עגלת קפה "שושה" – תפריט מדהים לחוויות שמשמחות את הלב
כשהחום של השמש מחבק אותנו ביום קיץ חם, ואין דבר שמסמל יותר את הכיף של הקיץ מאשר גביע גלידה מרענן או קפה קר מתובל בפרסים קטנים של עונג. כן, אנחנו מדברים על עגלת הקפה "שושה", עגלה שמציעה מגוון עצום של טעמים, מרקמים ומרגשים, שנראים כאילו נלקחו ישר מתוך חלום. כל פריט בתפריט הוא לא פחות מאגדי, כבשים המושלמים של טעמים המתמזגים יחדיו. כאן, אנחנו לא סתם שותים קפה – אנחנו מקבלים חוויה שתשאיר אותנו מסוחררים ועם טעם של עוד.
דמיינו את עצמכם יושבים בשולחן קיץ, תופסים את השמש וכוס קפה נהדר ביד. הרוח הנעימה נושבת, ובזמן שתשבו, תגלו שהחיים שלכם ייראו יותר טוב מתמיד. זה מה שעגלת הקפה "שושה" עושה – היא מביאה את השמש והקפה אל העונה שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר אנשים
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה צריך כדי להכין את הקסם הזה? תראו בעצמכם:
- 100 גרם קפה טחון (אפשר לבחור בין קפה ערביקה לקפה רובוסטה)
- 1 ליטר מים רותחים
- 200 מ"ל חלב (אפשר חלב רגיל, טבעוני או דל שומן)
- 2 כפות סוכר (לפי טעמכם, אפשר גם דגן מתוק)
- קמצוץ קינמון (שימו לב שזה משגע)
- קצת שמן קוקוס (להוסיף ניחוח אגדי)
- פתיתי שוקולד מריר או חלב (לשדרוג המושלם)
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתנסות ביצירה הכי עשירה וללקק את האצבעות!
- מבשלים את המים עד לרתיחה.
- שמים את הקפה הטחון בתוך מסנן או צנצנת קפה.
- יוצקים את המים הרותחים על הקפה ומערבבים היטב.
- נותנים לקפה להתבשל בזמן של 3-5 דקות.
- אחרי שהקפה מוכן, מסננים אותו לתוך כוס ענקית.
- בזמן שהקפה מתקרר, מחממים את החלב בסיר קטן או במיקרוגל.
- בוחרים להוסיף את הסוכר והקינמון לחלב, ואם תרצו – גם שמן קוקוס.
- מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והחלב מתחמם.
- מזיגים את החלב החם לתוך כוס הקפה ומערבבים.
- מקשטים עם פתיתי השוקולד ולסיום – מוסיפים קמצוץ קינמון נוסף.
החלפת מרכיבים אפשריות
רוצים לגרום לקפה שלכם להיות יותר מזין או מזין? אפשר להחליף את החלב לחלב סויה או שקדים לקבלת טעם קליל יותר. אם אתם מעדיפים מתיקות טבעית, ניסוי עם דחוס דקל או דבש כתחליף לסוכר – זה פשוט משגע.
תוספות ושדרוגים
איך אפשר לשדרג את עגלת הקפה "שושה"? אפשר להוסיף סירופ אגבה לתחושת מתיקות יותר עמוקה, או למלא את הכוס שלכם בקרם קוקוס דל שומן. ואם אתם חובבי שוקולד, למה לא להכין שייק קפה עם קקאו? כוס קפה עם פירות טריים יכולה גם להביא לכם מרענן מושלם. יש אינסוף אפשרויות.
שאלות ותשובות
מהו הטעם המועדף של עגלת הקפה "שושה"? הטעם המועדף הוא ללא ספק השוקולד עם המגע הקינמון, שמעניק לו עונג מקסימלי.
האם אפשר להכין מתכון זה גם לקרח? בהחלט! ניתן להכין את המתכון ולשפוך למכונת סורבה, עד שיהיה קונסיסטנטי ונמס בפה.
מה עלי לעשות אם אין לי חלב? לא נורא! שמן קוקוס בלבד יספיק לשדרוג טעים או אפילו מים עם סוכר.
האם יש גרסה ללא קפאין? כמובן! בחרו קפה ללא קפאין והכנתם לעצמכם חווית קפה רגועה.
כמה זמן אפשר לשמור את הקפה? הקפה נשאר טרי עד 48 שעות במקרר, אך כדאי לשתות אותו בזמן.
איך ניתן להפוך את המתכון למתכון טבעוני? פשוט השתמשו בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה.
מהם הטריקים המומלצים כדי לשמור על הקפה טרי? תמיד כדאי לשמור אותו בכלי סגור הרמטית במקום קריר.
האם אפשר להכין את המתכון ולהקפיא אותו למאוחר? בהחלט! שימו בתבניות קוביות קרח והקפיאו אותם.
האם אפשר לשדרג את קפה הבוקר עם מתכוני הבוקר? בוודאי! טוסט עם אבוקדו או גבינת שמנת תמיד משתלבים יפה עם קפה.
מהו זמני ההכנה של כל מתכון? מדובר על כ-15 דקות הכנה ואחר כך אחד או שניים בקפה שמחכים לכם.
אז אם אתם מוכנים למשהו מדהים ומכרז במובנים שישאיר אתכם מרוצים, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות! החיים קצרים, קחו כוס קפה שושה ויאללה, לחיים!