מתכון מרק עוף עם ירקות
אין משהו בעולם שיכול לתת לנו תחושת חום ובית כמו קדרה מושלמת של מרק עוף עם ירקות. כשאני חושב על המרק, אני נזכר בילדותי, כשסבתא שלי הייתה מכינה את המרק המדהים הזה בכל סוף שבוע. כלבנות המטבח היה מתמלא בניחוחות של עוף קורס וגם של ירקות עסיסיים. כולם היו מצטופפים סביב השולחן, והתיאבון פשוט היה עולה שלב. היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון המנצח שישאיר אתכם ברשות מתוקתק על מנת ללקק את האצבעות, והוא באחריותכם לנסות אותו בבית!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים למטבח, כדאי להבין מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה הכי טעימה שיש. המרכיבים כאן לא רק שהולכים להפוך את המרק שלכם למושלם, אלא גם יפוצצו לכם את התחושות בפרץ טעמים מרענן ומיוחד.
- 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג, חתוך לחלקים (מופלא, נכון?)
- 2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 זרעי כמון (בקצת אמיץ לכאן!)
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ליטר וחצי מים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, לקישוט לאחר הבישול
טיפ חשוב: אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את העוף בחתיכות טופו או בשעועית, וזה הולך להיות פשוט אגדי!
שלבי ההכנה
בשלב הזה, כשהמרכיבים מוכנים ומחכים לכם, אנחנו מוכנים להיכנס למטבח וליצור פשוט קסם!
- במחבת רחבה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיתייבש ויהיה שקוף. זה ייתן לו את הטעם העלף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהשום ישחרר את הארומה המדהימה שלו. כאן מתחילים לדמיין את הניחוחות שעולים.
- יחד עם הבצל והשום, מוסיפים את חלקי העוף למחבת ומטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
- מעבירים את התערובת לסיר גדול ומוסיפים את מים. זהו הדיבור שלנו, הכל יתמזג לכדי מתחם אחד!
- על גבי החום החזק, מוסיפים את גזר, תפוחי האדמה וסלרי, מכסים ומבשלים את המרק על חום נמוך.
- לאחר חצי שעה של בישול, הוסיפו את עלי הדפנה, כמון, מלח ופלפל, והניחו למרק להתבשל למשך שעה נוספת.
- לבסוף, מתבלים את המרק עם פטרוזיליה קצוצה שמוסיפה עירבול טעמים אחרון.
- מוגש חם, ואפשר להוסיף צנימים בצד למשהו קריספי.
שזה בעצם מרק משגע, והאמת? זה עשיר, נימוח, וממכר באופן שאין לתאר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפתיע את האורחים שלכם? אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו קישואים או שעועית ירוקה כדי להכניס עוד צבעים. ומי שאוהב את הטוויסט החריף יכול לזרוק פנימה ג'ינג'ר קצוץ או צ'ילי לטעמים חמים יותר. אם אתם חובבי תיבול, אז תיבול עם קונפי שום יהפוך את המרק למלחם טעמים מדהים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם המרק מוכן?
אחרי 1.5 שעות בישול עם רתיחה נמוכה, עוף מתפרק בקלות וירקות רכים אך לא מפרקים.
האם ניתן להקפיא את מרק העוף?
בהחלט! המרק מתקפא מצוין. רק הקפידו לשמור אותו בכלי סגור היטב וניתן להקפיא אותו עד 3 חודשים.
מה עושים אם אני לא אוהב ירקות מסוימים?
אתם יכולים לשים ירקות שאתם אוהבים, פשוט שימו לב למידות כדי שהמרק לא יהיה עמוס מידי.
אילו תבלינים מוספים למרק?
בצל, שום, מלח ופלפל הם עיקריים, אבל אפשר להוסיף גם עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין.
האם זה מאכל בריא?
כמובן! עם רכיבי עוף רזים וירקות, מדובר במרק שהולך לשדר את בריאותכם.
האם אפשר להוסיף פסטה למרק?
בהחלט! אפשר להוסיף פסטה מיוחדת או אטריות סיני, דבר זה ייתן למרק שאתם מכינים גם גוף וגם טעם מעולה.
אני רוצה לשדרגו עם קוויאר!
נשמע מדהים! קוויאר בשוליים של המנה ייתן צבע, טעם ומגע של יוקרה.
האם אני יכול להכין מרק זה ביום שישי ולחמם בשבת?
אתם יכולים! המרק רק משתבח עם הזמן.
מה כרוך ערבוב של מרק הזה עם תבשילים אחרים?
זה יכול להיות ניסוי מעניין! רק שימו לב לשמר את איזון הטעמים, במיוחד כשמדובר במרקים.
אכפת לך לשתף עוד מתכונים?
כמובן! אני שמח לשתף את עולם המתכונים, על תכונות טובות של אוכל וכולם יהנו.
אל תשכחו לשתף את המתכון זה ברשתות החברתיות שלכם. עכשיו, כשיש לכם את המתכון המהמם הזה, תתנו לחברים שלכם גם לטעום כמה זה משגע! בתיאבון!