התענגות על הגלם: אוכל תוניסאי – מתכון מופלא לפלאפל תוניסאי באדיבות סבתא
כאשר אנחנו מדברים על אוכל תוניסאי, עולים במחשבה כל החושים: ריחות עשירים, צבעים מרהיבים וטעמים שלא ניתן לשכוח. מי לא רוצה לשוב רגעים לסבתא המיוחדת, שם הכל התחיל? פלאפל תוניסאי, למשל, הוא אחד מאותם מאכלים שהצליחו לראשון באהבה אמיתית ובקול תרועה רמה! אם אתם מחפשים משהו שיאפשר לכם להביא את הטעמים האותנטיים של תוניסיה לביתכם, והכי חשוב – להכין פלאפל מדהים, ממכר ומעלף, הגעתם למקום הנכון! תהיו בטוחים שהתוצאה תהיה עילאית ובעלת גוון ישראלי-Tunisian שהבטן שלכם תדע להוקיר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה אנשים יוצאים
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
ובכן, לפני שנשיל את החלוק ונתחיל לבעוט בקמח, בואו נדבר על מה שנקרא "הרכיבים הדרושים". מובן שבשביל יצירת פלאפל תוניסאי שאין כמותו, נדרשות מספר מרכיבים שמביאים את טעם הבית הישן, את התשוקה ואת הנוכחות המדהימה של המטבח התוניסאי. זה כמו קסם – ותאמינו לי, הכנת פלאפל בבית אף פעם לא הייתה קלה יותר!
הרכיבים הדרושים
- 250 גרם חומוס יבש (או 400 גרם חומוס מקופסה)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2-3 שיני שום כתושות
- קצת כמון טחון (לטעם)
- אדמה חריפה (לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה של קשת דפנה
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 5 כפות קצח (בנוסף יכול לשדרגו את הפלאפל)
- 1/4 כוס מים
- שמן לטיגון
כמובן ששום מתכון קצרצר הוא לא בקשתו – אם אתם בעניין של גרסה טבעונית, ניתן להחליף את החומוס בשעועית מבושלת! וכל מי שאוהב את הטעמים חזק, יכול להוסיף נענע יבש לתוך הבלילה כדי לשדרגו עוד יותר את טעמו של הפלאפל המעלף.
שלבי ההכנה
כשהאפי שלנו מוכן, אנחנו בוחרים לא להכביר במילים ולהתקדם ישר לקטע העיקרי – כיצד נכין פלאפל תוניסאי מהיר? יש כאן קצת יותר מ-5 שלבים בסך הכל! בואו נתחיל:
- אם בחרתם בחומוס יבש, יש להשרות אותו במים למשך 12 שעות לפחות. עדיף ללילה.
- לאחר השחייה היפה, יש לשטוף את החומוס וליצור ממנו פירה בעזרת מעבד מזון.
- להוסיף את כל שאר המרכיבים (מלבד השמן) ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- ליצור עיגולים קטנים מהתערובת. צריך להקפיד שבסיס לכל עיגול הוא חצי סנטימטר מקסימום – שיבשיל כמו שצריך!
- להשאיר את העיגולים לנוח על מגש למשך כ-15 דקות, לזה לא כדאי למהר.
- לחמם שמן בשקע בטיגון (200 מעלות) ולחכות ככל שיתחמם. זה הזמן לזרוק את הכדורים לשמן ולהשחיל מכל הצדדים עד שיתקבל גוון זהוב ואם כל החוש הטעים שלכם נשקל!
אחרי שהגוון הגיע, מוציאים מהשמן ומניחים על מגבת ספיגה. עכשיו אנחנו בעסק, פלאפל מוכן לתקיעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בחרתם כבר בהכנה? מדהים! אבל איך אפשר לשדרג את הפלאפל שלנו לעוד כמה רמות?:
- אפשר להוסיף חלבון לטעמכם או דג מלוח בתוספת חומוס.
- למי שאוהב קצת מתוק, כדאי לפזר מעל חנוכי תמרים קצוצים או תמצית תמר.
- למי שרוצה לחוות רעננות, הכינו רוטב טאדזיק עם יוגורט, יין לימון ותיבול כרוב.
- והכי חשוב, המשחק בין קיסרים – כמו לשים קרם שום עם פיתה רכה או לשים סלט טאבולה צמוד, כל הבחירות שלכם כאן!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אני רוצה להפוך את המתכון לגלוטן?
מומלץ לחפש חלופות לפיתה מתוך קמח ייחודי כגון קמח שקדים או קנואה.
האם אני יכול להכין את הפלאפל על גריל?
בוודאי! להניח עם מעט שמן על הגריל ולהפוך מדי פעם, יצא מתוק ונפלא.
כמה חומוס צריך לרכך לפני שמוסיפים לתערובת?
באופן כללי, מספיק יום שלם של השרייה. תדאגו ללטף את החומוס בזמן.
מה עשויה להיות התוספת הטובה ביותר?
גוואקמולי ועשבי תיבול יהיו שם כדי להחמיא לפלאפל שלכם, מהנסיון שלי, אלה השתדרגו הכי מפסטה.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! החומוס הוא מקור מצוין לחלבון ושומנים בריאים, כמובן העדפה בשמן זית אם רוצים להשתעשע.
מה המשמעות של פלאפל תוניסאי לעומת פלאפל ישראלי?
זה בעצם מתכון תוניסאי עם טוויסט ישראלי. יש פה ילדות, טעמים שלא ניתן לשכוח וטעמים של טעמים!
כיצד לארוז פלאפל לשעה?
למרוח בתיק מארז בלתי חדיר שנשאר בקירור עד לסיום הפגישה.
כמה זמן מנהל הפלאפל שלי אם אני מכין מראש?
המסלול הקלאסי הוא 24 שעות במקרר.
האם יש צורך לשטח את עיגולי הפלאפל?
אכן, שיטחיהם יהפכו את העגולים ליותר דקיקים וכך הם יתבשלו באופן אחיד וללא הרבה מאמץ.
האם הפלאפל צריך להיות קרש?
בדיוק, אם תשמרו על פלטה של Subtraction אף אחד לא יפנה או ייפנה בטח את הישיבה.
בחיים יש כל מיני דברים שמחזיקים את בריאות המזון שלנו וגורמים לנו לחייך! הפלאפל הזה בהחלט יתרום עוד לאיזה ערב טעים וחתיך בשולחן המשפחה.
שתפו את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם, היות והוא באמת מדהים, אגדי ומושלם לחום של הבית והחברים! לכל אחד מגיע ללטף את האצבעות!