מתכון לראמן צמחוני מעלף ומרענן
הראמן הצמחוני הזה הוא לא סתם עוד מתכון. מדובר בחוויה טעימה, מרתקת, ומדהימה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. הריח של המר broth, התוספות הצבעוניות, והמרקם המקסים של האטריות יחזיקו אתכם במקום הזה שבו כל ביס הוא הפתעה—ממש כמו טיול ברחובות טוקיו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- להכנה של 4 מנות ממכרות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך עולם הטעמים, נעמוד על המרכיבים שיסדרו לנו את הבמה למופע טעימים באמת:
- 200 גרם אטריות ראמן (אפשר להשתמש גם באטריות ביצים צמחוניות)
- 1 ליטר מים
- 1 כף שמן שומשום
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- 1 גזר, מאז סתר
- 1 קישוא, פרוס דק
- 100 גרם פטריות שיטאקי (או פטריות חקלאיות אחרות)
- 2 כפות סויה
- 1 כף מיסו (אם יש לכם, הוא מוסיף טעם אגדי)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית סוכר (שהופך את כל הטעמים למשגעים)
- אגוזי קקש קלויים לקישוט
- חסה, ותכולות תוספות לבחירה כמו ביצה קשה או טופו
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש גרסאות נוספות, אפשר להמיר את המיסו ב:
- חמאת שקדים להוספת טעם אגדי
- או להקפיא את הפטריות – למי שמעוניין בחוויה פטרייתית עוד יותר אגרסיבית
- ובנוסף, אפשר גם להשתמש באטריות סובה כדי לייצר מרקם ייחודי!
שלבי ההכנה
ועכשיו, יש בידינו עשרת השלבים המומלצים להכנת הראמן הצמחוני שאתם לא רוצים לפספס:
- תחילה, מביאים מים לרתיחה בסיר גדול.
- כשהמים רותחים, מכניסים את האטריות לבישול לפי ההנחיות על האריזות.
- בעוד האטריות מתבשלות, מחממים שמן שומשום בסיר נוסף.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים אותם עד שהטעמים מתחילים להשתחרר.
- מוסיפים לבצק את הבצל הירוק, הגזר, הקישוא והפטריות, ומערבבים למשך 5 דקות.
- כשהאטריות מבושלות, מסננים אותן ומעבירים אותן לסיר עם הירקות.
- מוסיפים את המים שסביב המרק, סויה, מיסו, מלח, כמון וסוכר.
- מעבירים את הכול לרתיחה ומבשלים עוד 5-10 דקות.
- מטעמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים בצלחות עם קישוטים אהובים למעלה!
שדרוגים אפשריים
המנה הזו נהדרת כמו שהיא, אבל תמיד כיף לשדרג קצת! אפשר להוסיף:
- פרוסות טופו מטוגן שמוסיפות מרקם טעים!
- ביצה קשה כדי להקנות עוד חלבון, שכמובן תשדרגו את הטעמים.
- תוספת של סויה חריפה או צ’ילי להוספת טוויסט פיקנטי.
- עלים ירוקים כמו תרד או נענע למראה רענן יותר!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אין לי מיסו?
אפשר בהחלט להוסיף חמאת שקדים שתשדרג את המרקם והטעם באופן אגדי, או פשוט להתעלם ממנו אם זה קשה למצוא.
האם המתכון מתאים לטבעונים?
בהחלט! כל הרכיבים שלמים ומיוצרים מהצומח, כך שאין בעיה עם המתכון הזה גם לטבעונים.
אילו ירקות נוספים אפשר לשלב?
כל כך הרבה אפשרויות פתוחות! תוספות כמו ברוקולי, קישוא או אפילו סלק מבושל יוסיפו טעמים וידגישו את הצבעוניות של המנה.
איזה סויה כדאי להשתמש?
כדאי לבחור סויה כהה, היא תיתן טעם עמוק יותר! אם אתם אוהבים מתוק יותר, הוסיפו סויה מתוקה.
האם ניתן להכין מנות נוספות מאותו רוטב?
בהחלט! אפשר למרוח את הרוטב על טופו, ירקות קלויים או להשתמש בו למרקים קרים אחרים!
איך שומרים את המנה לשימוש מאוחר יותר?
אפשר לשמור במקרר כשבוע או להקפיא במנות. הקפאה תכסה את הכול באופן מושלם!
האם אפשר להשתמש באטריות אחרות?
בהחלט! אטריות אורז או כוסמת עושות עבודה טובה גם כן!
האם יש אפשרות למאכל נוסף עם אותם המרכיבים?
בוודאי, אפשר להכין סלטים קרים או טורטיות שממלאות את אותו הטעם!
כמה זמן ניתן לשמור את המנה?
במקרר המנה מחזיקה עד שבוע, אבל תמיד כדאי לאכול טרי כשהאפשרות קיימת!
האם יש אפשרות להפוך את המנה לעוד יותר קלה?
כמובן! פשוט החמיצו את התהליך וקנו אטריות מוכנות ביתיות כדי להקל על זמני הבישול.
אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, לחברים ובני משפחה, ולזמן גם אותם להכין את המנה המושלמת הזו! מדובר באחת המנות הכי טעימות לכולם, ואנחנו מבטיחים שכל ביס ישאיר אתכם ריטואלים!