חזה עוף בנינג'ה – המנה המושלמת לכל אירוע
דמיינו את זה: אתם חוזרים הביתה אחרי יום עבודה ארוך, עייפים ורעבים, והטעמים המדהימים של חזה עוף עסיסי ממלאים את הבית. זה לא סתם חזה עוף – זה חזה עוף בנינג'ה, מתכון שמשגע את החיך ומותיר את כולם המומים. מדובר במנה ממכרת, דל פחמימות, אשר מכינים אותה בקלות ובמהירות, ובזמן שלא תספיקו להרגיש, כל מה שנשאר זה מהצלחת הריקה שלכם! לא תאמינו כמה פשוט להכין ואיזה טעמים בלתי נשכחים הם אלו. נכין יחד נכס קולינרי אגדי! אז בואו נצלול למתכון!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מתכון ל – 4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל- 4 מנות
מרכיבים הכרחיים לחזה עוף בנינג'ה
כעת, הגיע הזמן להכיר את הרשימה של המרכיבים הכרחיים, שתהפוך את המנה הדי פשוטה הזאת למדהימה! קחו את המחשבות על מתכוני חזה העוף המיושנים והכינו את עצמכם להפתעות טעימות ואפילו שדרוגים מפתיעים!
הרכיבים הדרושים
- 800 גרם חזה עוף (רצוי ללא עצמות וללא עור)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם שלכם)
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית כמון
- מיץ מלימון אחד
- חצי כפית כורכום (לא חובה, מוסיף צבע)
- קמצוץ של פלפל שחור
- תרסיס שמן למכשיר הנינג'ה
המתכון הזה מיועד גם לאלו מכם שמחפשים גרסה טבעונית! ניתן להחליף את חזה העוף בטופו או בפרוסות פטריות פורצ'יני עבות. הכנה מהירה וממכרת שאף אחד לא יכול להפסיק לאכול!
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה
- משרים את חזה העוף בקערה עם שמן זית, מלח, פפריקה חריפה, שום גבישי, כמון, מיץ לימון וכורכום, ומערבבים עד שהעוף מצופה היטב.
- משרים למינימום 15 דקות (אם יש לכם יותר זמן, תנו לו לשבת במרינדה במשך שעות במקרר, זה מדהים!)
- מחממים את מכשיר הנינג'ה לטמפ' גבוהה.
- מרססים מעט שמן על סלסלת הטיגון של הנינג'ה.
- מניחים את חתיכות חזה העוף בסלסלה, משאירים מעט רווחים ביניהם (לא רוצים לוודא שהם מתבשלים ולא מתבשלות!).
- מבשלים במשך 10-12 דקות, עד שהעוף מבושל ומתקבל גוון זהוב.
- מתהדרים על הצלחת ומפזרים מעט מלח ובשמים נוספים לפי הטעם.
- מניחים להתקרר למשך כמה דקות ומגישים!
לאחר שהשלמתם את שלבי ההכנה, תוכלו ליהנות מאיכות בלתי מתפשרת – העוף מוצא להיות נימוח ומעולה, נמס בפה ובאמת שלא תרצו להרפות ממנו! יש כאן את כל מה שהופך את המנה הזאת לעלופה!
תוספות ושדרוגים
אתם יכולים לקחת את המנה הדרמטית הזאת לכיוונים חדשים Так, הממציאים המוכשרים מביניכם יכולים לנסות להוסיף רכיבים כמו:
- ירקות מוקפצים: קישואים, פטריות, או גזר קצוץ.
- לפני סיום הבישול, אפשר לשים מעל את השום הכתוש או שום צלוי כקישוט משגע.
- להגיש על מצע של אורז בסמטי או קינואה לתוספת בריאותית.
- לצקת רוטב טחינה מעל המנה בצד.
- לחמניות לבנות קטנות שהתמזגו בזמן הבישול – אל תשכחו ללקק את האצבעות על הדרך!
שאלות ותשובות
כיצד מומלץ לשמור את החזה עוף לאחר הבישול?
לאחר הבישול, מומלץ לארוז את החזה עוף בכלי סגור ולהניח במקרר – שיווק טעמים אחרים יעשה להם יותר טוב.
האם ניתן להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את החזה עוף מראש, לאחסן במקרר עד להגעת השעה המתאימה לארוחה, ואז פשוט לחמם אותו שוב בנינג'ה או בתנור.
מה הכי טוב להגיש לצד חזה עוף בנינג'ה?
סלט מרענן כמו סלט ירקות, תפוחי אדמה בתנור או אפילו פסטה חדשה בהחלט עשיר את הארוחה. כל תוספת דלוחה מתאימה כאן.
האם אפשר לצלות את חזה העוף על מנגל?
בהחלט! זה מספק טעמים טבעיים ומרגיעים. רק תודו על הנכון להיות מאוד זהירים לא לייבש את העוף.
האם המתכון הזה מתאים לילדים?
כמובן! מדובר במנה פשוטה ובריאה שבטוח תמצא חן בעיני כל המשפחה. מדובר בטעם מדהים שגם הילדים לא יוכלו להפסיק לאכול.
האם ניתן להכין גרסה דלת פחמימות?
בוודאי! המתכון עצמו דל פחמימות, והשילובים יכולים להיות מגניבים ואולטרה בריאים! תהנו מהטעמים!
מהן הדרכים לשדרג את הטעמים בזה היומיומי?
שדרגו את התיבולים! תוסיפו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה, זה יוסיף הרבה טעמים וכל מה שתבחרו להוסיף למנה הראשית!\
כמה זמן מכינים את המנה בסך הכל?
למנה נהדרת זו תזדקקו לכחצי שעה מתוך box, כשחציו השקעה בהכנה את הרכיבים המדהימים.
האם ניתן להחליף את השום בגזרים?
אם אתם אוהבים טעמי שורש, זה אפשרי. אך יש להניח להוסיף אותו בצורה שונה ולוודא שלא משתלט על שאר המרכיבים.
מה כדאי להוסיף לשדרוג הטעמים?
תנצלו את הזמן! תוספות כמו אגוזי לוז או שקדים קצוצים ישדרגו כל מנה בצורה נהדרת!
אם הצלחתם להכין את המנה הזאת, אתם בהחלט צריכים לשתף את המתכון עם החברים ולפזר אותו ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון עצום!