ממכר, מעלף ושמח – מתכון לטופו קריספי בתנור
עכשיו, נדמיין את הסיטואציה הבאה: אתם חוזרים הביתה ביום עבודה ארוך, רעבים ומעט עייפים, או אולי אתם מארחים חברים ושואלים את עצמכם מה להכין למנה עיקרית שתשאיר את כולם פעורי פה. אני כאן כדי להציע את הפתרון המושלם – טופו קריספי בתנור! המתכון הזה יהפוך כל ארוחה לחגיגה, והמשפחה שלכם תבקש ממכם להכין אותו שוב ושוב. כן, מדובר במנה כל כך טעימה, שהיא תכבוש אתכם ותשאיר אתכם ללקק את האצבעות – מילולית! אז, מה דעתכם לקפוץ למטבח ולהתחיל? בואו נתחיל בנעימות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגישים עבור 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נדבר על מה שצריך בשביל לספר את הסיפור הזה. הנה המרכיבים המדהימים כדי ליצור את המנה המושלמת:
- תפוחי אדמה קטנים – 500 גרם (לגרסה מתוקה ומרעננת)
- טופו קfirm – 400 גרם
- שום כתוש – 4 שיניים
- שטויות (לא להיבהל, שילוב של תבלינים) – מלח, כמון, פפריקה מתוקה, קימל, וכמובן, תיבול שנוגע בלב: תיבול סויה וחרדל
- שמן זית – 4 כפות
- קמח תפו”א או קמח שמשפיע על הטקסטורה – 2 כפות (לא חובה)
ויש גם מרכיבים חלופיים! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו לשמור על מתכון זה עם הגיע נוסחאות לשימוש בתחליפי סויה בשלבי ההכנה. והאמת? החסרת טופו מהמתכון (אם חסר בבית) עשויה להיות אתגר, אבל תבלינים צמחיים כמו קישוט ירקות צבעוניים עשויים להוסיף רבות.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן להיכנס לפעולה, אני מתרגש!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ-2 ס”מ.
- בקערה גדולה, מוסיפים את הטופו ויוצרים לו מרינדה עם השום הכתוש, שמן זית, מלח ותבלינים לפי הטעם.
- אם בחרתם להוסיף קמח תפו”א, עכשיו זה הזמן. ערבבו היטב כך שכל קובייה תכוסה.
- מסדרים את קוביות הטופו על תבנית מכוסה בנייר אפייה, במרחק זה מזה.
- מקפלים לתנור ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהקוביות מקבלות צבע זהוב וקריספי.
- במהלך האפייה, אתם תוכלו להסתובב באוויר המדהים ולחכות בכיליון עיניים במתח ובציפייה לתוצאה הסופית.
אני רוצה לשתף אתכם בכמה שדרוגים שתוכלו ליישם, אבל יותר על כך בהמשך. כל שלב מביא איתו הפתעה, אז אל תפספסו את האפשרויות השונות לשדרוג המנה! האם חשבתם להוסיף גזר קלוי או ירקות עליים שונים? איזה שדרוג משגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מתאים להזכיר שגם טופו קריספי בתנור הוא אלא בסיס לדברים רבים. השדרוגים יכולים להיות מגוונים ומלהיבים!
- תוספת ירקות קלויים – גזר, דלעת, או קישואים יכולים לשדרג את המנה.
- רוטב סויה עםחרדל ודבש להשרות את הטופו לאחר האפייה.
- שימוש בתבלינים שונים כמו כורכום, או אפילו חוויה מתוקה עם קינמון.
- למלוח עם גבינות כמון, עבור טוויסט מיוחד.
- להניח על מצע של אורז, קינואה או סלט מרענן – שילוב מנצח.
שאלות ותשובות
מהו הסוד להפוך את הטופו לקריספי במיוחד? הסוד טמון בשימוש במרינדה והוספת קמח תפו”א על מנת לקבל טקסטורה ממש מענגת. הקפיצה בתנור עוזרת להוציא עוד יותר מהטופו ולהניג אותו בשחיק באפייה.
האם ניתן להכין את המנה מראש? בהחלט! אפשר להכין את קוביות הטופו ולשמור אותם במיכל סגור. כאשר תרצו לאכול, פשוט תוכלו להחזיר לתנור לכחמש דקות נוספות.
מה אפשר להחליף במקום הטופו? אפשר להשתמש בפטריות, עוף צמחי או אפילו טלה אם אתם מעדיפים.
האם טופו הוא בריא? טופו הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, חסר שומן רווי וכולסטרול. הוא בריא ומושלם לתזונה מאוזנת!
איך לשמור על הקריספיות של הטופו? יש לאחסן את הטופו במיכל סגור, ולמנוע בישול רטוב שלא уничтожит את המרקם הקריספי.
אפשר להגביר את התיבול? כמובן! נסו להוסיף עוד תבלינים או להקפיץ את הטופו עם בצל ופטריות ליצירת איזון עוקץ.
האם יש מגבלות לדיאטות מסוימות? טופו מצוין לדיאטות טבעוניות, דלות פחמימות ואפילו לדיאטות קטוגניות כשהוא משולב עם ירקות אחרים.
כמה זמן ניתן לשמור שאריות מהמתכון? טופו קריספי נשאר טעים גם עד יומיים במקרר, אבל עדיף לשמור ולהגיש אותו חם.
איך אוכל לשדרגו במצב של חגים? ניתן לשלב את הטופו עם תפוחי אדמה קלויים, המציעים את האיזון המושלם עם העצמאות המראה.
מה כדי לעשות למיינסטרים הספרדי? לדפוק קראנץ' על הטופו עם שילוב של פחמימות מבושלות ונקניקים.
אחרי כל הדברים המדהימים הללו, אני בטוח שאתם רוצים לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולהודות לחברים על הזמן הכיפי שעברתם יחד. שיהיה בתיאבון, ולחיים!