חזה עוף סו וויד – מהמהפכה הקולינרית ועד לשולחן שלכם
דמיינו לכם שניתן להכין עוף כך שהוא יהיה עסיסי וטעים כמו חלום שלא נגמר. כזה שאפשר ללעוס אותו בעונג, בעודו נמס בפה ומעט טעים יותר מכל דבר אחר שאכלתם בעבר. בואו נחשוף אתכם לסוד הזה, שיזכה אתכם בניצחונות מאחורי הכיריים עם החזה עוף סו וויד המדהים שלנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 1-2 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נעסוק ברשימה הממצה של החומרים הגדולים למתכון זה. תודו לי אחר כך, אחרי שתלכו להכין מנה אוכל מושלמת:
- 4 יחידות חזה עוף (כ-600 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- תרסיס של תיבול גמיש (אורגנו, פפריקה, טימין – מה שנראה לכם משגע!)
ועכשיו, לפני שאנחנו מתקדמים לשורות הבאות, ציינו גם שגרסה טבעונית של המתכון הזה יכולה להתבצע עם טופו או עם חזה עוף סויה – כך שכולם יכולים ליהנות מהטהור הזה.
שלבי ההכנה
לפניכם המדריך המקיף להצלחה הקולינרית שלכם. בחרו רגע שקט, קחו נשימה עמוקה ונצא לדרך.
- ראשית, הכניסו את חזה העוף לקערה.
- שיפכו על החזה את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש.
- הוסיפו את השום הקצוץ ואת התיבול שנבחר.
- ערבבו היטב את הכל, כך שהחזה יכוסה באותו רוטב מדהים.
- עטפו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך חצי שעה לפחות, העדיף שעה.
- בינתיים, הכינו את הוויד שלכם – ברשותכם, מחממים את המים על פי הוראות המכשיר.
- כאשר המים מגיעים לטמפרטורה הנכונה, הכניסו את קוביות העוף בתוך שקית סו וויד והניחו במים.
- בישול עדין עם טמפרטורה של 65 מעלות צלזיוס למשך שעתיים – הזמן הפנוי לדבר נוסף. למשל, לגלות את הקסם הסיני על ספינג’ים.
- בסיום הבישול, חתכו בצלחת מעוצבת והגישו (כמובן אחרי אישור שלי!) עם צדדים שאוהבים.
וכל כך הרבה אפשרויות נוספות להתפרע ולהקווין את המנה שלכם. אולי סלט ירקות טרי בצד או פירה תפו”א עשיר! המחשב מעלף, הכל טעים אחד בקטע מגניב!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
תמיד קיימת הזדמנות לחדש, לשדרג ולהתנסות. יש כמה רעיונות מצוינים שיכולים לשדרג את חווית הארוחה:
- ניתן להוסיף קוביות של אננס לצד חזה העוף לרוטב מתוק ומרענן.
- שדרוג של תוספות ירקות צלויים לצד – כמו קישואים, גזר ותפוחי אדמה לעוד דינמיקה במנה.
- תוספת של אגוזים קלויים – פנדיל על כיסים גודלים המתקשים לפנינו.
- סאונד מן הטבע! אפשר להגיש עם טחינה מתובלת קלות כמו מוסיקה לרגעים מיוחדים.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את המתכון הזה מראש?
כן, המתכון מצוין להכנה מראש. אפשר לשמור את חזה העוף המבושל במקרר יום מראש.
מה קורה אם אין לי סו וויד?
אם אין לכם מכשיר סו וויד, ניתן להכין את החזה במחבת על חום נמוך תוך הקפצה עד שהעוף מבושל לחלוטין.
האם אפשר לשים את העוף במקפיא?
בוודאי! חזה עוף מבושל אפשר לשמור במקפיא למשך שישה חודשים לפחות.
מה אורך חיי מדף של המרינדה?
אם נשמרה בכלים אטומים, היא יכולה להחזיק מעמד במקרר במשך שבוע.
האם יש תחליף דבש עבור טבעונים?
כן, ניתן להשתמש בסירופ מייפל או בסירופ אגבה במקום.
איך אדע שהעוף שלי מוכן?
אם הוא רך, עסיסי ולא יבש, חלום של טעם וקראנצ'יות, זה אומר שאתם בכיוון הנכון!
האם ניתן לשלב גם תבלינים חריפים?
בהחלט! תוספת של פפריקה חריפה או צ’ילי אולנא שנייה יכולה להוסיף עוד ליצירתיות המובהקת.
האם ניתן לאפות את העוף?
כמובן! אפשר לאפות את החזה על תבנית עם ניילון כפול בטמפרטורה של 180 מעלות לכש45 דקות.
איזה סוג של תוספות מתאימות לעוף הזה?
כל תוספת אתה אוהב, אבל ירקות קלויים או אורז מתובל הולכים שמהם איתך במיליון!
מה המיוחד בשיטת הסו וויד?
בישול סו וויד מבטיח שלא יאבדו טעמים וויטמינים במים, כך שגם חריצות אבל רכה ולא יובש.
ועכשיו, כאשר אתם מצוידים במתכון המיוחד הזה לחזה עוף סו וויד, אנו מזמינים אתכם לשתף אותו עם חברים, להפיץ את הבשורה על המנה המדהימה ולהפוך כל ארוחה לאגדה של טעמים ויצירתיות! בתיאבון!