הברוקולי הקפוא – הפלאים הירוקים של המטבח!
לאורך השנים, הברוקולי גנב את ההצגה במטבח הביתי, והשימוש בו הפך להיות מתבקש בכל ארוחה כמעט. בעונות קרות או חמות כאחד, הברוקולי הקפוא נותן לנו פתרון קל, מהיר ובעיקר טעים. כולנו יודעים שברוקולי הוא לא סתם ירק, אלא משהו הרבה יותר מדהים! אין כמו לשלב אותו במאכלים שונים, והוא משדרג כל מנה בצורה מעלפת! אז אם אתם רוצים ללמוד איך להפוך את הברוקולי הקפוא לחוויה קולינרית שאין כמותה, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק עבור: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז לפני שמתחילים, יש לקבץ את כל הרכיבים שיביאו את המנה הזו להיות ממש משגעת!
- 1 חבילת ברוקולי קפוא (חבילת 500 גרם)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 4 שיני שום קצוצות דק
- מלח ופה לבן לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון
- 50 גרם פרמזן מגורר (אפשר גם לא לגרור)
- אגוזי פקאן קצוצים (אופציונלי)
מעבר לרכיבים הבסיסיים, יש מקום לשדרוגים והעשרת המנה! אפשר להוסיף קצת צ'ילי חריף אם אתם אוהבים תבלינים, או לשדרגו עם כמה קוביות טופו מטוגן לצמחוניים בארץ. קחו מהנסיון שלי – זה מרשים ונראה פשוט אגדי!
שלבי ההכנה
וכעת, נתחיל בהכנה של המנה הזו שתעשה לכם חשק ללקק את האצבעות!
- ראשית, תחממו את שמן הזית על חום בינוני במחבת גדולה.
- לאחר מכן, הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו אותו במשך כ-1-2 דקות, עד שיתחיל להפצה ריח מדהים.
- נפו את הברוקולי הקפוא למחבת, ערבבו וודאו שכל התערובות מוזגו יחד.
- טגנו את הברוקולי במשך 5-7 דקות, עד שהברוקולי מתחמם והופך לאוורירי וכשהצבע שלו מתחיל להתעמק.
- לאחר מכן, הוסיפו מלח, ואני ממליץ על מעט מולדת חמה להעצמת הטעמים.
- וקצת מיץ לימון כדי להוסיף חומציות מרעננת.
- לסיום, מפזרים את הפרמזן המגורר מעל הברוקולי, ומשאירים על כיריים כ-2 דקות נוספות.
- אם אתם בעניין של אגוזי פקאן, הוסיפו אותם בשלב הזה והקפיצו לכמה דקות נוספות.
- הגישו את המנה חמה, ללקק את האצבעות!
הערות נוספות על ההכנה
שימו לב, אפשר לשדרג את המנה גם עם ירקות נוספים כמו גזר או קישוא שבישלתם יחד עם הברוקולי, בצורה כזו אפשר להגיע למרקם זוי וחיוני כמו במנה של סבתא וגם לגוון בטעמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם השיעור שלכם במטבח ייחודי וחשוב לכם לשדרג את חווית הברוקולי, תוספות כמו פטריות מוקפצות, קוביות בטטה קלויה או רוטב סויה לתיבול יציב. טעמם בהחלט מנצח!
שאלות ותשובות
מה היתרון של ברוקולי קפוא על פני טרי?
ברוקולי קפוא בדרך כלל שומר על כל הויטמינים והנוגדי חמצון שחשובים עבור הבריאות שלנו. הוא נקטף ומוקפא מיד לאחר הקטיף, כך שטעם ובריאות נשארים באיכות גבוהה.
אם אני רוצה גרסה טבעונית למנה, מה אני עושה?
הוציאו את הפרמזן והחליפו אותו בחלב קוקוס עם מעט שמרי בירה, זה נותן עשירות לאור וחליפת טעם.
מה אפשר לעשות עם ברוקולי קפוא נוסף?
אפשר להכין מרק קרם משגע. מפשירים, מבשלים עם מים, תיבול לפחמימה, טוחנים ומקשטים עם שמן זית על פני המרק!
האם המנה מתאימה לדיאטה?
בהחלט! הברוקולי דל בפחמימות, ועם כמות השמנים המדודה המנה נשארת קלילה ובריאה.
האם ניתן להוסיף ברוקולי קפוא לסלט?
ברור! לברוקולי הקפוא יש טעם מרענן ואפשר להוסיף אותו לסלטים מצוינים, רק תאשרו שהברוקולי יחתוך לקוביות קטנות יותר.
למה לשתף את המנה?
אחרי שתחוו את השדרוג הזה במטבח, תראו שאי אפשר שלא לשתף את הפלאים שהכנתם עם החברים והמשפחה. זה פשוט מדהים!
האם הברוקולי מטגן בעדינות או מבושל?
בשיטה שלנו, הכנתם אותו קלות על הכיריים, הוא נשאר פריך וטעים. הו לא רך מדי עד שלא נעים!
באיזו תדירות ניתן לאכול ברוקולי?
כמובן שברוקולי הוא כל כך בריא שניתן לשלב אותו בתפריט היומיומי היומי! הוא מספק וויטמינים רבים.
האם ניתן להכין מנה זו בכל עונה?
בהחלט! היא מדהימה בכל עונה – החורף חמים עם טעמים שחודרים לנשמה והקיץ מרענן בצורה מהנה.
מה ניתן לעשות אם נשאר ברוקולי ביתי?
שמרו אותו במיקרו למשך כמה ימים או בשיטה הזקוק לכם, תכינו פשטידת ברוקולי מהפכנית. מתכון שהמבוגרים לא יוכלו לעמוד בפניו!
אז לאחר שסיימנו עם המתכון המדהים של היום, הגיע הזמן לקחת את הברוקולי הקפוא הזה לשדרוג הבא שלכם במטבח! אם אתם אוהבים את מה שראיתם פה, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולעודד את החברים שלכם לנסות אותו. שתהיה לכם חוויה נפלאה ונשמח לשמוע איך יצא!