"`html
דייסת קינואה: המנה המושלמת ליום חדש
שום דבר לא משווה לתחושה של קערת דייסה חמה, במיוחד כשמדובר בדייסת קינואה שמעלפת אותנו בכל ביס! בוקר אחד אתם קמים, מרגישים צורך לעודד את הגוף והנשמה, וזה בדיוק הזמן לזמן על הסטנדרט ולהכין את הדייסה המדהימה הזו. מדובר באפשרות שכוללת לא רק מרקם נימוח אלא גם טעמים עשירים ופוטנציאל עצום לשדרוגים. אז בואו נתחיל את המסע אל עולם הקינואה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. דייסת הקינואה שלנו עשויה משילוב מרהיב ומגוון של מרכיבים שיביאו לתוצאה העלובה! כל מה שמדובר כאן הוא לא משהו מסובך, אבל כדאי מאד לשים לב לפירוט:
- 1 כוס קינואה שטופה ומסוננת
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב שקדים או סויה לגרסה טבעונית)
- 2-3 כפות דבש או סילאן (לאלה שמעדיפים מתוק)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- קמצוץ וניל (הופך הכל למושלם)
- פירות טריים – בננות, תותים או פירות יער
- אגוזים / גרגרי צ׳יה / קוקוס קלוי (בוחרים כמה שיותר טעים)
מרכיבים חלופיים
אם תחליטו, לשמחתי יש לא מעט דרכים לעשות שינויים כדי להתאים את הדייסה לצרכים שלכם! רוצים דל פחמימות? אפשר להשתמש בקינואה אדומה או שחורה. רוצים להרגיש בריאים יותר? חלב קוקוס יעשה את העבודה! וכמובן, לפירות הטריים, אין סוף אפשרויות, רק להיות יצירתיים.
שלבי ההכנה
אז מה עושים עכשיו? הגיע הזמן לחבר את הכל וליצור את הקסם הזה!
- שמים את הקינואה המסוננת בסיר עם חלב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הדבש, קינמון, מלח וקמצוץ הווניל.
- מטגנים על חום נמוך עם מכסה למשך 15 דקות, עד שהקינואה סופגת את הנוזלים.
- מעבירים לקערות ומקשטים בפירות, אגוזים או תוספות אחרות.
- אוכלים את זה כמו שזה או משדרגים עם עוד טעמים – זה לא נגמר כאן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הוא כאן הלהיט: החלק שבו אתם יכולים להשתולל! כדי להפוך את הדייסה שלכם למקומית, תוסיפו קמצוץ של קקאו או שוקולד מריר כדי לקבל דייסת שוקולד משגעת. ואם אתם רוצים להרגיש בריאים יותר, אין כמו להוסיף גרעיני חמנייה או גרגירי צ'יה. תכל'ס, אתם יצירות של ממש.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום חלב?
נראה לכם שלחלב יש מונופול על המקום הזה? אז יש לא מעט אפשרויות: חלב שקדים, חלב סויה, ואף חלב קוקוס לאנשים אוהבים ללקק את האצבעות!
האם ניתן לשמור את הדייסה ליום למחרת?
בהחלט! אפשר לשמור את הדייסה במקרר במס closed container למשך יום-יומיים. פשוט חמים את זה מחדש בבוקר והכי טעים שיש.
אפשר להשתמש בקינואה לא מבושלת?
לא כדאי, ככה שלא תוכלו לקפוץ על זה. הקינואה חייבת להיות מבושלת כדי שישיגו את המרקם הנכון.
האם זה מתכון טבעוני?
כמובן, אם תחליפו את החלב בחלב צמחי, הדייסה תהייה טבעונית ולגמרי בריאה.
מה אם אין קינמון?
אין בעיה בכלל, אפשר להמיר את הקינמון במעט הל – הטעמים לא יפגעו.
איך להוסיף עוד טעמים?
קצת דקלים קצוצים או אגוזי לוז יכולים לשדרג את הדייסה!
האם אפשר להכין את זה מ-5 דקות?
אם אתם רוצים לקצר תהליכים, הכנה וצהריים בשיטה דחופה היא לא בדיוק מה שכולנו מבינים, אבל זה בהחלט אפשרי אם אתם מכינים את זה באותו זמן עם חלב מוכן!
איזה פירות הכי מתאימים?
הפירות המקפיצים כמו תותים, בננות או פירות יער הם ממליצים, אבל אל תתביישו לבחור פירות שאוהבים.
האם זה דל פחמימות?
זה תחליף מצוין לדייסות פתיתים או אורז יותר כבד ואפשר לאכיל אותה עם אורך חיים בריא ודל פחמימות.
איך מספרים לילדים על קינואה?
ממכירים להם את זה בשיטות הפעלה – למשל כשהם עוזרים לכם לקשט קערת דייסה עם הפירות. לא ייאמן מה שהכוח של הקינואה עושה!
אז אחרי שהכנתם את הדייסה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות. כי אם זאת עסקה מושלמת, למה לשמור אותה רק לעצמנו? אז זהו, תיהנו!
"`