גלידת יוגורט ללא סוכר – מתכון מדהים ומרענן!
דמיינו את זה: יום קיץ חם, השמש זורחת והחום מתגנב מבעד לחלונות. אתם יושבים בבית, מנסים לחפש את הפינה המושלמת להירגע עם כוס גלידה קרה. ובכן, כאן מגיעה הגלידת יוגורט שלנו – מתכון אגדי, בריא וממכר לחלוטין, שתסיים את כל המסעות שלכם לעבר קינוחים מתוקים. זו לא סתם גלידה; זו חוויה! לא תאמינו כמה שזה מעלף ועד כמה זה מושלם להיות מסוגלים להתרענן מבלי להתפשר על הבריאות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- משך הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4-6 מנות
מאפיינים של הגלידה הזו הם לא רק בריאותיים, אלא גם טעמים משגעים. בעזרת חלבון היוגורט, אתם מקבלים שפע של יתרונות תזונתיים, ומשיבים לגוף אנרגיה במלוא כוחה. ללא סוכר, ללא קלוריות מיותרות – הגלידה הזו יכולה בהחלט להיות החבר הכי טוב שלכם בקיץ הקרוב.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם יוגורט טבעי (אפשר לבחור יוגורט ללא סוכר)
- 2 בננות בשלות, קפאות ומפוררות
- סוכר ממתיק לפי טעם (כמו דיאליט, סטיביה או ממתיקים אחרים)
- 250 מ"ל חלב קוקוס (אפשר לשים יותר אם רוצים מרקם יותר רך)
- טיפת וניל (אם יש לכם, זה מוסיף טעם מדהים)
- פירות טריים לקישוט (כמו תותים, אוכמניות או קיווי)
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה בקלות. מי לא אוהב טעמים שונים? אפשר להוסיף את החומרים האהובים עליכם ולהתנסות עד שתגיעו לתוצאה הכי טעימה שיש!
שלבי ההכנה
ועכשיו, מה שאנו כל כך מצפים לו: הכנת הגלידה! התכוננו להרגיש את החום הולך ונמצא על הגב, כי עכשיו מתחילים:
- קודם כל, קחו את הבננות והניחו אותן על מגש זהיר. חכו שהן יקפאו לגמרי, כדי שייבחרו כשהן נימוחות למשך זמן.
- בבלנדר, שימו את היוגורט, הבננות הקפואות, חלב הקוקוס, הסוכר הממתיק וטיפת הווניל.
- ערבבו את כל החומרים במהירות גבוהה עד לקצף חלק ואוורירי – אין מסיבה כמו בלנדר!
- לאחר שהכל מעורבב היטב וקיבל מרקם נימוח, שימו את התערובת בתבנית להקפאה.
- הניחו את התבנית במקפיא למשך לפחות 3-4 שעות, עד שהגלידה רכה ואוורירית.
- כשהגלידה מוכנה, הכניסו אותה למעבד מזון כדי לקבל מרקם חלק יותר (אם תרצו). אחרת, כשתוציאו אותה מהמקפיא, השתמשו בכף כדי להוציא את הכמות הרצויה.
- קשטו במבחר הפירות הטריים שהכנתם ו… בתיאבון!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם רוצים להעניק לגלידה שלכם טעמים שונים או מרקמים מיוחדים, יש מגוון רחב של תוספות. אפשר להוסיף לתוך התערובת:
- קקאו – לקבלת טעם שוקולדי מרהיב, אפשר להוסיף כף קקאו טהור.
- אגוזים קצוצים – שום דבר לא אומר מדהים כמו אגוזי פקאן קצוצים להעשרת המרקם.
- סירופ מייפל או דחיס פירות – כדי להכניס טוויסט נוסף.
- קצת קינמון – מי אוהב את השילוב המסורתי של טעמים מתוקים ומעט חריף?
חשוב לזכור שהמידות והטעמים לכל אחד הם אישיים. נסו, טעם, הוסיפו ושדרגו כמה שתרצו. בסופו של יום, זו הבילוי האישי שלכם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש ביוגורט בטעמים?
אפשר בהחלט, אבל שימו לב אם זה כולל סוכר או חומרים נוספים. היוגורט הטבעי פשוט יותר מכיל פחות קלוריות.
מה אם אני רוצה גרסה טבעונית?
לגרסה טבעונית, תוכלו לבחור ביוגורט תחליפי על בסיס אגוזים או קוקוס ולשמור על הדיאטה הבריאה שלכם.
מה לעשות אם ממש מתחשק לי קקאו?
לא לרחם על עצמכם – פשוט הוסיפו כף קקאו לתערובת לפני ההקפאה וערבבו היטב.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
מתכון הזה נשמר היטב במקפיא במשך שבועיים, אך ממליצה לכם לא לחכות יותר מדי כי היא כל כך ממכרת!
האם אני יכול להשתמש בפירות קפואים?
בוודאי, פירות קפואים יכולים להוסיף טעם מדהים ולמנוע צורך להקפיא את הבננות בעצמכם.
מה אם אין לי ממתיק?
בלי בעיה! אפשר להסתפק במתיקות הבננות, אין צורך להוסיף סוכר אם לא רוצים.
מה אם אני רוצה שהגלידה תהיה יותר עליונה?
אם אתם רוצים שזה יהיה גבוה, שימו יותר מהחלב קוקוס תוך ערבוב התערובת.
האם יש טעם לעטוף את הגלידה בפתרונות אחרים כמו שוקולד מריר?
כן, דרך טעימה לעטוף את הגלידה שלכם בשוקולד מריר תורמת טעמים אגדיים!
איך יודעים שהגלידה מוכנה?
תנו לראות שהגודל והמרקם התייצבו ולא נוזלי – כשהיא נראית אਟומה אך לא קפואה לחלוטין, זה הזמן להוציא!
מה לעשות אם הגלידה יצאה קפואה מדי?
פשוט אחסנו אותה בחוץ במשך 5-10 דקות לפני ההגשה כדי שתתיצב. ואז, תהנו!
אז מה אתם מחכים? זה הזמן שלכם לנסות את המתכון הזה ולחוות את הרגעים ה מעלפים של קיץ. אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה בפלטפורמות החברתיות, כי כולנו יודעים שגלידה טובה מצריכה חברותא!