מתכון לחינקלי – טעים בטירוף!
בחיים יש לא מעט דברים שגורמים לנו להרגיש טוב. אחד מהם הוא מנות טעימות שמחברות אותנו למסורת, כמו חינקלי! החינקלי, כיסוני הבצק הממולאים בטעמים שמתפצפצים בפה, מרהיבים עד כדי כך שמספיק לראותם כדי להייוות מרותקים. כשאתם תופסים חתיכת חינקלי עם שתי ידיים, אתם לא רק אוכלים – אתם עושים מסע גסטרונומי לעבר גאורגיה, שהיא מקום הולדתם של הכיסונים האלה. אז למה לחכות? בואו נכין ביחד את המנה המדהימה הזו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים :
כדי להכין את החינקלי המושלמים, נצטרך את המרכיבים הבאים. שימו לב שאפשר לגוון עם חומרי המילוי!
- 500 גרם קמח לבן
- 250 מ"ל מים פושרים
- 1.5 כפיות מלח
- 500 גרם בשר טחון (תפו"ח, כבש או עוף)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 כף כוסברה קצוצה (אופציונלי)
- פלפל שחור לפי הטעם
- שום, קצוץ (2-3 שיני שום)
- שמן זית לטיגון (אופציונלי, אם אתם רוצים טיגון קל)
חלקכם אולי לא אוהבים בשר או מחפשים אופציות אחרות. אם זה המצב, תנו את הבצק הזה לנסות עם גבינות מרעננות כמו פטה או מוצרלה, או שאתם יכולים ליצור גרסה טבעונית עם עדשים או טופו. המגוון עוצר נשימה ונעים!
שלבי ההכנה :
כעת נתחיל את המסע שלנו ליצירת חינקלי שיגרמו לכל מי שיטעם אותם לעוף על קצות האצבעות שלו.
- במקביל להכנת הבצק, נשפוך את הקמח לקערה גדולה, נוסיף את המלח ונערבב.
- נוסיף מים פושרים בהדרגה ונמשיך לערבב עד שהבצק מתגבש.
- נעביר את הבצק למשטח עבודה ונלוש אותו במשך 10 דקות עד שהבצק יהיה חלק וגמיש.
- נניח לבצק לנוח למשך 30 דקות, מכוסה במגבת.
- כעת נכין את המילוי, נקצוץ את הבצל והשום, ונערבב את כל חומרי המילוי בקערה.
- נגייס את הבצק, לחלק אותו ל-10 כדורים שווים.
- על משטח מקומח, נשטח כל כדור בקטן לגלגל בעובי של כ-3 מ"מ.
- נניח כף של המילוי במרכז כל עיגול.
- נעשה קיפולים סביב הקצה, ונחבר את הקצוות למעלה ליצירת צורת כיס.
- נחמם מים בסיר גדול ונרתיח את החינקלי במשך 10-15 דקות, עד שצפים.
- נוציא את החינקלי בעזרת כף מחוררת ונניח בצד.
- למי שרוצה את החינקלי מטוגנים, נטע אותם במדליק בטיפה של שמן זית עד שיהיו זהובים.
עכשיו כשסיימנו עם הכנת החינקלי, מה שחשוב זה להגיש אותם חמים, עם רוטב חריף או שמן זית. אי לכך, המשיח, ארוחה משגעת לפנינו!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון :
אנחנו תמיד רוצים להוסיף קצת גיוון למנות שלנו. תוכלו להוסיף לתוך המילוי תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה, שייתנו טעם אגדי לחינקלי. גם ירקות כמו קישוא או תרד יכולים להיכנס לכיסונים ויוצרים שילובים שהכי טעימים שיש. האם חשבתם פעם על לשים מעט חמאת שקדים או רוטב בוטנים לצד המנה? תאמינו, זה ממש משגע!
שאלות ותשובות :
האם אפשר להכין חינקלי בשיטה של אידוי?
אם אתם רוצים להכין חינקלי באידוי, בהחלט אפשרי. זה נעשה על ידי הנחת החינקלי לאדים בתוך סלסלת אידוי והכנה על סיר עם מים רותחים. זו דרך מעולה לשמור על טעם הבצק ובו זמנית לשמור על בריאות המנה.
האם אפשר להכין אותם יום קודם?
בהחלט! אפשר להכין את החינקלי יום לפני, לשמור את הכיסונים במקרר וכשהם מוכנים, לבשלם או לטגן אותם ביממה שלאחר מכן.
מה עושים אם אין לי קמח?
יש המון חלופות! אם אין קמח חיטה, אתם יכולים לנסות קמח תפו”א, קמח אורז או קמח חומוס. לכל קמח טעם שונה, אז אל תשכחו להתאים את הכמויות.
אילו בשרים אפשר לשים במילוי?
באופן מסורתי משרים בקר, כבש ועוף, אבל גם בשרים אחרים מתאימים – כמו תחליף בשר טחון או אפילו קווזן טחון. בשורה התחתונה, כל בשר ייתן טעמים שונים!
האם אפשר לשדרג את המילוי לירקות?
אופר וכמובן! אפשר לשים במילוי ירקות כמו תרד, קישוא, או תערובת של ירקות מוקפצים. זה מעשה שמענג טעמים וגם מציע אפשרות בריאה.
מה עם כמות המים בבצק?
כמות המים כאן יכולה להשתנות בהתאם לסוג הקמח. אם הבצק יבש מדי, תוסיפו טיפה מים. המטרה היא להגיע לבצק חלק וגמיש כמו שצריך.
האם אפשר לאכול חינקלי עם רוטב?
ודאי! זה כמו נישק לרוטב עם טעם נפלא. רוטב חריף, או אפילו רוטב יוגורט משגע. כל אחד יגדל את המנה מסביב!
איך אפשר לאחסן את החינקלי?
את החינקלי ניתן לאחסן במקפיא או במקרר, אבל כדאי לגרום להם להתייבש קלות לפני האחסון כדי שלא יידבקו אחד לשני.
האם יש אפשרות להכין חינקלי ממולאים ללא גלוטן?
בוודאי! קמח אורז או קמח תפו”א יכולים להוות תחליף מצוין. השמרים עדיין יהיו מעולים ואפשר לשים את כל מה שממלאים!
האם חינקלי יכולים להשתמר זמן רב?
אם הם מונחים במקפיא, הם יכולים להחזיק מעמד זמן רב. במהלך הבישול והאידוי תמיד יהיה חיוני, הם לא צריכים להיות שטופים.
אז אחרי כל זה, ברור שהחינקלי הזה הוא יצירה מדהימה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ולהפיץ את הטעם המשוגע הזה לכל עבר. לכל מי שאוהב טעמים מיוחדים ובצק נימוח שממלא את הלב – תעשו את זה עכשיו!