מוקפץ חזה עוף עם ירקות
בואו נדבר על אחד המתכונים המדהימים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול – מוקפץ חזה עוף עם ירקות! מדובר במנה שמלבד היותה פשוטה ומהירה להכנה, היא גם מלאה בטעמים ובצבעים. כשאומרים "מוקפץ", חושבים על כל הריחות והצבעים שמתערבבים יחד בגלים של טעמים. אחרי כל ביס, תרגישו כאילו אתם נקלעים לעוד מסיבת טעמים! אז קחו לכם כמה דקות, ותגלו איך להכין מנה אגדי שתרשים את כולם – ממסיבות ערב ועד ארוחות משפחתיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספקת
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בקסם של ההכנה, נצטרך לאסוף את כל המרכיבים. ככה לא יהיה לנו שום תירוץ לשכוח שום דבר. תכינו את הכל מראש, ובואו נצא לדרך!
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
- 2 גזר, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
- 200 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום (או דחפו עוד – זה מדהים!)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שומשום קלוי לקישוט
- אורגנו ופפריקה חריפה לאוהבי החריף
אם אתם מתכננים להכין גרסה טבעונית של המנה, אתם יכולים להחליף את חזה העוף בטופו או בשעועית אדומה. גם זה יוצא מענג!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לפעול! פשוט אתם תראו, זה הולך לעלות לכם חיוך על הפנים בקלות.
- חממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל והשעועית, ומקפיצים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את השום ומקפיצים למשך דקה נוספת.
- נוספים את קוביות חזה העוף ומבשלים אותם עד שהם משחימים מכל הצדדים.
- מוסיפים את כל הירקות: פלפלים, גזר וברוקולי ומשיכים לקפוץ על הלהבה חזקה.
- מחכים עד שהירקות מתרככים מעט, אבל עדיין שומרים על הפריכות שלהם.
- מערבבים את רוטב הסויה והסוכר החום, ומוזגים על התערובת במחבת.
- לא שוכחים לתבל במלח, פלפל, אורגנו ופפריקה חריפה לפי הטעם.
- מערבבים היטב עד שהרוטב מצפה את כל החומרים.
- חיים עם הלהבה למשך כ-2 דקות נוספות ואז מכבים את הלהבה.
- מגישים על צלחת עם קישוט של שומשום קלוי וזורים עליהם עוד ירקות טריים אם יש.
הצבעים, הריחות, והטעמים – כל אלה מכניסים אותנו לאווירה שממלאת אותנו באדרנלין ומאוורר ביום יום. אל תשכחו ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו אנחנו יכולים לדבר על שדרוגים, כי לכל מנה יש את הייחודיות שלה! אתם יכולים להוסיף עוד ירקות שאוהבים, כמו קישואים או אפילו פטריות. אם אתם רוצים להפוך את המנה לארוחה מלאה, תרגישו חופשי להוסיף אורז מבושל או אטריות בדקה אחרונה.
ומה עם חוויה ממכרת? אפשר לשקשק למעלה ביצת עין – זה משגע! את כל זה אפשר לקשט עם בזיליקום טרי או מנטה – זה יוסיף ניחוח נוסף למנה.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף למנה כדי להפוך אותה ליותר בריאה?
אתם יכולים להוסיף יותר ירקות כמו ברוקולי או תרד ולעבוד עם כמות קטנה יותר של שמן. ניתן גם לשים קוואקר או דגן מלא כמו קינואה במקום האורז.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! המנה כתוצאה בקירור היטב. רק אל תשכחו לחמם אותה מחדש במיקרוגל או על הכיריים לפני ההגשה.
איך יודעים אם העוף מוכן?
אם העוף איבד את צבעו הוורוד הפנימי והפך לצהוב/לבנבן – הוא מוכן. תוודאו גם שאין נוזלים ורודים במהלך הבישול.
אפשר להחליף את רוטב הסויה?
בהחלט! ניתן להשתמש ברוטב טונקצ'ו או רוטב דגים אם אתם רוצים להוסיף ניחוח מים. זה מושלם!
מה לעשות אם יש שאריות?
לשאריות אפשר לשמור בכלים אטומים במקרר למשך 2-3 ימים. תוכלו גם להקפיא את המנה, אבל קחו בחשבון שהמרקם של הירקות עלול להשתנות.
מה ניתן לשתף עם המוקפץ?
שימו אותו על אורז מבושל, נודלס, או פשוט אגדי בצד. זה הולך מצוין!
האם צריך תבלינים ספציפיים למוקפצים?
זה תלוי בטעם שלכם! מתכוני מוקפץ משתנים, אז תנסו לכלול מגוון תבלינים כמו תימין, רוזמרין או אפילו צ'ילי חריף.
איך אפשר להפוך את המנה לטעימה יותר לילדים?
אתם יכולים להוריד מהחריפות ולחתוך את הירקות בצורה יותר אטרקטיבית. אפשר גם להוסיף קופסה קטנה של רוטב מתוק בצד!
האם ניתן להוסיף חמאת בוטנים למנה?
בהחלט! זה יכול להוסיף טעם מדהים מאוד למוקפצים, אז כדאי לנסות.
כיצד אפשר לשדרג את המנה בקלות?
שדרגו עם קליפת לימון או ג'ינג'ר – זה מוסיף המון טעם ועושה את המנה לכסף מלכותי!
תשמרו את המתכון הזה על המקרר, כי הוא יהיה מבוקש! שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ותספרו להם על המנה המדהימה הזו. אני מבטיח לכם שהם יגיעו לבקר אתכם בקרוב!