כדורי שוקולד עם שמנת מתוקה וקקאו: חוויה משגעת לכל אחד ואחת!
יש מתכונים שמקנים לנו את התחושה של חום, אהבה ואושר כללי. אחד מהממתקים הללו הוא כדורי השוקולד עם שמנת מתוקה וקקאו. אלו הכדורים האלו שכשאתם מצליחים ללקק את האצבעות והם נמסים בפה ברגע שסוגרים את העיניים. מדובר בהחלט במתכון אגדי, שכמו סבתא היה עושה – עם טוויסט מודרני! כשמכינים את המתכון הזה, אתם לא סתם מכינים מתוק. אתם מייצרים רגעים של שמחה, מתיקות ואפילו קצת נוסטלגיה. כמה קל להיות מאושר עם שש דקות השקעה בלבד במטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 15-20 כדורים
הרכיבים הדרושים
כעת, נעסוק במרכיבים. אני ממליץ מאד לא להסתפק במוצרים סתמיים – השקעה במוצרים איכותיים תהפוך את הכדורים לאלה שכולם מדברים עליהם. קדימה, לוחצים על הכפתור של הקניות!
- 250 גרם שוקולד מריר איכותי (אחוזי קקאו גבוהים)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות קקאו איכותי
- 1/2 כוס סוכר (לא חייבים – בעדיפות לדרי כמות)
- 1/2 כוס קוקוס טחון (לא חובה, אלא אם אתם אוהבים)
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ לשלב, תוכלו לבחור אגוזי לוז או פקאנים)
- טיפונת מלח (ממש, לא הרבה)
וכמובן, אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשוקולד ללא רכיבים חלביים ולטפל בשמנת מתוקה לגמרי על בסיס קוקוס. אנחנו לא מתנגדם בעוד רעיונות לשדרוג!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שהקדשנו רגע לרכיבים, בואו נעבור לשלב הבא – שלבי ההכנה! אני מבטיח לכם שאם תעקבו אחרי שלבים אלו, עשיתם לעצמכם טובה והכנתם משהו מעלף!
- ממיסים את השוקולד המריר בעזרת בן-מארי או במיקרוגל בתבנית עמידה לחום, בזהירות.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שמתקבל קינוח כריות ומוקצף.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתוך תערובת השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות יחד.
- מוסיפים את הקקאו המנופה בעדינות לתערובת ומערבבים בכיוון אחד.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים שוב.
- מעבירים את התערובת למקרר למשך 15 דקות, למצב נוח לגלגל כדורים.
- כשהתערובת התייצבה, אוחזים כף מהתערובת ומגלגלים לכדורים בגודל של קו המברג.
- מגלגלים את הכדורים בקוקוס או קקאו לפי ההעדפה שלכם.
- מעבירים למקפיא למשך 30 דקות נוספות עד שהכדורים מתקשים.
וזהו! כעת יש לכם כדורי שוקולד משגעים שכאשר תגישום, אנשים יחשבו שזהו פיסת גן עדן מקרי עלי אדמות. לא יזיק לשדרג את הכדורים שלכם עם תוספות כמו מלח ים או ציפוי טעים – דמיינו את הפיצוץ של הטעמים בפה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
העולם הזה מלא באפשרויות! אם אתם רוצים לגוון את הטעמים או להפוך את הכדורים ליחודיים יותר, אני ממליץ לכם לשדרג את המתכון בהרבה דרכים. להלן כמה רעיונות:
- מוסיפים מעט ג'ינג'ר מגורר לתערובת לקבלת נגיעה מיוחדת.
- שמים לבנים עם מעט פיסטוקים קצוצים – יוצר טקסטורה נוספת.
- אפשר להשאיר חלק מהכדורים באוריאו קגין מימין (שוד משוגע – תנסו את זה!)
- אם אוהבים את תמצית הווניל, אין שום בעיה, טיפה תביאה לשדרוג טעמים.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הטריות של הכדורים?
מומלץ לשמור את הכדורים בקופסה אטומה בתנאי מגננה. כך הם יישארו רכים ונימוחים.
אפשר להכין את הכדורים ביום לפני?
בוודאי! הכנתם כדורים יום לפני, רבותיי היא מתכון מנצח!
מה אפשר להחליף אם אין שמנת מתוקה?
תוכלו להשתמש בחלב קוקוס או ביוגורט יוגורטי, זה בהחלט יספיק!
מה מקורות הקלוריות במתכון?
שוקולד בעיקר! אך הקקאו והאגוזים מוסיפים גם טעמים. ואם הדיאטה זו הנושא, שימו לב בכמות!
איך יודעים אם הכדורים מוכנים?
כשעורם שוקולדי והם לא זזים כמו חפצים סומכים – אתם מוכנים.
מה לקשט את הכדורים אחרי שהכנתם?
אפשר לפזר קוקוס, קקאו או לשים עליהם תוספת של שוקולד מריר מומס – צריך להיות, איך שצריך!
האם המתכון מתאים גם לילדים?
אבsolutely! ילדים יאהבו להיזרק במהלך ההכנה!
למה כדורים שוקולד כדאי לשדרג בבוחן?
העבודה המסורתית מהברז מגיעה רק עם השקפת עולם חדשה – אולי מסורת עם טוויסט!
מה המינימום שצריך להמתין כדי שיהיה ניתן לאכול את הכדורים?
תנסו 30 דקות – זו מינימום מושלם! להרגיש חכם שלא החכנו!
האם המתכון קלאסי או שווה השקעה?
ממליץ על המתכון לפרנסה – זה לא קל, כמה טעמים של עושר מגיעים באחד, ברגע!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים, משפחה, או לזרוק בפייסבוק! כדורי השוקולד שלנו הם אף פעם לא מיותרים, הם משיגים ומביאים שמחה!