דג אמנון שלם בתנור – מתכון פשוט ומדהים
כשהשמש שוקעת והאווירה בבית מתמלאת בניחוחות של אוכל טוב, אין כמו להכין דג אמנון שלם בתנור. מדובר במנה שהיא לא רק מדהימה אלא גם מאממת, שמצליחה להפתיע בכל ביס וביס. נתחיל מהעובדה שדג אמנון הוא דג בריא ודל שומן – כך שבאופן אישי אני מרגיש נקי עם כל ביס שאני לוקח. תחשבו על ריח של עשבים טריים שמסתלסל באוויר, ועל רוטב טעים שממלא את הדג עם כל טעם טוב שאתם יכולים לדמיין. זהו מתכון ממכר, תמיד מחפש לשוב אליו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הדג האגדי הזה, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים שיעשו את כל ההבדל. הכף נחה עליך, והנה רשימת החומרים:
- 1 דג אמנון שלם (כ-1.5 ק"ג), נקי ושטוף היטב
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף שמן שומשום
- 3 שיניים שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 לימון פרוס לפרוסות
- תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה – בהתאם להעדפתכם
ובבקשה, אל תלכו רחוק מדי! אם אתם דואגים לתזונה שלכם, ניתן כמובן להכין את המנה בגרסה טבעונית על ידי החלפת הדג בחצילים או קישואים חתוכים – כל שעליכם לעשות זה לעקוב אחר אותם שלבים ולאלתר חדשות ושונות!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להכין את הדג המושלם הזה. חשוב להיות סבלניים ולראות מה קורה בכל שלב. כך קורה, מתחילים את המסע!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, שמן השומשום, השום הקצוץ, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח והפלפל.
- בעזרת סכין חדה, חורגים מעט בקצה הדג מצדדים שונים כדי שהטעמים ייספגו בו.
- ממלאים את חללי הדג בתערובת שיצרנו, וגם בכל החורים שהחדרנו.
- מניחים את פרוסות הלימון בחלק הפנימי של הדג.
- טורפים את שארית התערובת מעל הדג, ומוודאים שכל פינה בדרגה של טעם מקבלת מגע.
- מניחים את הדג בתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 30 דקות.
- מסירים את הנייר ומבשלים עוד 10 עד 15 דקות, עד שהדג משחים.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם חשבתם שפה נגמר הכיף, חכו שתשמעו כמה רעיונות תוספות שיש לי! ניתן להוסיף לדג ירקות שורש כמו גזר ותפוחי אדמה חתוכים שיתבשלו סביבו, וכך יספגו את כל הטעמים המטריפים של התיבול. יש גם אפשרות לערבב קצת חומוס או עדשים לתוספת בריאה. וגם, ניתן להשתמש בתיבולים נוספים כמו רוזמרין או טימין, להפתעה בריאה ומסעירה.
שאלות ותשובות על המתכון
איך לדעת שהדג מוכן?
חשוב לדאוג שהדג ישחים מעט ושהבשר שלו נפרד מהעצם בקלות. הוא צריך להיות חלק ונראה טוב.
אפשר לשים את הדג על הגריל?
בוודאי! דג על הגריל יוצא עדין ומשגע באותה מידה. פשוט כהו על רשת גריל עד שהתיבול מתקדם.
אני שונא כוסברה, מה ניתן לשים במקום?
אין שום בעיה! תוכלו להחליף בכמה עלים של נענע או אפילו בבזיליקום, והמנה עדיין תצא מעלפת.
האם אפשר להשתמש בדג אחר?
בהחלט! דג ברמונדי, סלמון או דניס יכולים להיות חלופות מעולות.
למה חשוב לחרוג בדג?
החירור מדי עוזר לספוג טעמים טובים בעוד שייתן לדג לחמוק בצורה הכי טובה.
האם ניתן להכין את זה מראש?
כן! ניתן להכין את התיבול יום קודם, לדג שומר לטמפ’ החדר שיאהבו אותו. שימו לב כי הדג טרי עדיף!
אפשר להגיש את הדג כמנה עיקרית או לפתוח איתו ארוחה?
שניהם מעולים! אתם יכולים להגיש אותו כאורח כבוד על שולחן החג או כמנה משפחתית בסעודת ערב.
כמה זמן יישאר טרי במקרר?
הדג יכול להחזיק במקרר יום–יומיים, אך כמובן שמומלץ לאכול אותו יומיים לאחר ההכנה.
מה ניתן לעשות עם שאריות?
שאריות דג מצוינות לסלטים, פשטידות או אפילו כקציצות דג. אין גבול לדמיון במטבח!
זה מתאים עבור ימים חמים?
ודאי – דג קל ודל שומן, עם קצת לימון ועשבים טריים, יכול להיות מנה מרעננת וגם משגעת בחום!
זה הזמן שלכם להתנסות במתכון הזה, ולתת לו מקום של כבוד במטבח שלכם. אל תהססו לשתף אותו עם חברים או משפחה ברשתות החברתיות! כך תשתפו את ההצלחה שלכם והחיים יהיו מתובלים בטעמים מדהימים!