סלט כרוב לבן עם פיצוחים – מרענן במיוחד!
כשחושבים על סלטים, מה שעולה לנו בראש זה בדרך כלל ירקות ירוקים, רוטב בלבול מוח, או משהו שיכול להיראות כמו סלט צדדי בלתי נגמר שלא ממש מתבל אותנו. אבל רגע, רגע! בואו נפסיק כל פיסת שיפוטיות מילולית ונשקול סלט כרוב לבן עם פיצוחים מדהים. מדובר בסלט שאפשר לאכול אותו כמנה עיקרית, כדלת פחמימות או פשוט ככה, בלי שום תירוצים!
במתכון הזה אתם תגלו איך ניתן להכין סלט רענן, נוצץ ומעלף, שאפילו סבתא תשמח לקחת את המתכון הזה לסבתות שבשכונה. זה לא סתם סלט – זה סלט מדהים! מושלם לכל ארוחה, קיץ או חורף – הזמן לא משנה. וכשאנחנו מדברים על פיצוחים, אנחנו לא מתכוונים לשים כל מה שיש במכונה; אלא לשלב פיצוחים מושחתים ושילובי טעמים ממכרים, שילוו אותנו בכל ביס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהאנרגיה גבוהה והרעב בעיצומו, הגיע הזמן לרענן את שולחן האוכל עם סלט כרוב לבן עם פיצוחים. ההפתעה טמונה בחומרים הטריים והטעימים שנמצא אצלנו במטבח, שמאפשרים לנו ליצור מנה אגדה של ממש. השארו איתנו עד ה'סוף' כדי לדעת איך להכין את הסלט הזה!
- 1 כרוב לבן קטן, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, גרוס (לצבע היפה והמרענן)
- 1/2 כוס פיצוחים לבחירתכם (אגוזי פקאן, מאקדם או אפילו שקדים קלויים)
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לניחוח משגע)
- לרוטב: 3 כפות שמן זית, 1 כף חומץ לבן, 1 כפית דבש, מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
מתעסקים בפיצוחים? כמובן שאתם יכולים לשדרג! לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הדבש בסירופ מייפל או בסוכר חום, ואם תרצו לגרסה ללא גלוטן – דלגו על הפיצוחים שנמצאים במערכת. כל שינוי ייתן טוויסט חדש למנה הנהדרת הזו!
שלבי ההכנה
השלבים כאן הם משחק ילדים! צאו לדרך עכשיו עם הסלט הזה, ואתם לא תצטערו. יש שיאמרו שאני קצת מדבר אתכם… אך הכל באהבה! אז קדימה, נקרא את המסלול שלכם!
- קוטעים את כרוב הלבן לפרוסות דקות.
- מגרדים את הגזר על פומפיה גסה.
- מערבבים את הכרוב הלבן והגזר בקערה גדולה.
- מוסיפים את הפיצוחים והחמוציות לקערה.
- בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את שמן הזית, החומץ, הדבש, המלח והפלפל.
- יוצרים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב.
- שמים את הסלט בקערה יפה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
- בתיאבון!
תוספות ושדרוגים
לא רוצים להפסיק כאן? אתם יכולים להוסיף לתוך הסלט גם אבוקדו קצוץ בשביל קרם נוסף, או לטבול אותו בצלפים בשביל טעם בריטי מרהיב! אם אתם בעניין של חלבונים, הוסיפו חזה עוף מבושל או אפילו נתחי טופו מטוגנים. גם חתיכות פרי כמו תפוחי עץ או אגסים יתנו טאץ' חדש לסלט הנהדר הזה. אין גבול לדמיון!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הסלט עד שעתיים לפני ההגשה, ולשמור אותו במקרר. גם הרוטב ניתן להפרדה ולהכנה מראש.
מה עוד יכול להתאים בתור תיבול?
שום קצוץ או אפילו רוטב יוגורט יכולים להוסיף טוויסט מעניין לסלט המושלם.
אפשר להכין את הסלט לאירוע?
בהחלט! הסלט הזה מתאים כמו כפפה ליד לטקסים ואירועים. הוא מרשים מאוד בטעמים ובצבעים שלו.
האם הסלט כשר לפסח?
כן! כל המרכיבים הם כשרים לפסח, כך שתוכלו להרגיש חופשי להכין אותו אפילו במהלך חג הפסח.
איך מאחסנים את הסלט?
סלט שלא נאכל לא כדאי לשמור יותר מיום, וכדאי לשים במיכל אטום במקרר. כך הוא שמור כמו מספר ימים.
מה לעשות אם אני לא אוהב חמוציות?
חומציות זה עניין אישי. אפשר לחליף אותם בפירות יער שונים או בגרגרי רימון שיכנסו קצת צבע ועסיסיות.
מה עושים אם אין פיצוחים בבית?
תוכלו להוסיף כמובן גרעיני דלעת או צנובר קלוי – והמנה תצא מדהימה בכל מקרה!
האם אפשר להכין את הסלט בסגנון קיץ?
בוודאי! סלט זה נהדר גם עם תוספות טריות כמו מלפפונים, עגבניות שרי ועוד.
מה הטיפ שלי לעונג מקסימלי?
לשדרג את הסלט עם גבינת פטה מעל – זה פשוט מושלם!
האם אפשר להכין את הסלט ללא שמן?
אמנם שמן מוסיף טעם, אך אפשר להכין אותו עם רוטב יוגורט יוגורט בגרסה לא שומנית שהוא גם בריא וגם טעים!
אז מה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה עם חברים, משפחה והאינטרנט בכלל! יש לכם שאלה אחת? פנו אלינו, נשמח לעזור!