"`html
בשר מספר 5 על האש – המתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
אז אתם מתכננים לבלות את סוף השבוע על האש וכבר מתמלאים בהתרגשות? זה הזמן להוציא את בשר מספר 5! עם המתכון המדהים הזה, אנחנו נלמד אתכם איך להכין חוויה קולינרית משגעת שכולם ידברו עליה. בשר מספר 5, הידוע גם בכינוי "בשר אנטרקוט", הוא מדהים, ובשילוב של טעמים עשירים, תיבול מושלם וטכניקת צלייה פשוטה – הוא יהפוך למנה הכי טעים שיש! רוצים לדעת איך עושים את זה? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל בין הצלילים של גריל הפחמים, חשוב לנו להכין את כל המצרכים הנדרשים כדי למנוע כאוס במטבח. הכנה מוקדמת היא הסוד להצלחת כל מתכון!
- 1.5 ק"ג בשר אנטרקוט (בשר מספר 5)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות כמון טחון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- 2 כפות סוכר חום (לא חובה, מוסיף טיפה מתיקות)
- אורגנו קצוץ טרי לקישוט (לא חובה)
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמצרכים מוכנים, הגיע הזמן להיכנס לעניינים. תקשיבו, זה קל ממש! רק למשמע הצליל של הבשר על הגריל, תוכלו לדמיין את טעמים המרכיבים מתמזגים לתמונה מענגת. מתחילים:
- מורידים את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה כדי שיתחמם לטמפ' החדר.
- שמים את כל המצרכים (מלבד הבשר) בקערה ומערבבים היטב כדי להכין את המר marinade המושלם.
- שמים את הבשר בקערה עם המר marinade ומוודאים שהבשר מצופה היטב. משאירים למרינדה לפחות 1 שעה – שימו לב, משך הזמן משפיע על הטעמים!
- מדליקים את הגריל (במקרה שלנו, מדליקים פחמים) ומחכים שהפחמים יהיו אדומים.
- צולים את הבשר על הגריל, בערך 5 דקות מכל צד. בשר אנטרקוט הוא נימוח מדהים, אז אל תתבלו אותו יותר מידי.
- לאחר הצלייה, משאירים את הבשר לנוח כ-10 דקות ולאחר מכן חותכים לפיסות והגישו עם טפטוף של מיץ לימון עליהם.
מרכיבים חלופיים
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה מדהים! כאן כמה רעיונות:
- בשר עגל או אפילו טופו בשביל גרסה טבעונית.
- להשתמש בכוסברה במקום באורגנו, למי שאוהב טעמים חריפים יותר.
- למשהו מעניין, נסו להוסיף מעט בירה למר marinade, זה עושה קסמים בבשרים!
שדרוגים ותוספות
כמובן שיש אינספור אפשרויות לשדרוגים כאן. תוספת שהיא שדרוג אמיתי היא סלטים לצד הבשר: סלט קולסלו, סלט טחינה או סלט ירקות מרענן שידגיש את הטעמים. אפשר להוסיף גם צ'יפס או פיתה לצלייה. רוצים משהו פינקו את עצמכם? הכינו רוטב חריף או רוטב מנטה לצד הבשר.
שאלות ותשובות
מה זה בשר מספר 5?
בשר מספר 5 הוא כינוי לבשר אנטרקוט, חיתוך מבשר הפרה הנחשב למאוד טעים ורך.
האם המתכון מתאים לגרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להמיר את הבשר בטופו או סייטן, ואפשר להשתמש בתבלינים בערך באותו אופן.
איך לדעת אם הבשר מוכן?
הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את הטמפרטורה הפנימית על ידי מד חום בשר. טמפרטורה של 55 מעלות תיתן לכם בשר וורוד, ואילו 65 מעלות תהיה במצב כזה שהוא טוב לכולם.
האם ניתן לאכול את הבשר מפעם לפעם?
כל אדם יודע שהבשר הטעים הזה הוא אגדי, ושכדאי לשמור על המתכון בתפריט שלכם!
אפשר להחליף חלק מהמרכיבים?
בוודאי, התנסות עם מרכיבים שונים יכולה לשדרג את המתכון ולעשות אותו יותר מעניין.
איזה סוג של גריל מומלץ להשתמש?
גריל פחמים מתפקד מצוין לזיופי טעמים מעולים, אבל גם גריל חשמלי מצוין את העבודות!
כמה זמן מומלץ להשרות את הבשר?
השארות של 1-2 שעות היא מושלמת. אם יש לכם זמן, אפשר להשאיר לילה במקרר!
איך לשמור על הבשר לאחר הצליה?
השאירו אותו מכוסה בנייר אלומיניום ולאחר מכן במגבת לכל בידוד חום.
מה עוד ניתן להגיש עם הבשר?
סלטים, פיתות, צ'יפס ועדיין לרוטב חריף במידה ורוצים spice it up.
למה כדאי לנסות את המתכון הזה?
המתכון הזה כל כך פשוט ומאפשר לכם לטעום משהו לגמרי חדש וטעים בעודו מתמחה בכל כך מעט שלבים. תופתעו לתוצאות!
אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון המושלם הזה ובצעו אותו כפלצ'ות בטבע! והכי חשוב, אל תשכחו לשתף חברים ולקרוא להם לצאת למסע קולינרי חדש!
"`