קציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב
מי לא אוהב לשאול את עצמו מהי המנה הכי מדהימה שאי פעם טעם? ובכן, התשובה היא כאן, בתוך קציצות עוף מרוקאיות ברוטב צהוב. מדובר במנה שמשיגה את כל מה שאפשר לבקש – טעמים עזים, שילובי תבלינים משגעים, ואפשרות לתוספות שמסוגלות להקפיץ את המנה הזו לגבהים חדשים. כל ביס הוא חוויה, וכל ניחוח שמקומם במטבחכם עם הבישול הוא ודרוויזיה של חום, אהבה ורגעים משמחים לצד השולחן. אז שלא תפספסו את ההזדמנות להכין את הקציצות המושלמות האלה, שחברות עושות בהן חיל בכל ארוחת חג, ארוחת שישי, ואפילו סתם בוקר של חול.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ורגישות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת מגיע הזמן לדבר על הרכיבים הדרושים שידרשו לנו כדי להכין את הקציצות המהממות הללו.
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 2 כפות פ breadcrumbs (או פירורי לחם)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קימל טחון
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית סהרה סוכר
- 1/2 כוס מים
מרכיבים חלופיים
הקציצות האלו מתאימות לשדרוגים דווקא לאנשים עם צרכים תזונתיים שונים. למשל, אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בטופו או חומוס טחון במקום בשר עוף, ובשילוב תבלינים דומים. למי שזקוק לגרסה ללא גלוטן, פשוט ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח תפו”ח.
שלבי ההכנה
כעת, אחרי שלמדנו על הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לשלבי ההכנה. נתחיל בביצוע, שיהיה פשוט וקל.
- מניחים את הבשר בעמק ובוחרים קערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום, הביצה ופירורי הלחם.
- מתבלים עם פפריקה, כמון, מלח, פלפל, קימל, כוסברה ופטרוזיליה.
- מערבבים את כל החומרים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מכינים קציצות בגודל בגודל כדור טניס ומשטחים קלות.
- מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני. מטגנים את הקציצות כדקה מכל צד עד שהן משחימות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר ומים.
- מבשלים על חום נמוך במשך שלושת רבעי שעה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
כל שלב הוא הרגע בו אנחנו מתקרבים לקציצות המושלמות. תופתעו כמה ריחניות וטובות הן תהיינה!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
תוספות הן תמיד אופציה מדהימה לשדרג כל מנה. פעם כשניסינו להוסיף רצועות פלפלים קלויים לתוך הרוטב, גילינו שהן מעולות לארוחה שיותר ממושגת וביחד – קיבלתם מינון טעמים מושלם. גם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בעבודת יד יכולים לעלות את המנה לכדי אגדה! ואם אתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף לחם פוקצ'ה מרוקאית לצד הקציצות טחינה או יוגורט לצד.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם שאריות קציצות?
שאריות קציצות יכולות להיות מעולות לסנדוויץ' או להכנה של פיצה קציצות.
האם אפשר להקפיא קציצות עוף?
בהחלט! קציצות עוף משתבחות בקפוא ובזמן ההפשרה והבישול הן ישמרו על כל הטעמים.
איך אפשר לשדרג את הרוטב?
אפשר להוסיף טחינה כדי להעניק טעם נוסף או אפילו חומוס מופיה.
האם הקציצות מתאימות גם לילדים?
בוודאי! ילדים אוהבים קציצות ואפשר להקטין את הכדורים לגודל מושלם עבורם.
האם ניתן להשתמש בבשר אחר במקום עוף?
כמובן! גם בשר הודו וגם בקר מתאימים, אז רק בחרו את הטעים ביותר עבורכם.
האם לקציצות יש צורך בזמן בישול ארוך?
לא ממש, ככל שהן מתבשלות זמן רב יותר, הטעמים יתמזגו טוב יותר.
איך נוציא מהקציצות יותר טעם?
מתבלים בכל טוב! תוספות כמו פפריקה חריפה או שום מאכסן ולכן מסייעות בטעמים.
אז איך אני יודע שהן מוכנות?
קציצות מוכנות כשיש להן צבע זהוב והן מגיבות ברכות לחבק בעזרת מזלג.
איך אני אוכל לשמור על הקציצות רטובות ולא יבשות?
מומלץ לכלול גם נוזלים בתהליך, כמו דיו של עגבניות או ציר עוף.
מה לעשות אם אני רוצה להכין את זה כמנה בריאותית יותר?
אפשר לנסות לחפש חומרים בבחירת חלבונים דלי שומן ולצמצם את השמן.
ברגע שהשלמנו את המתכון המופלא הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם ולהפיץ את המתכון לחברים שלכם! זה הזמן לגרום לאחרים ליהנות מהקציצות המדהימות האלה ולגלות את כל הטעמים המושלמים שיש למנה להציע!