איך לעבוד עם בצק סוכר
בצק סוכר הוא חומר שהוא לא רק מדהים וצבעוני אלא גם ממש כיף לעבודה. הרבה אנשים רואים בו חומר למקצוענים בלבד, אבל אני כאן כדי להוכיח שגם אנחנו יכולים ליצור יצירות אגדי לחג או למזל טוב. דמיינו את עצמכם מפתיעים את הילדים או האורחים שלכם בעוגה מעוטרת בצק סוכר, נראית כמו מעשה קסום, עם פרחים מעלפים או דמויות מושלמות. לא מדובר רק בממתק, מדובר בחוויה שלמה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 2 ק"ג בצק סוכר
הרכיבים הדרושים
הנה מרכיבים שצריך כדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש. בצק סוכר יכול להיות מעט דל פחמימות, אז תרגישו חופשי לעבודה עם זה בכיף!
- 1 ק"ג סוכר גביש
- 30 מ"ל מים
- 1.5 כפיות ג'לטין (או אלטרנטיבת סויה לגירסה טבעונית)
- 300 ג"ר גלוקוז (סירופ תירס)
- כנס טעם (או ניחוח שאתם אוהבים, כמו וניל או שוקולד)
- לפני עבודה – צבעי מאכל (אל תתביישו, תשתמשו בכמה צבעים גיהוץ!)
- מעט קונסטנטרה/שומשום לפיזור
אוקי, עזבו אתכם משאלות איך יוצרים את בצק הסוכר, כי עכשיו אני אסביר איך זה קורה!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הבצק סוכר המושלם, תצטרכו לנקוט בכמה צעדים פשוטים אך חשובים. אני בטוח שתצליחו לאלף את הבצק בהצלחה.
- ממיסים את הג'לטין במים חמימים ומערבבים.
- מוסיפים לגלוקוז את התערובת של הג'לטין ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- לאט לאט מתחילים להוסיף את הסוכר הגבישי עד שהעיסה מתחילה להתקשות.
- מעבירים לעבודה על משטח מכוסה בקונסטנטרה או שומשום, כדי למנוע הידבקות.
- הולכים לעצב בצק סוכר בעזרת הידיים, עד שהוא מקבל מרקם גמיש ולא דביק.
- בחרו צבעי מאכל והתחילו לערבב אותם לבצק כדי להשיג צבעים שונים.
- עכשיו, תנו לבצק לעמוד בניילון נצמד כשעה לפחות, כדי שיתייצב.
- ואלה! יש לכם בצק סוכר מוכן לעיצוב מדהים!
לאחר שסיימנו את שלבי ההכנה, חשוב לתת לבצק סוכר בהחלט לנוח. זה יעזור לו להתייצב ולשמור על האלסטיות שלו. שלב זה קריטי, אל תדלגו עליו!
שדרוגים ותוספות אפשריות
תופתעו לגלות כמה אפשרויות יצירתיות קיימות עם בצק סוכר. אם אתם רוצים לעשות את זה שונה, הנה כמה רעיונות:
- הוספת תמציות טעם שונות לצד צבעי המאכל יכולה לגרום לבצק ליהנות מלחם מלא טעמים.
- אפשר לשלב חלקים של שוקולד מריר או חלב בתוך הבצק או לגלול אותו בצורת פרחים או צורות מגניבות.
- ליצור דמויות מצחיקות ואימיצות יכול להיות אטרקטיבי במיוחד לילדים.
- לקשט בעזרת מיני רטבים, קונפיטים או השוקולדים האהובים עליכם.
העבודה בבצק סוכר היא לא רק מהנה, אלא גם מספקת תחושת הישג נהדרת. מהנסיון שלי, הרבה יותר קל לעצב יצירות מדהימות אם משקיעים את הזמן הנכון!
שאלות ותשובות
מה עליי לשמור בצק סוכר לאחר שהכנתי אותו?
אתם יכולים לאחסן את הבצק סוכר בניילון נצמד יבש ולשמור במיכל אטום. כך הוא נשאר רענן.
האם אפשר להכין בצק סוכר ללא גלוטן?
בוודאי. בעצם, כל המרכיבים הללו לא מכילים גלוטן. אפילו הגלוקוז הוא מצמחי ולכן זה מושלם גם לטבעוניים!
את מה אפשר לקשט בבצק סוכר?
האפשרויות הן רבות ובכלליות. חוץ מעוגות, אפשר לקשט גם קאפקייקס, עוגיות, ואפילו להכין דמויות על בסיס קרם!
האם אפשר להשתמש בבצק סוכר לסדנאות ילדים?
זה מושלם! הבצק הוא קל ונעים לעבודה, וילדים ממש יכולים ליהנות מהיצירה.
איך ניתן למנוע מהבצק סוכר להידבק?
השתמשו בקונסטנטרה או קמח תפו”א להשגת מרקם נעים וזה יעזור למנוע הידבקות.
מה המינון של צבעי המאכל שאני צריך?
זה תלוי בהעדפותיכם, לכל צבע מאכל יש את הכוח שלו, כך שתנסו להוסיף טיפה טיפה בכל פעם ולראות מה קורה!
למה הבצק שלי בעייתי מדי?
זה יכול להיות בגלל שהוספתם יותר מדי סוכר. תתחילו עם מינון נמוך ותוסיפו עד שתקבלו את המרקם הרצוי.
מה הזמן האידיאלי לעבודה עם הבצק?
אני ממליץ לעבוד איתו בטמפרטורות חמות, כך הוא נשאר גמיש ומסביר פנים.
האם אני יכול להכין בצק סוכר מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין אותו כמה ימים מראש ולשמור אותו במקפיא או במקרר!
מה לעשות עם שאריות הבצק סוכר?
נשמע מגניב, ניתן לאחסן שאריות במיכל סגור – שילוב לא רע לאימונים הבאים!
אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן לגלות את הקסם של בצק הסוכר, להראות את הכישרון שלכם, ואל תשכחו לשתף את המתכון הנפלא הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו ממנו!