רוסטביף בתנור: מתכון קלאסי לצלי עסיסי
תחושת העונג שמתפשטת כשאנו חותכים את הרוסטביף ומביטים בתוצאות המדהימות – זהו רגע של חסד שאין כמותו. רוסטביף עסיסי, מוכן בצורה מושלמת, הוא אחד מהמאכלים הכי אהובים והכי טעמים שיש. כשם שחלקנו זוכרים את הריחות המעורבים של המטבח של סבתא, גם חווית הבישול והריח של רוסטביף בתנור יכולה להעביר אותנו זמן אחורה, אל רגעים פשוטים של הנאה משפחתית ונעימות בחיק המשפחה. מי לא אוהב את הצלי המושלם הזה שממלא את הבית בניחוחות משגעים? זה הזמן לגרום לכל אחד ואחת להתחיל להרגיש את החום והנחמה ממנה בהכנת המנה הזו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
הכנת רוסטביף עסיסי מצריכה מספר רכיבים פשוטים זמינים. עם זאת, יכול להיות שתרצו לשדרג את המנה עם טעמים שונים. כך או כך, מדובר במנת על שהופכת כל ארוחה לחוויה מדהימה!
- 1.5 ק"ג רוסטביף (חלק עגל או בקר)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיניים שום (כתושות)
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין אדום (לפי טעם)
- מיץ מלימון אחד
- 2 נBranches יחידות רוזמרין (אופציונלי)
- 2 עלי דפנה (אופציונלי)
לכל אחד מאיתנו יש מתכון משפחתי מובהק, ואולי זה יהיה המתכון של סבתא שתזכירו. ישנה אפשרות להפוך את המתכון הזה לטבעוני על ידי שימוש בתחליפי בשר כמו טופו או סייטן. הרוסטביף יכול להיות הוגש עם מנת ירקות בתנור לצד או עם תפוחי אדמה פריכים.
שלבי ההכנה
כעת, לעבודה! בשלב הזה נתחיל להעביר את כל החומרים לרוסטביף המילים – זהו חלק מדהים, משגע, אגדי ומספק!
- מחממים את הטוסטר או התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הרוסטביף על קרש חיתוך ומומלצים לגעת בו מעט עם מליחות ופלפון שחור, יחד עם שמן זית.
- מערבבים את השום, חרדל, רסק עגבניות ומיץ הלימון בקערה.
- מרטיבים את הרוסטביף בתערובת הזו, משפשפים היטב מכל הצדדים.
- אם בחרתם לשלב רוזמרין ועלי דפנה, מניחים אותם מעל הבשר.
- מעבירים את הרוסטביף לתבנית אפייה עם יין אדום שיגיע עד לשפת הרוסטביף.
- אופים בתנור במשך 1 שעה ו-30 דקות או עד שהבשר מגיע לטמפ' הפנימית הרצויה (מומלץ 55-60 מעלות צלזיוס).
- מוציאים מהתנור ומניחים לבשר לנוח למשך 10-15 דקות לפני החיתוך.
- חותכים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת.
- מזליפים עוד מעט מהרטבים בתבנית מעל הבשר.
אחרי החוויה הזו, יש משהו נעים מאוד בחיתוך הבשר, זהו לא רק רגע של הנאה, זהו רגע של נחת משפחתית המורכבת מחיבור דרך האוכל.
שדרוגים ותוספות אפשריות
האפשרויות כאן מגוונות למדי! למי שמחפש שדרוגים שיכולים להוסיף נגיעה נוספת לרוסטביף, ניתן לנסות:
- להוסיף פרוסות בצל שצרבתם במעט שמן וחרדל.
- לנסות מגוון עצום של ספייסים לשדרוג הטעמים – תבלינים כמו פפריקה מתוקה, כמון או רוזמרין יכולים להוסיף קרם רבות.
- להספיג את הבשר במרינדה במשך מספר שעות לפני ההכנה – כך תוסיפו עוד העמקת טעם.
- מזלפים מעט דבש מעל הבשר לפני ההגשה. יש בכך משהו מסקרן.
בנוגע לתוספות, אני ממליץ להכין ירקות בתנור כמו גזר, תפוחי אדמה וברוקולי שיכולים לתרום לארוחה ברמה גדולה – הם נהדרים, בישולים נימוחים, מתבררים כמושלמים בצלחת!
שאלות ותשובות
האם רוסטביף מתאים לארוחת חג?
בהחלט! רוסטביף הוא מנה כוכבית שמתאימה במיוחד לארוחות חגיגיות כמו חג ראש השנה, פסח או אפילו בשבתות משפחתיות.
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם רוסטביף שאריות?
חום נמוך במשך 10-20 דקות בתנור או במיקרוגל, עם נגיעה של מים על הבשר כדי לשמור על הלחות.
איך אפשר לדעת אם הרוסטביף עשוי מספיק?
הטמפרטורה הפנימית היא המדד הטוב ביותר. לדרגת עשייה של מדיום – 60 מעלות.
האם ניתן להשתמש ביין לבן?
כן, אבל היין האדום מדגיש את הטעמים בצורה הרבה יותר טובה עם הבשר.
האם אפשר לשים בשר קפוא?
טוב יותר להשתמש בבשר טרי, אך אם יש לכם בשר קפוא, יש להפשיר אותו לחלוטין לפני ההכנה.
מה לעשות אם הבשר יבש מדי?
להוסיף רוטב גרו או מרק עוף כדי להחזיר את הלחות.
האם הרוסטביף מתאים לדיאטה?
בהחלט. כשמדובר בבשר רזה וטרי, הוא יכול להתאים לדיאטות רבות, כולל דל פחמימות.
האם יש לי אפשרות להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להשתמש בטופו או סייטן במרינדה דומה להכנה הזו.
איך ניתן לשדרג את הגשה של הרוסטביף?
גישה ייחודית היא להכין פירה מפולנטה או תרד בסגנון, מה שיוסיף טעמים נהדרים.
כמה זמן אפשר לשמור את הרוסטביף במקרר?
כשהוא עטוף היטב, הוא יכול להחזיק במקרר בין 3-5 ימים.
אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולגרום להם גם לנסות את המתכון המושלם הזה! אוכל הוא לא רק מזון, הוא הדרך לשתף ואחדות!