"`
בורגול עם עדשים כתומות – המנה המושלמת, הבריאה והמדהימה!
מה קורה כשמחברים את כל מה שבריא ומזין על גבי צלחת אחת? בדיוק את זה – אנחנו מדברים על בורגול עם עדשים כתומות! זהו מתכון שמשלב את כל הכוכבים בעולם הקולינרי: הוא דל פחמימות, עשיר בחלבון, מלא בטעמים, ומשגע בכל ביס! כשהבּורגול והעדשים מתחברים, הם יוצרים יחד תערובת מעלפת וכל כך טעים שיש סיכוי שתרצו ללקק את הצלחת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה האגדית הזו, נדרשים לנו רכיבים פשוטים וזמינים. כל אחד מהם תורם משהו מיוחד – טעם, צבע, ערך תזונתי, או פשוט אושר:
- 1 כוס בורגול (כ-200 גרם)
- 1/2 כוס עדשים כתומות (כ-100 גרם)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כוסות מים (או ציר ירקות)
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (ל garnish)
שלבי ההכנה
יש ימים שבהם פשוט מתחשק לנו להכין משהו קל, טעים ומרשים! אז מה עושים? עוקבים אחרי השלבים הבאים ותוך זמן קצר אתם עם צלחת מלאה!
1.
סוחטים את העדשים במשך כ-5 דקות במים רותחים עד שהן מתנפחות. מסננים ושמים בצד.
2.
מחממים שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשחימים אותו עד שיהיה רך ושקוף.
3.
מוסיפים את השום הכתוש והגזר הקטן ומערבבים כ-3 דקות. הסיר חייב להתחמם בצורה אחידה!
4.
מוסיפים את הבורגול, העדשים, תבלינים ומערבבים היטב.
5.
מוסיפים את המים (או ציר הירקות אם אתם רוצים להפתיע), מביאים לרתיחה ומעמידים על להבה נמוכה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
6.
אחרי 15 דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות. התיבול פה מדהים – הבריאות והטעם מתמזגים כמו חברים טובים!
7.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה על המנה, נותנים ערבוב אחרון ומתיישבים לאכול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינספור תוספות שאתם יכולים להוסיף, כדי לשדרג את המנה הזאת. אפשר להוסיף חומוס קלוי לקלות, בוטנים או שקדים קצוצים לחוויה גугולית מושלמת. תנו לדמיון להדריך אתכם! ואם תרצו גרסה טבעונית,כם להחליף את השמן הזית בשמן קוקוס או לא להשתמש בו כלל.
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש לצד המנה?
מתכון זה מצוין לצד סלט ירקות טרי או יוגורט קר.
האם אפשר להכין את הבורגול עם דגנים אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בקינואה או אורז, כמובן שזמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם.
האם המנה מתאימה לאנשים עם רגישות לגלוטן?
עדשים ובורגול עשויים להכיל גלוטן, אך ניתן להמיר לבסיס קינואה או אורז.
מה ניתן להוסיף למנה כדי לשדרג את הערך התזונתי?
ניתן להוסיף ירקות מאודים כמו Broccoli או גזר למנה, וליהנות מעוד סיבים תזונתיים.
כמה זמן אפשר לשמור את הנשארים במקרר?
המנה נשמרת עד 3 ימים במקרר וכל השאר – קפיצו למיקרו או חימום בסיר וכל מה שצריך לשחזר אותה לעונג!
האם אפשר להקפיא את המנה?
כן! ניתן להקפיא את המנה לאחר שהיא התקררה.
האם ניתן להוסיף בשר שלעבודה רצינית?
כמובן! תוכלו להוסיף חתיכות עוף מבושל או טחון.
האם ניתן להכין את הבורגול בתנור?
בטח! פרסו את כל החומרים בתבנית בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
מה הטיפ שלכם להכנת מרקם הבורגול?
וודאו לסנן את הבורגול בצורה טובה ולשים לב לכמות המים שתשימו!
איך אני אוכל את המנה הזו בדרך היותר מענגת?
הכי טוב להגיש ערימה על צלחת שטוחה, לקשט בזרעי רימונים והביס הראשון – וואו!
בפעם הבאה כשאתם מתכננים ארוחה קלה, מהנה ובריאה – אל תשכחו לעיין במתכון הזה. הוא אגדי, ממכר ויוסיף לחייכם טעמים מושלמים. אל תהססו לשתף חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל טוב וטעים!
"`