איך מכינים בורקס תפוח אדמה מבצק עלים
בורקס תפוח אדמה מבצק עלים הוא אחד המאכלים האלה שכולנו זוכים לאהוב. זהו מתכון שמזכיר לנו את אמא או סבתא, ובעיקר את התמונות המטורפות שבדמיוננו כשאנחנו מתיישבים לאכול ואנחנו כבר דמיינו את הטעמים. השילוב בין הבצק הפריך למילוי התפוח אדמה הטעים והחמים פשוט משגע. בביס הראשון, הקריספיות של הבצק נמסה בפה, והטעמים נפגשים בצורה מושלמת. אז למה לא להכין אותו בעצמם? מישהו אמר "מושלם"? המאמץ שווה את זה!
זמן הכנה: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- סה"כ זמן: 45 דקות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון, חשוב לבחור את הרכיבים בקפידה, כך שהתוצאה תהיה מדהימה. הנה מה שאנחנו צריכים עבור הבורקסים האגדים שלנו:
- 300 גרם בצק עלים (ניתן לקנות מוכן מקפיא)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 ביצה (למברשת על הבצק)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית כמון (אופציונלי)
- שומשום לפיזור על הבצק (אופציונלי)
אם אתם רוצים לשדרג את המילוי, אפשר להוסיף גבינות שונות או אפילו ירקות קצוצים כמו פטריות או תרד. האפשרויות הן אינסופיות!
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל הרכיבים, זה הזמן להתחיל את ההכנה. ממש בקלות ובמהירות, וכמובן, הכל תוך כדי הומור ושירה לפעמים. אז בואו נתחיל!
- מבשלים את תפוחי האדמה בחלום מים רותחים עד ריכוך. זה יכול לקחת בערך 20 דקות.
- מועכים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.
- כשהתפוחי אדמה מתקררים, טפחו על תבנית וסבו על שמן זית.
- מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הבצל המטוגן לתפוחי האדמה המעוכים.
- מתבלים עם מלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים היטב.
- מקפלים את בצק העלים לרבעים בעזרת סכין חדה.
- מניחים כף מהמילוי על כל רבע בקצה השני.
- מקפלים את הבצק על המילוי и סוגרים היטב.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום במידה ורוצים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומניחים בתוכו את הבורקסים.
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים.
הבורקסים יתמלאו בריחות מדהימים בזמן האפייה. ריחות שממלאים את הבית וגורמים לחכות שלא נדע את נפשנו מרוב התלהבות.
אפשרויות לשדרוג הבורקסים
כמו שהזכרנו, ניתן לשדרג את הבורקסים שלנו בדרכים רבות. הנה כמה רעיונות נהדרים שיהפכו את המנה למעלפת:
- מילוי עם גבינת פטה שמפוררת.
- תוספת של פטריות קצוצות למילוי, שנותנות טעם עמוק.
- תוספת של פרוסות זיתים שחורים או ירוקים.
- שימוש בבצק מלא, כך שהבורקסים יהיו קצת יותר בריאים.
- פרוסות של ברוקולי מאודים שיתמזגו במילוי.
שדרוגים כמו טובי הגבינות או ירקות יכולים להפוך את הבורקסים שלנו לנימוחים במיוחד.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הבורקסים לזמן מאוחר יותר?
אנחנו ממליצים על הקפאה. אחרי האפייה, אפשר לשמור אותם במקפיא למשך חודש. כשהם מוכנים, פשוט מחממים בתנור אחר כך.
איפה אפשר למצוא בצק עלים?
בצק עלים בדרך כלל נמצא בסופרמרקטים במדף של הקפואה. פשוט בחרו את המותג שאתם אוהבים!
האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה קפואים?
לא ממש. תפוחי אדמה קפואים לא יתנו את אותה הטקסטורה והטעם כמו תפו”א טריים.
איך הופכים את המתכון לטבעוני?
אפשר לשדרג את המילוי עם טופו במקום ביצה, ושום אזורי על.
אני מעדיף לא לאכול בצל. האם אפשר לדלג עליו?
חבל לדלג, אבל זה אפשרי. תוכלו פשוט להוסיף עוד תבלינים לאיזון הטעם.
תוך כמה זמן הבורקסים מתייבשים?
אם אתם ממתינים עד שהם מתייבשים, מומלץ לא להשאיר אותם יותר מ-2-3 ימים במקצוע כסף.
נראה שהמתכון קל! האם אפשר להכין אותו ביחד עם ילדים?
בהחלט! הילדים יהנו לעזור בעבודת היד ובנראות הבורקסים. מה שכן, מומלץ לפקוח עין כשמבשלים אותם.
האם יש צורת חיתוך מיוחדת לבצק?
לא באמת. כל צורת חיתוך שעובדת בשבילכם היא טובה! אפילו צורות עגולות יכולות לעבוד!
מה הטפח המועדף עליכם למילוי?
לא קל להחליט, אבל גבינת פטה תזכה אתכם בטעמים ובריחות של יוון!
איך יודעים שהבורקסים מוכנים?
הבורקסים מוכנים כשהם מזהיבים ומתחילים להעלות ריח משגע. אז אפשר להוציא להניח להתקרר מעט ואז ללקק את האצבעות!
לא לשכוח לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והרשתות החברתיות! הכינו, תהנו, ואל תשכחו שהמתכונים הביתיים הם הכי טעימים שיש!