חזה עוף עם פתיתים בסיר אחד
התכוננו להיכנס לעולם שבו חזה העוף הופך להיות לא רק מנה עיקרית, אלא גם חוויה קולינרית מדהימה! בתהליך הכנה פשוט, ניצור מנה שמרעננת את בלוטות הטעם ומציעה שילוב מושלם של טעמים, טקסטורות ואפילו ריחות שמזכירים את הבישולים הנפלאים של סבתא. תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם פותחים את הסיר, והעוף נראה כה נימוח ונפלא, ומהצד השני הפתיתים פשוט נמסים בפה. נשמע כמו חלום? אז זהו, שזה בדיוק מה שאנחנו הולכים להכין היום! בואו נתחיל!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נצטרך את המרכיבים הבסיסיים שימלאו את הסיר בטעמים ויוצרים את השילוב האגדי:
- 4 חזה עוף (בערך 600-800 גרם)
- 2 כוסות פתיתים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזר בינוני קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות (או רסק עגבניות)
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- תיבול נוסף: טימין, רוזמרין, פפריקה מתוקה (לפי טעמכם)
מרכיבים חלופיים
יחד עם המרכיבים הבסיסיים שלנו, ניתן לבצע שינויים שיתאימו לכל סוגי הדיאטות. לדוגמה:
- לגרסה טבעונית: אפשר להחליף את חזה העוף עם קוביות טופו או פטריות.
- לגרסה ללא גלוטן: אפשר להשתמש בפתיתים מחומרים ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו לקסם! אתם מוכנים? האישורים מוכנים? בואו נתחיל!
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהוא משנה צבעו להיות שקוף.
- מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים כ-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עד שהעוף משנה צבעו לחלוטין (כ-7 דקות).
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים לתוך הסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפתיתים, מלח, פלפל ותיבול נוסף לפי הטעם.
- מבשלים על חום נמוך, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות או עד שהפתיתים סופגים את הנוזלים.
- כשהמנה מוכנה, מסירים מהכיריים וממתינים כמה דקות לפני הגשה.
לאחר כל שלב, כדאי לנו להתפעל מהבשלים ומהריחות שממלאים את הבית. אין כמו אווירה של בית חם שמזמין את כל המשפחה לשולחן.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
כמו כל דבר בחיים, תמיד יש מקום לשדרוגים, והמתכון שלנו לא שונה! בנוגע לתוספות, הניסיון שלי הראה ששילוב של ירקות נוספים כמו קישואים או פטריות מוסיף קסם למנה. בנוסף, הוספת גרגרי חומוס או עדשים יכולה לתרום לעושר התזונתי של המנה
וכמובן, אם רוצים להוסיף קצת חריפות, אפשר לשים פלפל חריף קצוץ קטן. ואם אתם אוהבים גבינות, כמובן שהוספת פרמזן טחון על השולחן תשדרג את הכל!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום העגבניות המרוסקות?
עבור מי שאוהב טעמים קצת שונים, אפשר לשים רסק עגבניות באיכות גבוהה או אפילו חומוס עם טחינה שאף אחד לא ציפה לכך!
האם אפשר להוסיף עוד ירקות למנה?
בהחלט! תוספות של קישואים, תפו”א, אואפונה – כל מה שמדומיין או שיש בבית יכול להוסיף טעמים ולהפוך את המנה למושלמת.
איך לשמור על המנה כל עוד אפשר?
אם נשאר משהו, בטח שיש! שלנו בהקפאה יכולה להחזיק עד שבועיים.
האם יש דרך לגרום למנה להיות חלבית?
אפשר להחליף את העוף בתחליפים חלביים כמו טופו, או אפילו להכין את המנה עם קרם קוקוס.
האם אפשר להכין את המנה בלי סיר?
אם רוצים, אפשר לעשות גרסה בגריל, רק לשים לב שלא יהיה יבש מדי.
מה אם אני רק רוצה לפתיתים?
גם פתיתים לבד הם אגדי, להוסיף מים ותיבול בשיטה הזו פשוט מעולה!
מתי המנה הכי טובה לאכול?
אחרי שחזרה הביתה מהיום העמוס, עם שעמום בגרון – מנה כזו פשוט עושית את כל ההבדל!
איך מכינים מנה זו על מנגל?
רק שימו לב לשים את המרכיבים בכלי עמיד לחום, זה לא יסבול ממדורת הלילה!
למה הפתיתים ממכרים?
כי הם סופגים את כל הטעמים, ומבהירים שהמנה באמת אגדי!
באיזה תבלינים מומלץ להשתמש?
טימין, רוזמרין, פפריקה מתוקה – כולם מביאים ניחוח עוצר נשימה!
לסיום, אני ממליץ לחברים ולמשפחה לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. המנה הזו ממש משגעת, ואחד מהיעדים שלנו הוא להפיץ את האהבה לאוכל טוב!