חזה עוף עם בצל ופטריות – מתכון אגדי וקליל
אם יש דבר שמשגע אותנו במטבח, זה חזה עוף. אבל לא סתם חזה עוף – אנחנו מדברים כאן על מתכון שגורם לחזה העוף להיות כל כך משגע, עד שכבר מתלבטים איך לעשות את זה שוב ושוב באמצע השבוע. מדוברת כאן על תבשיל חזה עוף עם בצל ופטריות, שמתמזג עם טעמים מקסימים שיוצרים חוויה קולינרית בלתי נשכחת. שאו אתכם על מסע טעמים שיצית את החושים שלכם. כי כל ביס בסיפור הזה הוא לא פחות מברגע של אושר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
שורש המתכון הזה נמצא בכל בית. הוא עשוי להיות אוכל של סבתא או של אמא, ברחבות הפנימיות של המתכונים המוכרים. השילוב המדהים של הבצל המטוגן ופטריות הפריזאי מעניקים לתבשיל טעם גבוה, שחוסם בכל פינה ונוצץ מכל חור. על הרשימה הזו מתווסף חזה העוף – המרכיב שכולם אוהבים, והוא פשוט מושלם!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף
- 2 בצל בינוני, חתוך לרבעים
- 200 גרם פטריות שמפניון, פרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיניים שום, קצוצות
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי, לקישוט)
כשהמתכון הזה מבקש אתכם – אתם כבר לא יכולים לסרב. זה לא סתם כי מדובר בחזה עוף; השילוב של הבצל והפטריות מוסיף לו טוויסט מדהים, שגורם לכולם לרצות ללקק את האצבעות!
שלבי ההכנה
- מתחילים על ידי חימום השמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים.
- כשהבצל כבר נעמד על רגליו, מוסיפים את הפטריות והופכים את הטיגון למשהו גבוה וגבוה עוד יותר.
- למילוי האביזרים, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך 1-2 דקות. כך, השום נותן טעם משגע!
- בינתיים, חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים למחבת. פה בדיוק מתחילים ליהנות מהניחוחות המעלפים.
- מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומתערבבים היטב.
- מבשלים במשך 10-15 דקות, עד שחזה העוף מבושל לחלוטין ומשחים בשוליים.
- יוצרים זיקוקי דינמיט – מסננים את השומנים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (אם בחרתם בכך).
ראיתם כמה פשוט? זה באמת מתכון קליל ומהנה. כל אחד יכול להכין את המנה הזו תוך שניות – מה שלא אומר שהיא לא מופלאה. לאחר שהמנה מוכנה, כדאי לתת לה לנשום קצת לפני ההגשה. תנו לה לעמוד כמה דקות, ובינתיים תכינו את השולחן.
אלטרנטיבות ומרכיבים חלופיים
כמובן, אפשר לעצב את המתכון הזה לכל כך הרבה גרסאות. למי שהיה רוצה להפוך אותו לגרסה טבעונית, תוכלו לשדרגו עם טופו או קוביות סייטן. גם פטריות הפורצ'יני יעשו נפלאות אם אתם מחפשים טעם עמוק ומעושר יותר.
מה שנוגע לאזכור הקלוריות, אם יש מי שמעוניין בגרסה דלת פחמימות, אפשר לשים את העוף על ירקות טריים כמו קישואים או תרד, והנה יש לנו מנה בריאה במיוחד.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
יש אינסוף תוספות שאפשר להוסיף למתכון הזה. אם אתם רוצים לרכז את זה בידיים שלכם, אפשר לשדרג בעזרת:
- תוספת של כמה פרוסות גבינת מוצרלה מעל – אי אפשר להתנגד!
- שילוב עם אורז או קוסקוס, שילוב שיתמזג היטב עם טעמים.
- עוד רעיונות קישוט? זרועות של אגוזי פקאן או שקדים קלויים.
המנה המושלמת הזו תוצג לכל מי שמבקש הנאה והרפתקה קולינרית!
שאלות תשובות
מה ניתן להוסיף לתבשיל כדי להעשיר את הטעמים?
באופן כללי, תוספת של ירקות שורש כמו גזר או קישוא יהיו מצוינים. ניתן גם להוסיף מעט רוטב סויה או רוטב צ'ילי חריף למי שאוהב את המנות שלו עם שנים!
האם ניתן לשקול להשתמש בחזה עוף קפוא?
כמובן. חשוב להפשיר אותו לחלוטין לפני הבישול כדי שהמנה תצא מפנקת ומושלמת.
מה כדאי להגיש עם המנת חזה עוף הזו?
מומלץ ללוות אותה עם אורז בסמטי או פירה כדי להוסיף עוד ניחוחות מדהימים.
האם אפשר להמיר את הפטריות?
בוודאי! אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאתם אוהבים – פטריות פורצ'יני או פטריות שיטאקי מוסיפות ייחודיות נפלאה למנה.
מה ניתן לעשות עם שאריות חזה העוף?
שאריות ממנה זו מצויינות במילוי סנדוויץ'ים או אפילו כתוספת לסלטים.
מה ההמלצה האישית שלך בעניין החיתוך של עוף?
אני ממליץ לחתוך את העוף לקוביות בגודל אחיד, כך הם מבשלים בצורה שווה ולא מתייבשים.
האם ניתן לשים יותר ירקות בצילום?
בהחלט! השמיים הם הגבול – כל ירק שתרצו לשים ייתן את הטוויסט האישי שלכם למנה!
אתה מציע דברים נוספים לשדרוג?
שאלתם שאלה מצוינת – אפשר לשדרג עם טחינה גולמית למעלה, זה ממש מזהים את המנה!
האם יש דרך להכין את זה בכלי טפלון?
בהחלט, ואם תרצו את הסטייל – פשוט הפכו במחבת טפלון. זאת טכניקת בישול מומלצת.
איזה סוג בצל הכי מתאים?
כמובן, בצל סגול מוסיף צבע וטעם שונים, אז אפשר לשקול אותו.
מתכון מדהים זה הוא ממש מה שסבתא הייתה מתפארת בו – טעים, מהיר ומלא באהבה. אתם באמת לא רוצים לפספס את זה! אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות ולספר לחברים – כי המתכון הזה הוא באמת פשוט מושלם!