חזה עוף בטמפורה מדהים – 10 דקות של טעם משגע!
דמיינו לעצמכם ערב קריר, שאתם בבית עם כל מה שצריך כדי להכין מנה מהפנטת בזמן קצר. חזה עוף בטמפורה הוא הדבר המושלם לבחירה. השילוב של הבצק הקריספי ושילובי הטעמים החמים שכל ביס בהם מחדד את החוויה. זה מתכון שיגרום לכם לרצות להגיש אותו בערבי ערב, לאירועים חגיגיים או סתם כאשר מתחשק לכם לפנק את עצמכם במשהו אגדי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המתכון המדהים הזה, אנו צריכים כמה רכיבים ראשוניים שיהפכו את המנה לטעימה להפליא. השימוש בפשוטיםות השנורים שלנו לא יתפוס יותר מדי זמן, אך התוצאה תהיה בהחלט מעלפת.
רכיבים שדורשים
- 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1 כוס קמח תפו”א (או קמח רגיל, אם אתם לא טורחים על כך)
- 1/2 כוס מים מוגזים (רצוי רד בול, אבל לא הכרחי)
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אם רוצים עוד טעמים)
- 3/4 כוס breadcrumbs (פירורי לחם)
- שמן לטיגון עמוק
כמובן, אם יש לכם אלרגיות או מגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את המרכיבים. לדוגמה: אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן או לשדרג את הבצק עם קמח חומוס מהפנט.
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו נכנסים לתהליך ההכנה שבו הכל מתנקז עם טעמים מטורפים!
- נחמם שמן בסיר או מחבת רחבה על חום גבוה.
- בקערה, נניח את הקמח ונוסיף את הביצה, המים המוגזים, המלח והכמון אם אנחנו רוצים.)
- נערבב עד שהתערובת תהיה חלקה ואחידה.
- נמציא את קוביות העוף, נספוג את הקוביות בתערובת הבצק ולאחר מכן נגלגל אותן בפירורי הלחם.
- נכניס את קוביות העוף עם הבצק לשמן החם בעדינות.
- נטגן כל צד כ-2-3 דקות עד שהן משחימות.
- נוציא את העוף המוכן ונטפנו על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
- נגיש חם עם רטבים אהובים כמו צ'ילי מתוק או שום סמיך.
פעלו בזהירות בשלב הטיגון, וכמובן, אם אתם אוהבים את העוף שלכם עם תוספות, אתם יכולים להוסיף קצת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה מעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
על מנת לשדרג את המנה המדהימה הזאת, ישנם מספר שדרוגים שעליהם תוכלו לחשוב:
- לגוון את התיבול בבצק עם טעמים שונים כמו פפריקה או קארי.
- לנסות להוסיף ירקות כמו קישואים או גזר, חתוכים לקוביות, על מנת להפוך את המנה לארוחה מלאה ובריאה.
- לחליף את חזה העוף בירקות או טופו עבור גרסה טבעונית לגמרי.
תמיד היה לי ניסיון מוצלח עם שדרוגים, ובכל פעם זה רק מחדד את החוויה ונותן לי סיפוק נפלא.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי פירות לחם?
אפשר לשדרג את הבצק על ידי הוספת קקאו או שוקולד מריר בפירורים, כדי לשדרגו טעמים.
האם ניתן להקפיא את העוף המוכן?
כן, אפשר להקפיא את הקוביות המוכנות. כאשר תרצו לאכול אותן, פשוט לחמם עם טיפה שמן.
מהו הרוטב הטוב ביותר לשלב עם חזה עוף בטמפורה?
רוטב צ'ילי מתוק, מיונז עם שום או סויה הם כולם בחירות מצוינות.
האם ישנו תחליף לקמח תפו”א?
כן, אפשר להשתמש בקמח חומוס או גם בקמח תירס.
למה להשתמש במים מוגזים?
המיים המוגזים מעניקים לבצק אווריריות וחושחת את הקריספיות.
איך אני יודע שהשמן חם מספיק?
לניסיון שלי, לשים חצי כף בצק בשמן; אם זה משחם במהירות, אפשר להתחיל.
מה לעשות אם הבצק יוצא דליל מדי?
נוסיף עוד קצת קמח לקבלת המרקם הרצוי.
האם ניתן לבשל את העוף בטמפורה על מחבת ללא שמן?
בישול בחסכנות שמן לא ייתן את התוצאה הקריספית, אבל אפשר בנוסף להכין בטוסטר אובן על טמפ גבוהה.
מה לעשות אם העוף יוצא יבש?
ליום שמרו על הביצה טרייה ולהוסיף שמן זית בעת הטיגון.
האם ניתן לשדרג את המתכון עם תבלינים מסוימים?
כמובן! שילוב של חריף עם מתוק, כמו סוכר עם חריף, יכול להוסיף טעמים ובדים מנות כל מה שצריך.
בסוף, אם המנה הסופר הזו שכרה את דעתכם, הגיע הזמן לשתף ברשתות החברתיות ולעודד אחרים לנסות את המתכון המושלם שלנו – חזה עוף בטמפורה. זה מתכון שמחייב להמשיך ולכין אותו, והוא נהדר עבור כל אחד שרוצה לפנק את עצמו במשהו אגדי לקראת הערב!