מתכון לגנאש שוקולד לבן לציפוי עוגה
מה דעתכם על ציפוי עוגה מדהים, שמענג את החיך, נס melts בפה ומרשים בצורה אגדה? אם אתם מחפשים את המתכון ההורס הזה, אתם במקום הנכון! מדובר בגנאש שוקולד לבן שישדרג כל עוגה שלכם לרמות בלתי ניתנות לתיאור. זהו מתכון שמשלב בין מתיקות השוקולד הלבן לבין קרם עשיר, שייתן לעוגות שלכם את הכיסוי המושלם! מדובר בתהליך כל כך פשוט וכשהטעמים יתערבבו, תבינו שהגעתם למקום הנכון. אז מה בעצם מחכה לנו? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: עוגה בקוטר 22 ס"מ ובשכבות שונות
הרכיבים הדרושים
הגנאש הזה הוא הבחירה המושלמת עבור כל טיול בפסגות המתוקים. כל מי שיטעם את הגנאש הזה ירגיש איך כל שכבת שוקולד פורצת לחיים, ולא ניתן להפסיק ללקק את האצבעות. אז במה נשתמש? הנה המרכיבים:
- 300 גרם שוקולד לבן קצוץ (המושלם ביותר)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (למה לא אבחר ב-38% שומן?)
- כף חמאה (מוסיפה טעם ורכות)
- אפשרות להוסיף תמצית וניל לפי הטעם
אם תרצו לנסות גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום שמנת מתוקה ובשוקולד ממולא קטן במשקל 300 גרם!
שלבי ההכנה
בואו ננסה להכין את הגנאש הממכר הזה! כל שלב מדוד ומוקפד יבטיח תוצאה מצוינת. ברגע שתבינו את העניינים, זה ירגיש כאילו מדובר בקסם!
- שמים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה חסינת חום.
- מניחים בסירים קטנים את השמנת המתוקה ומחממים על חום נמוך עד שהיא מתחילה להתרכך (זהירות – אל תבשלו אותה!).
- כשאתם רואים בועות קטנות, סוחטים את השמנת על השוקולד הקצוץ.
- ממתינים כדקה, כדי לאפשר לשוקולד להתרכך, ואז מערבבים היטב עד שהשוקולד מתמזג לחלוטין.
- יוצרים את הטריק הנוסף: מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים עד שהן מתמזגות.
- בעזרת תמצית הווניל, מוסיפים את הטעם נוסף – אם בחרתם בזה.
- מאחסנים במקרר במשך 30 דקות, או עד שהמרקם מתחיל להתייצב.
- מעבירים את הגנאש למיקסר ומקציפים אותו עד שהמרקם הופך לאווירתי ונעים.
- ויולה! עכשיו אתם יכולים לצפות את העוגה שלכם בכל טוב!
עד כאן, לאחר שהקפנו את הכינויים השונים לגנאש הזה, אנחנו יודעים שזה יהיה מושלם! בעידן המודרני, אפשר לשדרג את הגנאש הזה בעשרות דרכים, עבור קשת רחבה של טעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שניתן לשדרג את הגנאש כדי שיענה על כל הרצונות והחלומות! אם אתם רוצים להוסיף עושר לטעם, תנסו את התוספות הבאות:
- שוקולד מריר קצוץ – תקבלו אולי שילוב חלומי של מריר עם מתוק.
- פירות יער – שזיפים, דובדבנים ואפילו אוכמניות, ישדרגו את הגנאש ויתנו טוויסט מרענן.
- ממרח אגוזים – יינתן מתיקות שעוטפת טעמים עשירים.
- קונפיטורה מגולפת – מראה וצבע שיביאו לעוגה תחושה לחשה וקסומה.
למשל, אם אתם חוסכים גלוטן או שחשוב לכם שיהיה בריא יותר, אפשר להחליף חלק מהמרכיבים באחרים, כמו האגוזים הטחונים לקבלת טקסטורה קראנצ'ית או להשתמש בשוקולד לבן מופחת סוכר.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין שוקולד לבן לשוקולד קוּקִי?
שוקולד לבן עשוי בתהליך ייחודי שבו מקבלים מסה קרמית מתוקה, בעוד שוקולד קוּקִי מבוסס קקאו ויש לו טעמים שונים, חמצמצים ומרירים יותר.
אפשר להכין את הגנאש יום מראש?
בוודאי! פשוט אחסנו אותו במקרר וביום ההגשה, פשוט מקציפים אותו קלות לפני הציפוי.
מה עושים אם הגנאש יצא סמיך מדי?
ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה נוספת ולהמיס או להקציף עד שהגנאש יפוך לנוזלי יותר.
האם ניתן להשתמש בגנאש לקישוטים כמו טורטיות או מאפים?
בוודאי! הגנאש ייתן לסוגי הקינוחים הללו מראה וואו וטעם אגדי.
מה אפשר להשיג אם אפשרות מתוקה פחות לגנאש?
נפלא, אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר במקום שוקולד לבן.
האם יש הגבלות על גובה הגנאש בעוגה?
לא בהכרח, תלוי בגובה העוגה ובטעם של כל אחד. על מנת להשיג גובה מכובד, הקפיצו את הגובה עם שיפודים או גובה אחר.
מהו הזמן האידיאלי לשימוש בגנאש?
הגנאש מומלץ לשימוש 2-3 ימים לאחר ההכנה, אזה איכות ונוחות הציפוי נשמרות מפרש.
האם אפשר לשדרג את הגנאש לארוחת בוקר?
כן, אפשר להשתמש בגנאש קונפקציה לאור שהגנאש יחזיק מעמד גם בוקר, תוך כדי הכדרה על לחם, פנקייק או ופל.
האם יש אפשרות להמיר את השוקולד לבן לשוקולד מריר בגרסה בריאה?
בוודאי, זה בהחלט תלוי בטעם שלכם ובמה שאתם מחפשים – קקאו מריר משמע, תוספות מרווחות אולי גם פירות חזקים במרקם.
מהם הטיפים לשמירה על רכות הגנאש?
השמירה על רכות הגנאש תלויה בהכנה לא צמודה ובסביבה מרחבית – חום, אוויר קר או לחות יכולות להזיק לו.
בסוף, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המיוחד הזה עם החברים שלכם בפייסבוק ובאינסטגרם. זה מתכון משגע שאסור לשמור רק לעצמכם! שיהיה בתיאבון!