טיגון חצילים ללא ספיגת שמן
איזה פלא זה להכין חצילים שטוגנים והופכים לטעימים, רכים ומדהימים מבלי לספוג את כל השמן הזה שגרם לנו להרגיש כל כך כבדים אחר כך. נכון, אנחנו לא באמת צריכים את ההתמודדות הכואבת הזאת, במיוחד אחרי הארוחה של סבתא, שבה תמיד יש את הטעמים הנפלאים והאהובים עלינו!
היום, אנחנו הולכים ללמוד את אחת השיטות המהממות, הממכרות והכי טובות שיש כדי לקבל חצילים מתובלים וטעימים מאוד, והכל בלי להרגיש שאנחנו בתוך ים של שמן. אתם מוכנים? אז קדימה!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן אנחנו נכנסים לעולם המופלא של המרכיבים. זה הזמן לאחוז במכחולים ולהתכונן לצייר את המנה האגדית שלכם.
- 2 חצילים בינוניים (מומלץ לבחור חצילים טריים ויפים)
- 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים (או תחליפי ביצה טבעוניים)
- 1/2 כוס פנקו או ק crumb לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית (לריסוס בלבד)
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל מרכיב בהישג יד ומוכן להשתעשע במטבח, ומתכון זה עומד על סף להיות ריאלי יותר מתמיד, בואו נצלול לתוך השלבים שיביאו את החצילים שלנו לתהילה!
- לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- להניח את החצילים במסננת ולפזר עליהם מלח. לתת להם לנוח למשך 30 דקות עד שעה. המלח יוציא את הלחות מהחצילים ויפחית את הספיגה של השמן.
- לשטוף את החצילים במים ולהסיר את המלח. לייבש עם מגבת.
- להכין שלוש קערות: אחת עם קמח, השנייה עם ביצים להקצפה, והשלישית עם פנקו מעורבב עם התבלינים.
- לטבול כל פרוסת חציל בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפנקו לפרוסה מצופה.
- לסדר את החצילים המגוררים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- לרסס בשמן זית על החצילים המצופים (טיפ: ריסוס קל יחסית פותר את בעיית השמן!).
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ולאפות במשך 20 דקות, ולהפוך את החצילים לפני שעתיים נוספות.
- להוציא מהתנור ולתת להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם מתחשק לכם להפתיע את האורחים או את בני המשפחה, כדאי לשקול כמה תוספות מגניבות:
- אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגורדת על החצילים 5 דקות לפני סיום האפייה.
- להגיש עם טחינה או רוטב ממרח חצילים.
- לתבל את החצילים עם שרי שום וצנוברים לפני ההגשה.
- לשדרג את הפריזור עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או נענע.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את החצילים המוכנים?
בהחלט! חצילים שטוגנו חסרי שמן ניתנים להקפאה וישמרו על הטעם והמרקם. פשוט להקפיא במיכל אטום!
האם ניתן להכין גרסה טבעונית למתכון?
כמובן! כל מה שעליכם לעשות זה להשתמש בחלבון צמחי במקום ביצים, כמו תמצית חומץ ומים או קמח חומוס עם מים.
האם צריך לטגן את החצילים לפני ההכנה?
לא צריך! המתכון שלנו מתייחס לאפיית החצילים בלבד, כך שהם יהיו בריאים יותר ולא ספוגים בשמן.
מה אם אני רוצה טעמים נוספים?
אל תהססו להוסיף תבלינים כמו קימל או פפריקה חריפה לאוהבי הטעמים החזקים.
האם יש תחליף לרוטב פנקו?
במקרה הצורך, אפשר להשתמש גם בקמח מצה או קמח תפו”א.
כיצד ניתן לדעת אם החצילים מוכנים?
הריח המדהים יאותת לכם כשהם יהיו מוכנים! בנוסף, החצילים צריכים להיות רכים וזהובים.
האם אפשר להחליף את החצילים בירקות אחרים?
בוודאי! ברוקולי, קישואים ודווקא צלפים יכולים להיות מצוינים באותה מתודה.
מה ניתן להגיש לצד החצילים?
החצילים מתאימים למנה עיקרית עם אורז, פסטה או סלט ירקות רענן.
האם המתכון מתאים לילדים?
לגמרי! החצילים יוצאים מתוקים וטעימים, והילדים שלכם יתלהבו מהמראה והטעמים.
אה, ולמה זה כל כך קל להכנה?
כי בעידן שלנו, מה שנראה נהדר, טעים ובריא shouldn’t be hard to make. ובדיוק כך עשינו את זה!
לאור כל המתכונים המוצלחים ההולכים ומתרקמים, אין ספק שאתם תאהבו לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה או מעגלים רחבים יותר של אנשים. בואו ניצור יחד אווירה של אהבה ואכפתיות!