בריסקט בתנור כל הלילה – מתכון אגדי ומדמם
כשהשמש שוקעת והכוכבים מתחילים לנצנץ בשמיים, יש משהו בלתי נגמר וכמעט מיסטי בלעטוף את הבריסקט בנייר כסף ולהניח אותו בתנור. זה כמו לגלות סוד שהשתמר במרחקים – בריסקט בתנור כל הלילה הוא מתכון מדהים, שמחבר בין טעמים עמוקים, בישול ארוך וריח כזה שימלא את הבית שלכם ויגרום לכם לחייך. כל ביס הוא כמו נשיקה של אהבה מבית סבתא, לרגעים שלא תשכחו – זו לא סתם מנה; זה אוכל שמחמם את הלב ומשגע את החיך! אם אתם רוצים להרגיש כמו שפים אמיתיים במטבח שלכם, אתם במקום הנכון.
זמן הכנת המתכון: 10 שעות בישול (כל הלילה)
- רמת קושי: בינונית-גבוהה
- מנות: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
בשלב הזה, נפנה לשלב המהנה ביותר – הרכבת המרכיבים! האמת היא שאין דבר יותר מספק מאשר ללכת לסופר, לאסוף את כל מה שנדרש, ולחזור הביתה עם שלל מענג. בריסקט בתנור זקוק למעט תשומת לב, אבל התוצאה? משגעת!
- 1.8 ק"ג בשר בריסקט (איכותי וטרי)
- 1.5 כפות מלח (כדי להדגיש את הטעמים)
- 1.5 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף שום גרוס
- 1 כף צלפים (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט מרענן)
- 4 בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 3 גזר קלוף וחתוך לקוביות
- 3 כוסות ציר בשר (או מים)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש (או סוכר חום)
- 2 כפות שמן זית
- Pepper (לפי הטעם)
מרכיבים חלופיים
אם בא לכם לשדרג את המתכון או לשנות אותו, הנה כמה רעיונות:
- גרסה טבעונית: אפשר להחליף את הבשר בבשר טופו, לקצוץ לנתחים ולהשתמש באותם תבלינים. התוצאה לא תהיה כמובן דומה, אבל בהחלט בטעם!
- ללא גלוטן: יש להקפיד על רוטב סויה ללא גלוטן כדי לשמור על הכנת מנה זו מתאימה למי שנמנע מגלוטן.
שלבי ההכנה
הכנת בריסקט היא לא רק מתכון; זו חוויה אמיתית של בישול. נתחיל באותה התרגשות. יש משהו מיוחד במנה שדורשת זמן ותשומת לב.
- מניחים את הבריסקט במרכז שולחן העבודה ומעשירים אותו בתערובת התבלינים (מלח, פפריקה, כמון ושום).
- מעסים את התבלינים היטב לתוך הבשר ומקפידים שכל פינה תהיה מטופלת.
- מטבלים את הבריסקט בשמן זית ומעבירים אותו למחבת על חום גבוה כדי לסגור אותו – כ-5 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב כהה.
- מעבירים את הבריסקט לתבנית גדולה המתאימה לתנור.
- באותה מחבת, מטגנים את הבצל והגזר במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים למחבת את הציר, רוטב הסויה ודבש ומביאים לרתיחה.
- יוצרים רוטב עשיר ומעבירים אותו לתבנית עם הבריסקט.
- עטפו את התבנית בנייר כסף בצורה הדוקה והשאירו מקום באוויר על מנת שהבשר יוכל לנשום.
- מחממים את התנור ל-90 מעלות צלזיוס ותניחו את התבנית על רשת התנור.
- מבשלים כל הלילה – כלומר עשרה שעות נוספות.
שדרוגים ותוספות אפשריות
הבריסקט שלכם מוכן, אבל למה לעצור כאן? כמה תוספות יכולות לגרום למנה שלכם להיות אגדה מוחלטת:
- תוספת של פטריות שמפיניון על מצע הבצל עשוייה לחזק את הטעמים
- כוסברה קצוצה מעל לפני ההגשה, ממש משגע!
- סלט ירוק קצוץ של חסה רומית, עגבניות שרי וגרגרי חומוס כדי להוסיף קרנבל לחיך
- רוטב בשמל לכרוך מעל המנה ולהעניק טוויסט מפנק
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אין לי מספיק זמן לבשל כל הלילה?
אין בעיה! אפשר להניח את הבריסקט בתנור על טמפרטורה גבוהה יותר למשך 4-5 שעות עד שהוא רך ומתרכך.
האם אפשר להשתמש בחלקים אחרים של הבשר?
בהחלט! אפשר לנסות גם עם בשר הכתף או שייטל, אך טמפרטורת הבישול ומשך הזמן ישתנה, אז כדאי לשמור על מעקב.
האם המתכון הזה מתאים גם לארוחות משפחתיות?
אחה, מדובר במנה מושלמת לארוחות משפחתיות! מדובר בארוחה ממכרת שהילדים והמבוגרים גם יחד יאהבו.
האם ישנן קטגוריות בריאות למתכון הזה?
בריסקט הוא בשר שומני, לכן אם אתם מחפשים משהו דל קלוריות, אני ממליץ להרתיח את הבשר תחילה ורק לאחר מכן להוסיף תבלינים ומרק.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן! למנה הזו יש יתרון עצום – היא מצוינת ליום שאחרי. אפשר לשמור את הבריסקט במקרר, וכשהגיע הזמן, לחמם אותו בתנור.
האם אפשר לשדרג את הרוטב עם אלכוהול?
בהחלט! מוסיפים מעט קוניאק או יין אדום לרוטב וזה יתן טוויסט מדהים.
מה לעשות עם השאריות?
הקסם מתגלה כאן! שאריות הבריסקט יכולות לשמש כרכיב לסנדוויצ'ים מעולים או לאוכל בשקשוקה מקסימה ביום המחרת.
כיצד ניתן לדעת אם הבריסקט מוכן?
יבדקו עם מזלג – אם הוא מתפרק בקלות, זה סימן שהוא מוכן.
יש טיפים להוציא את הבריסקט מהתנור?
הסר את התבנית מהתנור בעזרת כפפות מכיוון שהתבשיל חם מאוד! תנו לו לנוח לפחות 20 דקות לפני החיתוך.
מה לדעתך החלק הכי כיף בהכנה הזו?
לגמרי התהליך! יש משהו מרגש בלחכות כל הלילה ולראות את זה יוצא מתנור – ההתלהבות היא חלק כל כך חשוב מתהליך הבישול.
אחרי כל כך הרבה פרטים על המתכון המדהים הזה, אנחנו מקווים שגם אתם רוצים לנסות אותו! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות! תש | שידור הוא כמובן חלק חשוב מהקהילה שלנו, אז קדימה, בואו נעשה זאת יחד!