יותר.
מה עושים עם שאריות הבשר הטחון?
אתם יכולים להשתמש בשאריות למילוי פטיסים אחרים, להכנת פשטידות או גם לסטייקים בוולפון.
למה כדאי דווקא לבשל עם בשר טחון?
בשר טחון הוא מאוד גמיש, הוא עובד מעולה במגוון רחב של מתכונים כמו קציצות, פשטידות, מרקים ומאכלים נוספים.
איך שומר על קלוריות בבשר טחון?
אתם יכולים לבחור בבשר טחון רזה, ולהשתמש בו בשילוב עם ירקות במקום פחמימות אחרות ושומניות.
האם קלוריות בבשר טחון משתנות בהתאם לשיטת הבישול?
בוודאי! בישול במחבת עם שמן יוסיף קלוריות נוספות לעומת בישול על Grill.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה ברשתות?
מי אינו רוצה לטעום את המנה המושלמת הזו? זה פשוט מגניב לחלוק את החוויות טוב הלב והטעימה, ואם דיברנו על חברים, כל אחד רוצה ללקק את האצבעות!
אז אם גם אתם מוכנים להשקיע במנה מדהימה, ללקק את האצבעות ולהרגיש את הטעמים המדהימים שמחכים לכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייחשפו ליהלום הזה! בהצלחה!