כבד עוף עם בצל וסילאן – המתכון המושלם שילקק את האצבעות
אם יש משהו שיכול להתעלות על טעם הכבד עוף הנימוח, זו התוספת המענגת של בצל מתוק וסילאן. מעטים הם המנות אשר משיגות שילוב כזה של חום, מתיקות ועונג. מדובר במנה שהיא לא רק מדהימה, אלא גם ממכרת בצורה בלתי רגילה. יש משהו נפלא בעת הכנת כבד כזה, אשר ממלא את הבית בריחות קוסמים, עד שלפעמים נדמה שנגמר לכם כל התחביבים האחרים באותו ערב. אז, בואו נצא לדרך ונראה איך מכינים את המנה האגדית הזאת!
זמן הכנת המתכון:
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לעובי הקורה, כדאי להכיר את המרכיבים שישדרגו את המנה שלכם ויתנו לה את הטעם המושלם. הכנת כבד עוף עם בצל וסילאן היאנה משימה מורכבת, אלא פשוטה יחסית. עם כמה חומרים בסיסיים אנחנו נוכל ליצור מנה משגעת. ובכן, בואו נצא לעבודה.
- 500 גרם כבד עוף, פרוס
- 2 בצל בינוני, פרוס לחצאים
- 3 כפות סילאן (אפשר גם דבש אם רוצים)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כפית כמון (אופציונלי)
- עלים ירוקים לקישוט (כגון פטרוזיליה או נענע)
שלבי ההכנה
הגעתם לנקודה בה מתגלה כל הקסם. השלב הזה, הוא זה שמפריד בין המנה הממוצעת והמנה המעלפת שאתם עומדים להכין. יש כאן כמה שלבים פשוטים, אבל כל אחד מהם חשוב במיוחד. שימו לב.
- בכף שמן זית חמה, נוסיף את הבצלים ונטגן אותם על חום בינוני עד שיתקבל צבע זהב משגע.
- נוסיף את הסילאן ונטגן יחד עוד כדקה, עד שהבצלים ספגו את המתיקות הממכרת.
- עכשיו נוסיף את הכבד, ונשפריץ עליו מעט מלח, פלפל וכמון.
- לאחר כ-5-7 דקות, כשהכבד מתחיל להתבשל, נהפוך אותו בעדינות על הצד השני.
- נבשל במשך עוד 7-10 דקות, עד שהכבד מגיע לרמת העשייה הרצויה; הוא חייב להיות רך ונימוח.
- נפזר את הבצלים והסילאן מעל הכבד, וניתן לו עוד דקה או שתיים על האש, כך שהטעמים יתחברו זה לזה.
- נגיש את המנה עם כמה עלים ירוקים לקישוט, והרי לכם מנה שהיא כל כך טעימה שיש סיכוי שתשכחו את כל העקרונות הבריאותיים!
גרסאות חלופיות
בשביל מי שרוצה לגוון, אפשר להכין את הכבד בצורה טבעונית. במקום כבד עוף, ניתן להשתמש בטופו מוחמץ או בחלבון צמחי. כמובן שאפשר לדלג על השלב שבו אנחנו מטגנים את הכבד עם הבצלים ולהשתמש בסגנון קר והמקרר. אבל נכון, אין תחליף לכבד הטעים והנימוח. חשוב לזכור שהאדפטציה לטבעונית מביאה אתגרים שונים, אז התארגנו על מתכון שיביא את כל הטעמים החזקים שאתן אוהבות.
שדרוגים ותוספות
- מוסיפים פרוסות תפוחי אדמה מגוללות וצלויות בתנור עבור תוספת מושלמת.
- אפשר לנסות להוסיף קמצוץ של שום טרי יחד עם הבצלים כדי להעביר את הטעם לרמות על.
- נסו לשדרג את הסילאן עם מעט צ‘ילי, לשדרוג תיבול מדהים.
- למי שאוהב, תוספת פירות יבשים, כמו משמשים או תמרים, יכולה לקפיץ את המנה לגבהים חדשים.
שאלות ותשובות
מה זה סילאן?
סילאן הוא דובדבן מתוק שנעשה מתמרים. הוא מהווה תחליף בריא יותר לסוכר, והוא גם מוסיף טעם עשיר ומיוחד למנות שונות.
האם יש הבדל בטעם בין כבד עוף פרוס לקוביות?
בעיקרון, טעם לא ממש אמור להיות שונה. פרוסות נותנות למנה מראה יותר מעודן, בעוד קוביות יכולות להרגיש יותר ביתי. הבחירה היא שלכם!
אפשר להכין את הכבד במיקרוגל?
אם אין לכם זמן, הכנת הכבד במיקרוגל אפשרית. רק תבחנו את זמן הבישול בזהירות, כי במיקרוגל הכבד יכול להתייבש מהר.
כיצד ניתן לדעת שהכבד עשוי כמו שצריך?
הכבד צריך להיות ורוד במרכזו, ולא יבש. אם מבשלים יותר מדי, הוא עלול להתייבש ולהרגיש קרטוני.
האם יש משהו שאפשר להחליף בכל מתכון הזה?
בהחלט! אפשר לנסות להכין את המנה עם בצל שקרמלו, או לשחק עם סוגי רטבים שונים כמו רוטב סויה או פירות יבשים.
מה הקטע המיוחד של המנה הזו?
הטעם המוקפץ של הבצל יחד עם המתיקות של הסילאן מחליטים לקחת את המנה הזאת למקום גבוה ומיוחד. זאת תרבות של סצנות ריחניות עם במאה אחוזים של טעמים!
האם אפשר לשמור את הכבד לאחר הבישול?
בהחלט – הכבד נשמר במקרר עד 3 ימים. תוכלו לחמם אותו שוב לפני ההגשה.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
מאוד מומלץ להגיש את המנה עם אורז מתובל, פירה תפוחי אדמה או סלט ירקות טרי.
האם יש לזה מנות אחרות שאפשר להכין עם כבד?
ודאי! ניתן להכין סלטים עם כבד, להוסיף אותו למוג'דרה (אורז עםעדשים) ואפילו להכין קציצות כבד טעים.
מה טווח העשייה של כבד עוף?
כל אחד ואחת יכולים לשחק עם העשייה, ולטפח את המנה לפי ההעדפות האישיות. יש מי שאוהב שבבים, יש מי שאוהב רכות, ואתם החלטתם.
אז מה אתם מחכים? קדימה, קטן עליכם להכין את המנה המושלמת הזאת! כאשר תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תרוויחו הוקרה של כולם – ומה יותר משגע מזה?