מתכון פלאפל תימני מדהים!
יש מאכלים שכשאוכלים אותם, הם מעבירים אותנו למסע בזמן. פלאפל תימני הוא אחד מאותם מאכלים! ברגע שתרגישו את הארומה ולחם הפלאפל החם נוגע בשפתיים שלכם, אתם תרגישו כאילו אתם בארץ ישראל של פעם, בדיוק כמו בסיפור של סבתא. מדובר במנה שהיא כאילו מדהימה, ממכרת, משגעת ומעלפת – כזו שלא ניתן להפסיק לאכול ממנה, והריח שעולה מתהליך הטיגון? אלוהים אדירים!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4-6 אנשים
- 30 דקות הכנה
- רמת קושי בינונית
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצלול לתוך המצרכים הכי טובים שיש! מדובר ברכיבים פשוטים אך כה חשובים, שביחד הם יוצרים פלאפל מושלם, בריא וטעים. כאשר אנו מדברים על פלאפל תימני, אנו מתכוונים לשקול את השחקנים המרכזיים במתכון הזה:
- 2 כוסות גרגרי חומוס יבשים, שהשרינו למשך 12 שעות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות קימל טחון
- 1 כפית סודה לשתייה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית לפלאפל תימני, אתם יכולים פשוט להשמיט את השום או להחליף את החומוס בקוסקוס! רוצים פלאפל דל פחמימות? מתי שאפשר לצמצם את כמות החומוס ולהוסיף קישוא מרוסק. בהחלט אפשר להתנסות ולשדרג את המתכון לפי המבחר שזמין אצלכם במטבח.
שלבי ההכנה
ועכשיו, נעבור לחלק הכי מרגש – ההכנה עצמה! אנחנו נתן לכם הוראות מסודרות, שהתהליך יהיה פשוט וברור.
- ראשית, סננו את גרגרי החומוס שהשריתם, והניחו אותם במעבד מזון.
- הוסיפו את הבצל, פטרוזיליה, כוסברה, ושום, והפעילו את המעבד עד שהתערובת תהפוך לגרגרים קטנים.
- הוסיפו את התבלינים, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ותערבבו שוב.
- העבירו את התערובת לקערה, וכסו בניילון נצמד למשך 30 דקות.
- חממים שמן בסיר עמוק.
- קחו מהתערובת כדורים בגודל של כף, וטבלו אותם בשמן החם.
- טיגנו את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
- הוציאו את הפלאפל מהשמן והניחו על נייר סופג.
טיפ מהנסיון שלי: בדקו אם השמן חם כראוי על ידי טיגון כדור קטן ראשון. אם הוא מתפוצץ ונפלא, אפשר להמשיך!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כאשר אנחנו כבר עם פלאפל מושלם בידיים שלכם, השאלה הגדולה היא – מה להוסיף? אז יש הרבה רעיונות! אתם יכולים להציע לצד הפלאפל סלט טבולה מרענן, חומוס עם טחינה, או אפילו שיפודים של ירקות קלויים. אלו כוללים תוספות כמו צ'ילי חריף, טחינה ירוקה או אפילו צנונית קצוצה.
אני ממליץ לכם גם לשדרג את החלה שבה אתם מגישים את הפלאפל – חלה עם חום קראנצ'י יכולה לקחת את המנה למעלה והעונג כמעט לא יסתיים!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין פאלאפל ללא טיגון?
כן! ניתן להכין פאלאפל בתנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס. פשוט מרססים את הכדורים בשמן ומכניסים לתנור עד שהן מקבלים צבע זהוב.
האם אפשר להקפיא את הפלאפל?
אכן, כאן… אתם יכולים להקפיא את הכדורים לפני הטיגון. פשוט הניחו אותם במיכל אטום לאחר ששמתם אותם למספר שעות במקפיא.
האם פלאפל תימני יותר טוב מפלאפל רגיל?
תלוי בטעמים שלכם! כמה אנשים מעדיפים את התיבול המיוחד של הפלאפל התימני, בעוד אחרים אוהבים את המתכון הקלאסי.
איך אני יכול להיפטר מהחומצה על הידיים אחרי הכנת הפלאפל?
כמובן! תשטפו ידיים עם סבון ומים חמים, ואם זה לא עובד, נסו להעסיק את הסטודיו הביתי שלכם עם כמה חומץ על הידיים ישירות.
האם אפשר להכין את המתכון גם מחומוס משומר?
אכן, אך יש צורך להקפיד על סנון הסימני בקלות, שזוהי תרבות כמו לצלם.
איזו תוספת מתאימה ביותר לפלאפל תימני?
סלט ירקות טריים, טחינה או חומוס עם פול – אלו יהיו אפשרויות מצוינות!
איך ניתן לדעת אם הפלאפל מוכן?
הם יהיו מזהבים וקריספיים מבחוץ. אפשר גם לפצח אחד ולראות אם הפנים רך ואוורס אז יש לנו פלאפל מושלם!
האם יש הבדל בין פלאפל תימני לפלאפל מצרי?
בד"כ ההבדל נמצא בתיבול ובמרכיבים. פלאפל תימני שם על הדגש על תבלינים כמו כמון וקימל, בעוד פלאפל מצרי נוטה להיות עשיר יותר בטחינה.
האם אפשר להכין פלאפל עם ירקות שלמים?
מומלץ למעבד מזון לסחוט לעס לירקות כדי לקבל תוצאה מדהימה.
איפה אפשר לקנות גרגרי חומוס יבשים?
אפשר למצוא אותם בכל חנות טבע, חנויות מזון או בדוכנים בשוק.
אם יצא לכם להכין את המתכון המדהים הזה, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ואל תשכחו להגיע שוב כדי לשמוע על מתכונים נוספים ומפתיעים!