טופו חמאת בוטנים – המתכון המדהים שישדרג לכם כל ארוחה!
אין כמו לחזור הביתה אחרי יום ארוך ולגלות שהשף הפנימי שלכם ממתין לכם עם מתכון חדשני שעושה פלאים! מדובר במנה שתפוצץ את החושים, תספק לכם חווית טעמים מדהימה, ותיתן מענה גם לכל אחד בתפריט שלכם – בייחוד אם אתם מחפשים לצרוך יותר חלבון, ליהנות מטעמים משגעים, ואולי גם לרדת במשקל. זהו מתכון טופו חמאת בוטנים, שכבר מהצלחת הראשונה אוכלים ממנו גם כשהוא קר! אז חזרו איתנו למטבח, כי אנחנו עומדים להכין את אחד המאכלים הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך הכנת המנה הזו שמזכירה לנו טעמים מדהימים ואנרגיה שמניעה אותנו, בואו נבדוק אילו מרכיבים נחוצים לנו. הטופו הזה, עם חמאת הבוטנים, זה פשוט מושלם מנשוא!
- 400 גרם טופו קשה (המומלץ הוא טופו אורגני)
- 4 כפות חמאת בוטנים איכותית (מדהימה או אגדה!)
- 2-3 כפות סויה
- 2-3 כפות דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
- 1 כף שמן שומשום (אם אתם רוצים טעם משגע)
- חצי כפית כמון (כדי לתת נגיעה מתובלת)
- מלח ופלפל לפי הטעם (הכי טעים שיש!)
- שום קצוץ (לא מתחילים את המתכון בלי שום)
- קצת חזרת למי שאוהב (למצב רוח!
- ירקות לקישוט: בצל ירוק קצוץ, גזר מבושל, קישואים וכו' (שיהיה יפה ומרענן)
עכשיו כאשר יש לנו את כל המרכיבים, בואו נדבר על כמה אפשרויות החלפה. אם יש לכם דחייה לגלוטן, תמיד ניתן לשדרג את הסויה לתחליף ללא גלוטן. את חמאת הבוטנים אפשר להחליף באחד מסוגי הפיסטוק או שקדים, שייתן את הטעם הייחודי שלו. מדהים כמה שינויים קטנים יכולים להוביל לתוצאות מעלפות!
שלבי ההכנה
בואו ניגש לאירוע המרכזי! כשמתרחש דבר כזה במטבח, כדאי להניח פעמון למכון הנפלאות של טופו חמאת הבוטנים!
- חותכים את הטופו לקוביות בגובה של 2 ס"מ ומניחים על נייר סופג כדי לספוג את הלחות.
- בינתיים, מערבבים בקערה חמאת בוטנים, סויה, דבש, שמן שומשום, כמון, מלח ופלפל. תנו לזה ערבוב טוב שיהיה חלק מעלף!
- מניחים את קוביות הטופו בתבנית ומסניפים את התערובת מעל. נטגנו יחד עם השום הקצוץ.
- שמים את התבנית בתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהטופו מתחיל להתייבש ולהזהיב. שימו לב לראות שהכול צופה בתערובת הממכרת!
- משמיעים רשרוש במטבח, מכניסים ירקות קצוצים על גבי האפשרויות, ואתם ממש בעיצומו של האירוע הגסטרונומי!
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים למנה להרגיש את הנמה המדהימה שלה, של כ-10 דקות.
- מעטרים את המנה בבצל ירוק קצוץ ונהנים מהליכה חזרה אל החוויה המרגשת!
מדהים, לא? עם כל שלב של שלב, האפשרות להפוך מנה ביתית למשהו ברמה של מסעדה משגעת מתקרבת!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אל תשקלו להזרים קצת יצירתיות במתכון שלכם! אתם יכולים לנסות להוסיף ספגטי או אורז כמנה בצד, או להשתמש בטופו טעים כתוספת לקערת סלט חסה חמה עם ירקות קלויים. אם אתם באווירה של ביקור מקביל, אפשר לשדר קיבוץ חגיגי עם פטריות קצוצות ופירות יבשים קצוצים!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
כשהמנה מוכנה, היא מחזיקה במקרר בין 3-5 ימים. אפשר לשמור את הטופו בנפרד מהרוטב לשמור על פריכות.
האם אפשר להקפיא טופו חמאת בוטנים?
כן! טופו יחסית יכול להקפיא, אבל אני ממליץ להפשיר אותו לאט במקרר לפני החימום מחדש.
מה להגיש עם טופו חמאת הבוטנים?
אני ממליץ דווקא על אורז בסמטי מאודה או סלט ירוק מרענן שיהפוך אותו לארוחה מושלמת!
איך יודעים שהטופו התייבש מספיק בתנור?
מומלץ לבדוק את הצבע, שהוא מתחיל להשחים ולשחזר על קצוות הצורות. מומלץ לא להסס לבדוק טעמים גם בדרך!
מה אפשר לשתף עם ילדים?
פשוט תגוונו עם ירקות שהם אוהבים. גם קובי קצוץ חברתי מסביב יכול לחבר אותם למנה!
האם זה מתאים לטבעונים?
בהחלט! עם תחליף דבש כמו סירופ אגבה, זה לגמרי טבעוני!
אפשר להשתמש בשמנים אחרים במקום שמן שומשום?
בהחלט. שמן זית יכול להוסיף טעמים עשירים, אם תרצו משהו תחליפי.
האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים?
כן! אפשר לשלב עם אגוזים כמו קשיו או שקדים עם טעמים שונים.
מה ההסבר לפופולריות של המנה הזאת?
זה שילוב בלתי אפשרי של טעמים, מרקמים משגע, ואפילו הווייב שהיא מביאה!
ואם אני רוצה להכין כמות כפולה, האם זה אפשרי?
בהחלט! תוודאו רק שיש לכם תבנית מתאימה ועם זמן כנה, אפשר להכין עוד ועוד!
מקווים מאוד שהכנתם את המנה המרגשת הזאת בהצלחה! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ושתפו את הגילוי המדהים הזה עם חברים! אז, מה קיבלתם? התשובה היא טופו חמאת בוטנים! לגרום למנה שלכם להיות מדהימה זו אמנות, אז אל תפסיקו ליצור עוד!