הום פרייז כמו במסעדה: המתכון ששווה להתרגש עליו!
לא משנה באיזה מצב רוח אתם נמצאים, כשתשמעו את המילה "הום פרייז", כולם יתחילו לרטוט מרוב התלהבות! זהו אחד המאכלים הממכרים והאגדיים ביותר שישנם, וכולנו יודעים על מה מדובר – תפוחי אדמה פריכים מבחוץ, זהובים ומגרים מבפנים. בדיוק כמו במסעדה! המנה הזאת לא רק שהיא משגעת, אלא היא פשוט מושלמת לצד המבורגר עסיסי או לפרידה מסוף השבוע. אז, אם אתם מוכנים לקחת את עצמכם למסע טעמים מדהים, אתם נמצאים במקום הנכון. בואו נכין הום פרייז כמו מקצוענים!
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- לאחר שנעשה את כל זה, נוכל ליהנות ממנה זוגית ל-4-6 אנשים!
הרכיבים הדרושים
בעודו שלב אחד בהכנה, נתחיל עם המרכיבים הדרושים. המתכון שלנו אינו מסובך, אבל כמו בכל מתכון טוב, איכות חומרים היא קריטית.
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 2 כפות של שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס רסק עגבניות (לא חובה)
- 1/2 כפית אריסה (לטעימות חמות)
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
כמובן, אם אתם בקטע של גרסה דלת פחמימות או טבעונית, תוכלו להשתמש בטפוחי אדמה מבושלים או באותם הרכיבים, רק להימנע מתפוחי האדמה עצמם.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לפעולה! ההכנה ממש מהירה, ומנדיפה ריח מדהים שיתפשט בבית. בואו נקדיש תשומת לב לכל שלב ושלב.
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות בגודל אחיד (כך הם יתבשלו בצורה אחידה).
- מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ-8-10 דקות עד ריכוך חלקי.
- מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתייבש על מגבת (מכאן התוצאה הפריכה!).
- מחממים שמן זית במחבת רחבה על חום גבוה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה היבשים למחבת ומבשלים עד שהן מתקרמלות והופכות להיות זהובות ופריכות – כ-10 דקות.
- בזמן שהן מטוגנות, מערבבים את תערובת התבלינים השום והמלח בקערה נפרדת.
- כשההום פרייז מתחילים לקבל צבע יפה, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים עוד 2-3 דקות כדי שטעמים יתמזגו.
- הורידים מהכיריים ומניחים להעביר לצלחת.
- קישוט בפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.
ועכשיו, כאשר הום פרייז מוכן על הצלחת, אנחנו כבר מתרגשים את הציפייה. אבל, לא נגמר כאן – הרי התוספות והגרסאות השונות יכולים להפוך את המנה לרב גוניות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בדיוק כמו בחיים, גם בתבשילים אנחנו אוהבים לגוון! ניתן להוסיף רוטב שום או סויה בשביל טעמים מפתיעים. אם אתם אוהבים חריף, אל תהססו להוסיף נגיעות של צ'ילי או צ'ילי חריף. פנקו את עצמכם עם גבינת פטה מעוכה או פריזאית להגשה, וההום פרייז שלכם יהיו לגמרי שונים!
אולי עדיף לעבור להכנת גרסה טבעונית שמכילה חלב קוקוס או רוטב סויה – זה האדיר! כמובן, אם רוצים לשדרגו כקדרה, ניתן להוסיף ירקות שורש ירוקים או כוסברה.
שאלות ותשובות
מהו הסוד להומ פרייז פריך?
כדי להגיע לפריכות האידיאלית, חשוב לסנן היטב את תפוחי האדמה לאחר הבישול כדי שלא יוותר בהם מים. חשוב גם לחמם את השמן לגובה מתאים לפני הוספת תפוחי האדמה למחבת.
האם ניתן להכין את ההום פרייז בתנור?
בהחלט! יש לחמם תנור ל-220 מעלות, לשים את תפוחי האדמה בתבנית עם שמן ואחר כך לפזר תבלינים. אופים כ-30 דקות, עד שמזהיבים.
האם יש להכין את ההום פרייז לפני ההגשה?
לרוב, ההום פרייז הכי טובים כשמגישים אותם מייד לאחר הבישול, אך אם נותרו לכם, אפשר לחמם שוב על מחבת להחזיר את הפריכות.
מה ניתן לשלב עם ההום פרייז?
מצוין לצד כל בשר כבסיס טוב או גם בסלטים כבושים לשדרוג! זה גם יכול להיות תוספת נהדרת עם טחינה או רוטב גבינה.
האם ניתן למחסן הום פרייז?
אין בעיה, פשוט אחסנו בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים. ניתן לחמם שוב בטוסטר או על מחבת.
האם יש חלופות לאלו שלא אוהבים תפו”א?
לגרסה דלת פחמימות, שימו קישואים או סלק – התוצאה מדהימה והטעמים ייחודיים!
איך יודעים פי מה טעמתי את התבלינים?
רק מערבבים מגוון טעמים והרבה שמן. אפשר גם לשים חתיכות בצל מטוגן לייחודיות נוספת!
האם אופציה לרוטב שונה קיימת?
כמובן! רוטב יוגורט, רוטב עגבניות חריף או רוטב שמן זית עם לימון עושים פלאים.
איך תדענו אם ההום פרייז נגמרו?
אם תפסו את מקום לשף ערמומי, סימן שכנראה נגמרו!
מה אם אני כקצב רוצה לשים סויה?
החלוקה נהדרת! תוספת זו מוסיפה טעמים מבריקים ואקזוטיים, חוויה לא מדהימה?
נסו את המתכון הזה, ותשמעו את התגובות: "הום פרייז האלה מדהימים!" אל תשכחו לשתף, אצלנו באינטרנט יש מספיק מקום לכולם להיות שפים!