מה הסיפור עם השעועית? להשרות או לא להשרות?
מתכון פשוט וממכר אמור להיות כמו סיפור שובה לב. ויש סיפור שמאחוריו – השעועית! כשמדובר בשעועית, אנחנו עוסקים בכל כך הרבה מעבר לחומרי הגלם. זהו שף של ממש, ששמו ריחני, טעים ודל פחמימות. כשתשמעו על היתרונות שלה, תבינו כמדובר בכל כך הרבה יותר מעוד רכיב סתמי במנה שלכם. האם היא מחייבת השריה? ההכנות מתחילות כבר עכשיו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 10 דקות (כאשר לוקחים בחשבון השריה של 8-12 שעות אם אוהבים שאורכים).
- רמת קושי: קל מאוד.
- מנות: מתכון מספיק עבור 4 אנשים.
הרכיבים הדרושים
כאן אנחנו מגיעים לרכיבי העיקריים שיעשו לנו את המנה המדהימה, שהכי טעים שיש:
- 2 כוסות שעועית לבנה (מומלץ להשרות לפני בשפופרת מים).
- 1 בצל גדול קצוץ.
- 4 שיני שום כתושות.
- 2 גזרים קצוצים.
- 1 כוס של פטרוזיליה קצוצה.
- 1/4 כוס שמן זית.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- מים (למבשלים את השעועית).
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, אפשר לשקול לשים גם תבלינים כמו כורכום או כמון, שיהפכו אותו למגוון יותר. נחשו מה? אנחנו אוהבים לגוון!
שלבי ההכנה
אז איך מתקדמים? לאחר שנסיים להשרות, נתחיל בבישול:
- משרים את השעועית במים במשך לפחות 8 שעות.
- מינגנים את השעועית ומעבירים לסיר עם מים חדשים.
- מבשלים על חום נמוך במשך כשעה עד שהשעועית רכה.
- במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר נפרד ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מדליקים את האש ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים בכדי לחדש את הטעמים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה נוספת.
- כאשר השעועית רכה, מוסיפים אותה לסיר עם הבצל והגזר.
- מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מסיימים עם פטרוזיליה קצוצה להוספת טעם מרענן.
ועכשיו, המנה שלכם מוכנה! ההרגשה של הוצאת המנה מה stove היא משגעת, והניחוחות שמלווים אתכם לא יתעלמו מהם. אפשר להגיש עם אורז, או אפילו בקערת סלט מרענן!
הרחבות ושדרוגים אפשריים
הוו! אם אתם רצים לשדרג את המנה, יש לנו המון רעיונות. ניתן להוסיף קוביות טופו כדי להפוך את המנהל למושלם, או אולי לזלף מעט רוטב פסטו מעל – אגדי! טחינה או יוגורט טבעי גם יתאימו מאוד וישדרגו משמעותית את מנת השעועית. שוב, אתם מוזמנים להיות תוך כדי תהליך הדמיון.
שאלות ותשובות
האם זה בסדר לא להשרות את השעועית?
אין בעיה, אבל אתם תגלו שהשעועית תהיה הרבה יותר רכה ונעימה אחרי ההשריה.
מה היתרונות הבריאותיים של השעועית?
שעועית היא מקור מצוין לחלבון צמחי, דלה בפחמימות, ומלאה בסיבים. אכילתן קשורה ליתרונות רבים נוספים.
אתם ממליצים על טעמים או תיבולים מסוימים?
בהחלט! אנחנו ממליצים על כורכום וכמון, זה באמת מוסיף טעם מיוחד.
מה אפשר להוסיף למנת השעועית?
גם ירקות כמו קישואים, פלפלים או תפו”א יכולים להשתלב נהדר במתכון הזה.
האם ניתן להכין את המתכון באדיבות קנויה?
כמובן! אתם מוזמנים להשתמש בשעועית במים; זה יחסוך לכם זמן.
האם זה מתאים לתפריט טבעוני?
בהחלט! המתכון הזה הוא מושלם גם לטבעונים.
איך לשמור את השאריות?
אתם יכולים לשמור את השאריות במקרר ולהשתמש בהן לארוחה הבאה. זה יכול להיות טעים וגם בריא!
האם יש סגנונות בישול אחרים?
בשמחה! אתם יכולים לנסות לבשל את השעועית בסו וויד, אם יש לכם מכשיר כזה בבית.
מה אם אין לי שמן זית?
לא נורא! אפשר להשתמש בשמנים אחרים כמו שמן קנולה או שמן קוקוס.
האם אפשר לשדרג את המנה עם גבינות?
בוודאי, גבינת פטה או פרמזן בהחלט יכולים להוסיף קרמיות ועושר טעמים!
נשמע מדהים? מתקופת השעועית המלאה בלבבות ובפנים שיכולים ללקק את האצבעות, זה בדיוק מה שאתם מחפשים. תשתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות כדי להבטיח שכולם יתנסו בהצלחה עם השעועית המושלמת הזו. תיהנו ואל תשכחו לשתף אחרי הטעימות!