טורטיה במילוי בשר טחון מקסיקני
אם אתם אוהבים אוכל טעים, אז אתם לגמרי במקום הנכון. המנה שאנחנו הולכים להכין היום היא לא סתם טורטיה – מדובר במנה מדהימה, משגעת ומעלפת, שמאוד קשה להפסיק לאכול ממנה! טורטיה במילוי בשר טחון עם טעמים מקסיקניים עשירה, צבעונית, ואידיאלית לארוחת ערב קלה או לארוחת צהריים עם המשפחה והחברים. כל ביס ייקח אתכם למסע חווייתי, עם כל הטעמים והריחות שמזכירים את חופי מקסיקו!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש למלאכת הכנת הטורטיות, נבחן את הרכיבים שדרושים לנו. המתכון הזה פשוט מדהים – הוא משתמש ברכיבים זולים ונגישים, אך התוצאה היא מיוחדת וממכרת. אז בואו נצלול לרשימה!
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף, תלוי בטעם שלכם)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל חריף (אופציונלי, תלוי כמה עשן אתם אוהבים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 טורטיות תירס או חיטה (אפשר לקנות או להכין בבית)
- ירקות קצוצים להגשה (חסה, עגבניות, אבוקדו)
- גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת (אופציונלי)
הכנת הטורטיות הממולאות
אחרי שאספנו את כל הרכיבים, נעבור לשלב ההכנה. השלב הזה לא רק מהיר, אלא גם מאפשר לנו לזכות בלא מעט מחמאות מהמשפחה והחברים.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל
- מחממים מחבת גדולה על חום בינוני עם מעט שמן זית.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מאבדים את הבשר הטחון למחבת ומפרקים לקוביות קטנות בעזרת כף עץ.
- מטגנים את הבשר עד שהוא משנה צבעו ומבושל לגמרי.
- מוסיפים את רסק העגבניות, כמון, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- אם אתם רוצים את הטורטיות חריפות, הוסיפו את הפלפל החריף כעת.
- מבשלים את התערובת 5-7 דקות נוספות, עד שהטעמים מתחברים.
- לוקחים את הטורטיות ומניחים כף מהתערובת במרכז כל טורטיה.
- יש לקפל את הטורטיה כך שהמלית תהיה בתוך הטורטיה.
- מחממים מחבת נוספת ומניחים את הטורטיות הממולאות בזהירות לצלייה קלה מכל צד.
- ברגע שהן מזהיבות, ריססו מעט גבינה מעל, אם רוצים, והניחו לה להשתקשק.
- הגישו עם סלט רענן ורטבים שאתם אוהבים.
וזהו, הטורטיות שלנו מוכנות! אחרי כל השלבים האלו, תופתעו כמה קל ופשוט להכין מנה כזו אגדי. לא נשאר אלא לשבת וליהנות בטעמים המקסיקניים העשירים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, לפני שאתם ממהרים לטעום, יש כמה שדרוגים לתוספות שאפשר לשקול כדי לקבל את הביס המזין והטעים ביותר!
- ניתן להוסיף חומוס או גרגרי חומוס מבושלים למלית בשביל טעם ומרקם נוסף.
- אם אתם אוהבים גבינה, הוסיפו גבינת פטה או גבינת קוטג' למילוי.
- תוספת קישואים קלויים או גזר מגורר יוסיפו גם טוויסט מעניין.
- לגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בטורטיה מחיטה מלאה או בטורטיות דלות פחמימות.
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף בבשר טחון?
אפשר להשתמש בעוף או הודו טחונים. לשוחרי הצמחונות, ניתן להכין את המנה עם חלבון צמחי כמו טופו או סויה.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המילוי יום קודם ולשמור במקרר. בשעת המנה, רק לחמם ולמלא את הטורטיות.
איך אני יכול להפוך את המנה ליותר חריפה?
הוסיפו יותר פלפל חריף למילוי, תחת האש, או שימו רוטב חריף כמו סירד את הטורטיות.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הטורטיות?
מומלץ להגיש עם סלט רענן, שמן זית ולימון. זה יוסיף רעננות לכל ביס!
כמה זמן ניתן לשמור את הטורטיות במקרר?
המנה נשמרת היטב במקרר עד 3 ימים. אך תוודאו לשמור במיכל סגור.
האם ניתן לקפוא את המילוי?
נכון, ניתן לקפוא את המילוי עד חודש. לאחר מכן, להפשיר ולחמם לפני השימוש.
האם אפשר להכין טורטיות ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם טורטיות תירס ללא גלוטן בשוק. תוכלו להשתמש בהן עם כל המילוי.
מה הם הירקות הכי טובים להוסיף?
גזר קלוי, פלפלים קלויים או אבוקדו טרי יכולים להוסיף מרקם וטעם.
האם המדובר במתכון דל פחמימות?
הגרסה עם טורטיות דלות פחמימות ופירות ים יכולה לעשות את זה בריא ולא שומני.
אילו רטבים מתאימים למנה?
רטבים כמו רוטב יוגורט עם למון, רוטב צ'ילי מתוק, או רוטב שום יכולים להוסיף רגעירי לעונג שלכם!
כעת, אחרי כל הטיפים והרעינות, הגיע הזמן לשתף את המתכון המדהים והטעים הזה ברשתות החברתיות, ולגרום לכולם לנסות להכין אותו! בתיאבון!