חצילים מטוגנים בקמח וביצה – חלום שמתגשם!
אם אי פעם רציתם להכין מנה שתעורר חיוכים מסביב לשולחן, חצילים מטוגנים בקמח וביצה הם בדיוק מה שאתם צריכים. המנה הזו משגעת את החברות, מצליחה להפתיע את האורחים, ואפילו ילדים לא יכולים לעמוד בפיתוי שלה. מדובר בחצילים שמקבלים כיסוי פריך, טעים ומשגע והופכים להיות מנה שהכי טעים שיש. מדובר במתכון קליל להכנה, אך עם זאת, תוצאותיו אגדי וההנאה – פשוט ממכרת. בואו נצלול פנימה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שהשמן מתחיל לבעבע והחצילים מתחילים לרקוד בטיגון, כדאי לאסוף את כל הדרישות למתכון המדהים הזה. אז מה אנחנו צריכים בעצם?
- 2 חצילים בינוניים
- 1 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה של כמון (אופציונלי אך מוסיף לטעם)
- שמן לטיגון (פשוט לא לשבור את הלב עם שמן זית, אנחנו לא ביוון)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (זה מה שיהפוך את זה למושלם!)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל חומרי הגלם, זה הזמן להתחיל בעבודה. חצילים הם כמו שחקני כדורגל – הם זקוקים לתרגול טוב על מנת לבלוט על המגרש.
- נחתוך את החצילים בעובי של כ-1 ס"מ. לא דק מדי, אך גם לא עבה כמו סושי!
- נניח את פרוסות החצילים בקופסה או מגש עם מעט מלח. זה יעזור להוציא מהם את המרירות. (כמו שמוציאים טעם רע מהחיים).
- כשהחצילים מתחילים להזיע, נשטוף את המליחות ונסנן היטב.
- נפריד את הביצים בקערה ונוסיף להן מלח, כמון ופפריקה. נטרוף היטב עד שהן מתאחדות.
- בקערה נפרדת, נשים את הקמח. זה הזמן להרגיש כמו טבחה מחוננת.
- נחמם שמן במחבת כמה דקות על חום גבוה – מוכן לתפוס רוח! חשוב לא לשים יותר מידי שמן.
- ניקח פרוסת חציל, נניח אותה בקמח, לאחר מכן נטבול אותה בתערובת הביצים, ולבסוף נניח אותה במחבת.
- נחזור על התהליך עם כל פרוסות החצילים. לא נעמיס יותר מידי במחבת כדי שלא יתחממו כמו ילדים על ידי ספה.
- נטגן עד שמקבלים צבע זהוב-חום (כ-3-4 דקות כל צד). ואז, לא לשכוח להפוך בזהירות!
- נוציא את החצילים המושלמים אל נייר סופג על מנת להוציא את עודפי השמן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מדובר במתכון שמתאים כמעט לכל מצב. למי שרוצה לשדרגו, יש כמה רעיונות: אתם יכולים להוסיף חריף לתערובת הביצים אם אתם אוהבים פיקנטי. ניתן גם להוסיף גבינת פטה מפוררת למעלה אחרי הטיגון. והאמת? אף אחד לא יוכל להרגיש רע אם תפזרו חופן של כוסברה קצוצה מעל ברגע שזה נשאר חם מהטיגון! זה פשוט משגע…
שאלות ותשובות
איך אני יכול לגרום לחצילים להיות פחות מרירים?
חצילים יכולים להיות לעיתים מרירים. כדי להפחית את המלח ולהוציא את הטעם הזה, נמליץ לזרות מלח על החצילים ולהניח להם לנוח כמה דקות לפני הטיגון. לאחר מכן, שוטפים היטב ומסננים.
האם ניתן להכין חצילים קפואים?
בוודאי! אפשר להוציא אותם להפשרה בחוץ לשעתיים ואז להמשיך עם המתכון כרגיל. רק שימו לב שהם יהיו רכים יותר.
האם ניתן לטגן את החצילים בשמן זית?
למרות שמרבית המטבחים ימליצו על שמן קנולה או שמן אחר,אם אתם אוהבים את טעם שמן הזית, אין בעיה בטיגון – תנסו ותראו!
האם יש גרסה דל פחמימות למתכון?
כן! אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או תפו”א. התוצאה תהיה שונה אבל לא פחות טעימה!
מה עושים אם אין ביצים?
גם כאן יש פתרון! השתמשו ב-100 גרם של טחינה גולמית עם מים. זה יעזור לייצר את הציפוי המיוחד.
מה ההמלצה לאחסן את החצילים?
החצילים הכי טוב לאכול מיד לאחר הטיגון, אבל אם נשארו לכם, מומלץ לאחסן במיכל סגור במקרר. רשמתי את זה על אכילת מנות משפחתיות!
האם זה מתכון ללא גלוטן?
נכון! עם שימוש בקמח תפו”א במקום קמח חיטה, המתכון הופך להיות מושלם לגמרי ללא גלוטן.
האם אפשר להכין את החצילים בתנור?
בהחלט! אם אתם מעדיפים טיגון בריא יותר, ניתן לאפות במחבת בגריל עם מעט שמן על טמפ' 200 מעלות למשך 20 דקות. כאמור, תוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ולחכו לתוצאה מעלפת!
איך יודעים שהחצילים מוכנים לטיגון?
חצילים מוכנים כאשר הם מזהיבים בצבע חום. אין צורך לדאוג יותר מדי! אפשר פשוט לקצוב זמן ולהתייחס לזה כמו לכל אחד מהמרכיבים שלכם במטבח.
האם כדאי להגיש את החצילים עם רוטב כלשהו?
רוטב כמו יוגורט עם שום או אפילו רוטב טחינה תורמים לטעמים ומרעננים את המנה. אפילו רוטב חריף זה רעיון מצוין!
אני מקווה שהמתכון המדהים הזה עורר בכם רעב! אני ממליץ לשתף אותו ברשתות חברתיות, להציץ בתגובות ולראות איך גם אחרים נהנים מהמנה הזו!