ניוקי בטטה – המנה שתכבוש את הלב והחיך
אם גם אתם אוהבים את השילוב של טעמים משגעים ומרקם אגדי, ניוקי בטטה הוא הדבר הבא עבורכם! מדובר במנה שמעלה זכרונות מהמטבח האיטלקי, אבל עם טוויסט בריא ומיוחד. ניוקי העשוי בטטות הוא בחירה מושלמת לחורף – הוא מרגיש חמים ומרגיע, וההכנה שלו כל כך פשוטה שתוכלו לערבב את כל המשפחה יחד! והכי חשוב, מדובר במאכל **ממכר**, כזה שבכל ביס תרצו עוד ועוד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: כ-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון משפחתי, גם כאן ישנם רכיבים שיכולים להפוך את המנה לעוד יותר מדהימה! אז אם אתם מוכנים, הנה מה שצריך:
- 500 גרם בטטה, קלופה ומבושלת
- 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן!)
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לטעם
- 100 גרם פרמזן מגורר (אפשר גם לדלג על זה לגרסה טבעונית)
- 2 כפות שמן זית
- רוטב פסטו או רוטב עגבניות להגשה
אז נכון, ניוקי בהגדרה הוא לא בדיוק המנה הבריאה ביותר, אבל עם הבטטה אנחנו משדרגים אותו לא רק למרקם נימוח אלא גם לטעימה בריאה! הבטטה היא מקור נהדר לוויטמינים ולסיבים תזונתיים, היא מתוקה ועשירה בטעמים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע זמן המעשה! בואו נכין את הנס הזה של ניוקי בטטה:
- לשים את הבטטה המבושלת בקערה גדולה ולמעוך היטב עד שהופכת למחית חלקה.
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב.
- לאט לאט להוסיף את הקמח ולשקשק עד שהכל מתאחד. השיטה פה היא לשים כמה שפחות קמח כדי שהניוקי יישאר אוורירי.
- לחתוך את הבצק לדיוידנטים ולעצב לקוביות קטנות.
- לבשל את הניוקי במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-3-4 דקות עד שהם צפים.
- כשהם מוכנים, להעביר אותם ישירות לגריל עם שמן זית או להפוך אותם לרוטב הרצוי.
הטיפים שלי הם לפתח יחסים עם הבצק – תשתפו אותו, תתחברו אליו, תמיד יוצא יותר טוב כשיש אהבה במטבח! ואת המנה הזאת תגישו לצד רוטב עשיר כמו פסטו או עגבניות – תופתעו כמה שזה משתלב!
אפשרויות שדרוג
עכשיו, בואו נדבר על איך אפשר לשדרג את המתכון הזה, כי זה משגע שלא תספיקו להרגיש את הניוקי שלכם, אז אל תחששו להוסיף עוד טעמים:
- ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין למיקס הבצק.
- לשדרג את הרוטב לרוטב שמנת עם פטריות – חוויה נימוחה שלא תשכחו.
- להוסיף גבינת מסקרפונה או ריקוטה לתוך הניוקי לפני הבישול, זה מתפוצץ בפה.
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הבצק מוכן?
הבצק מוכן כשניתן לגלגל אותו בקלות בכף היד והוא לא נדבק. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט קמח אם הוא רטוב מידי.
אפשר להכין את הניוקי יום לפני?
בהחלט! הכינו את הניוקי והניחו אותם במקפיא. כשהגיע הזמן לבשל, פשוט הכניסו אותם ישירות למים הרותחים.
האם ניתן להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח אורז, זה יוצא טעים לא פחות.
מה עושים עם הניוקי הנשארים?
אתם יכולים לאחסן אותם במקרר, ולחמם אותם במחבת עם מעט שמן עד שהם פריכים וזהובים.
האם ניתן לאפות את הניוקי?
ברור, פשוט הניחו את הניוקי בתבנית עם שמן זית ואפו ב-180 מעלות במשך 20 דקות עד שהם פריכים.
מה הרוטב הכי מומלץ?
רוטב פסטו בהחלט מוסיף טוויסט מדהים! גם רוטב אדום קלוף עם עשבי תיבול יכול לעבוד כאן.
האם אפשר להוסיף בשר לניוקי?
בוודאי, הוספת בשר טחון (כעזרת רוטב) יכולה להיות שילוב מנצח.
האם אני יכול להשתמש בסוגים אחרים של בטטה?
לגמרי! אפשר להשתמש בבטטות סגולות או צהובות – כל אחת תוסיף טעם ייחודי.
האם אני צריך לבשל את הבטטות או לאפות?
אני אוהבת לבשל, אבל אתם יכולים גם לאפות אותן בשמירה על טעמים מאוזנים.
מה אני יכול להגיש לצד הניוקי?
לתוספת כיף, הוסיפו סלט ירקות קל, או ירקות קלויים בצד. זה מפליא את האיזון של הטעמים!
אז עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את הניוקי הבטתי הטעים והמדהים הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים וללכת בעקבות הטעמים המשגעים! בואו נמשיך להפיץ את האהבה למאכלים מדהימים ברשתות החברתיות!