מיונז ביתי: מתכון שממכר ממש!
באמת, מי יכול לסרב לשמוע על המתכון המדהים הזה של מיונז ביתי? הוא עשוי להיות כל מה שחלמתם עליו ויותר מזה! מדוע העדיף גארי אולדמן לקבל שיעורים על הכנת מיונז מאמא שלו, ולא מהשף המפורסם ביותר? כי מיונז ביתי הוא לא רק טעים; הוא גם משגע! שמתי לב שכל פעם שאני הכנתי מיונז עם קרובי משפחתי, זה היה רגע שמשאיר חותם. שמוליק רצה ללקק את האצבעות, ודוד יוסי רצה לדעת איך להכין כזה בסגנון "של סבתא". לא אכביר במילים, פשוט תתחילו להרגיש את הטעמים כאן!
זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4
- זמן הכנה – 10 דקות
- רמת קושי – קלה
- מנות – 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את המיונז המושלם, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים, אבל הכוח שלהם מדהים. הכנת מיונז היא מעין קסם, שבו השילוב הנכון של רכיבים מוביל לתוצאה אגדי. אז הנה מה שאתם צריכים:
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס שמן צמחי (אפשר גם שמן זית, אם אתם רוצים טעם משגע)
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית חרדל (רצוי דיז'ון)
האפשרויות כאן לא נגמרות! כשנחשוב על זאת, אפשר ליצור וריאציות – מיונז ללא ביצים לטבעוניים, או להכין את המיונז בגרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בשמן קוקוס.
שלבי ההכנה
לאחר שנתאסף עם כל החומרים, נתחיל עם תהליך ההכנה הפשוט אך המדהים.
- נניח את הביצה, מלח, מיץ הלימון והחרדל בקערה או בבלנדר.
- נשקשק את התערובת עד שהכל יתמזג יחד.
- כשהתערובת מתחילה להתייצב, נוסיף בהדרגה את השמן בעוד אנו מערבבים או בתהליך בלנדר.
- נמשיך לערבב עד שהמיונז יהפוך לאוורירי ונשמע כמו הפסקה קלה של נימוחות.
- לסיום, נטעם! אם צריך, נוסיף עוד מלח או מיץ לימון לפי טעמכם האישי!
שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לרענן את המיונז שלכם, אני ממליץ לבדוק את השדרוגים הבאים:
- שום קלוי – מוסיף טעם אגדי!
- אווירה מתוקה – תוספת של דבש או סוכר חום באה טוב!
- תיבול – עשבי תיבול כמו תימין או בזיליקום מייצרים טעמים מעניינים.
- רוטב צ'ילי – אם אתם מעוניינים לעודד חריפות!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם המיונז מוכן?
כשהיא משיגה את המרקם המושלם – לא דק מדי, אבל גם לא סמיך מדי. אם התערובת לא מחזיקה את עצמה, אולי צריך להוסיף עוד שמן בשלב ההכנה.
האם ניתן לשמור את המיונז במקרר?
בהחלט! מיונז ביתי מחזיק במקרר כשבוע, אבל מיונז טרי הוא הכי טעים שיש.
מה אפשר להחליף בביצה במיונז?
אפשר להשתמש בגרסה טבעונית עם טופו רך או אפילו עם חלב שקדים בשילוב חומץ.
האם אפשר להכין מיונז ללא שמן?
יש אנשים שהכינו גרסה עם אבוקדו כתחליף לשמן, והוא יוצא טעים ונימוח.
איפה אני יכול להשתמש במיונז הזה?
המיונז הזה מצוין כתוספת לסלטים, סנדוויצ'ים, או אפילו כתיבול לדגים. מיונז ביתי הוא האחראי על שלמות!
מה אם אני רוצה מיונז חריף?
נוסיף כמה טיפות של רוטב סרירצ'ה או כל רוטב חריף אחר בהדרגה ונראה איך זה משפיע על המעורבב.
איך זה משתווה למיונז קנוי?
הטעם של מיונז ביתי בהרבה יותר עז ובעל גוון מבטיח שלא תמצאו במיונז המפוטם על המדפים!
כמה קלוריות יש במיונז ביתי?
תלוי בכמה שמן השתמשתם, אך מדובר בערך ב-90 קלוריות לכל 15 גרם.
איך ניתן להפוך את המיונז לבריא יותר?
להשתמש בשמן זית או במיונז עם הרבה פחות שמן יכול להפוך אותו להרבה יותר בריא.
האם אפשר להשתמש במיקסר רגיל להכנה?
בהחלט! ניתן להשתמש במיקסר ידני, והוא אפילו יכול להיות יותר יעיל מפלאנדר.
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם. אין דבר יותר כיף מבילוי במטבח, במיוחד כשיש לכם את המיונז המושלם הזה להכין! אז קדימה, הרימו קולכם ושתפו!