"`html
מתכון לקציצות בשר טחון על האש
מה עושה את הקיץ ליותר מעניין? יחד עם החום, השמש והמסיבות, גם האכילה בחוץ הופכת להיות המשפחה והחברים מתאספים סביב גריל שמתחיל לבעור. ריח של בשר שצלוי על האש בסגנון של סבתא, מתערבב עם פיסות לחם מחממות לב וצלחות עמוסות בפתיתי ירקות מרעננים. קציצות בשר טחון הן המנה שתגרום לכל אחד לשאול "עוד אחת, בבקשה!" מדובר במנה שמספקת טעמים מדהימים, שהיא גם נראית משגע ולא פחות חשוב – היא ממכרת. בסופו של יום, מי לא אוהב אוכל טוב? אז בואו נצא לדרך ונהיה השפים של הערב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המנה הספיקה
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המהממות הללו, תזדקקו לכמה רכיבים פשוטים, אך כולם איתם תגיעו לתוצאה אגדי! ברשותכם, אני רוצה להציג בפניכם את המצרכים:
- 500 גרם בשר טחון (עגל או עוף – לפי טעמכם)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לגרסה מרעננת)
- 1 ביצה
- 3-4 כפות פירורי לחם (לגרסה אוורירית ומעלפת)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לצלייה
מרכיבים חלופיים
עבור מי שמעוניינים בגרסה טבעונית של המתכון, אפשר להשתמש בתערובת של חומוס מרוסק או טופו ובכך ליהנות מקציצות בריאות לא פחות ממטעמי בשר. אפשר גם להרגיש חופשי לשדרג את התערובת עם תוספת של רוטב סויה, קימצ'י או כל עוזר טעמים אחר.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתענג על שלבי ההכנה המפנקים שלכם.
- בקערה גדולה, מערבים את הבשר הטחון עם כל היתר: בצל, שום, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל.
- מעבדים את התערובת עם הידיים עד שהתערובת מגובשת ואחידה.
- יוצרים קציצות בגודל של כף, ומשטחים קלות בחלקן.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית, סוחטים את הקציצות ומניחים במחבת.
- מטגנים 5-7 דקות על כל צד, עד שהקציצות משגעות ומתמלאות בגוון מוזהב.
- לאחר טיגון, אם בא לכם לקפוא את הקציצות, אפשר לעבור על מגש ולהעביר לגריל.
- מגישים עם סלט ירקות רענן או בתוך פיתה, ולוודא שכולם לוקחים מנת בשר מטורפת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אכן המון דרכים לשדרג את המנה המוקפצת הזאת! אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית לתוך הקציצות, או לשים רטבים מגוונים כמו טחינה, חומוס או רוטב חריף לצד המנה שלכם. תוספות כמו סלט גזר מרענן, ציזיקי או טחינה גם יוסיפו טעמים בלתי נשכחים למנה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
כשהן מגיעות לצבע כהה ומוזהב מ-"טס-על". אפשר לפצח קציצה אחת ולוודא שהבשר מבושל עד הסוף.
אפשר להכין את הקציצות מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין אותן מראש, לאפות אותן ולשמור במקפיא. כשיגיע הזמן, פשוט לחמם אותן על מחבת או לתנור.
מה עוד אפשר להוסיף לתערובת?
לגרסה עשירה, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים, צ'ילי חריף או תבלינים נוספים כמו כמון או קימל.
האם ניתן לבשל את הקציצות בתנור במקום במחבת?
כמובן! ניתן להניח אותם בתבנית אפייה, למרוח מעט שמן ולבשל בחום של 200 מעלות צלזיוס כ-20 דקות.
האם הקציצות מתאימות לאירועים?
ודאי! הן מושלמות לכל ארוחה, פיקניק, מסיבת בשרים או פשוט לכל ערב חגיגה בבית.
מה הכי טוב להגיש לצד הקציצות?
הרבה אנשים מעדיפים פיתה ובצלים קלויים, אבל תוספות כמו סלטים וממרחים כל כך יוסיפו צבע וטעם!
אפשר להכין קציצות קטנות יותר ולאכול אותן כנשנוש?
בהחלט! הקציצות כקינגס יהיו מצוינות גם כתוספת ירוקה או כנשנוש בזמן משחק כדורגל.
מה כדאי לכם לקחת בחשבון כשמכינים קציצות בלי גלוטן?
לאחר שתשמעו את קולות השעועית, אתם רוצים להחליף את פירורי הלחם בפירה תפוחי אדמה או קמח תפו”א, זו תהיה גרסה בריאה ולא פחות מדליקה!
האם אפשר להכין קציצות עם דגים בדומה למתכון?
מאוד כן! ניתן להמיר את הבשר בדג טחון ולהתלהב ממנה ים תיכונית עם שום, תבלינים וגרגרי חומוס טחונים.
איפה ניתן למצוא מתכון לקציצות טובות יותר?
יש פשוט מתכונים רבים ברשת, אבל אנחנו מציעים שתיקחו את המתכון הזה ותחיו אותו מחדש בגרסה שלכם!
שיהיה לכם טעים ומענג! תשתפו אותנו אם גם לכם הייתה חוויה מרהיבה עם הקציצות האלו, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות!
"`