בקר בבישול ארוך: המתכון המדהים שמשגע את המטבח
יש משהו קסום בלהשאיר נתח בשר מתבשל על הגז למספר שעות, כזה שמתמזג עם תבלינים וחומרים נוספים כמו שמן זית וכך מגיע לרמות של טעמים אגדי! מתכון זה לא סתם מתכון, מדובר על יצירת מופת קולינרית שהופכת כל ארוחה בבתים שלנו לחגיגה של טעמים, והכי חשוב – הוא קל להכנה! לא תצליחו לעבור על הבית מבלי להריח את הניחוחות המפנקים שממלאים את המטבח באוויר, או את הילדים שיבקשו ללקק את האצבעות בסוף הארוחה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז ככה, לאחר שהנחנו לפנינו את האטרקציה הראשית של המתכון – בקר בבישול ארוך, הגיע הזמן לגלות אילו רכיבים נדרשים להצלחת מטרה זו.
- 1.5 ק"ג נתח בקר (הכי טוב שיעשה לכם חשק ללקק את האצבעות!)
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלעים בינוניים קצוצים
- 3 שיניים שום קצוצות
- 3 גזר קצוץ דק
- 4 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות מרק בשר (אם אין, מים בסדר גמור)
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כוס יין אדום (לא חובה, אבל מוסיף טעמים מעלפים!)
- תבלינים – דוגמאות: טימין, רוזמרין, אורגנו, כל מה שעושה לכם טוב
כמובן שתמיד האפשרויות רבות, ואתם יכולים לשדרג את המתכון הזה בקלות עם רכיבים כמו פטריות, קישואים, או אפילו תוספת של חרדל מתוק ובצלים מקורמלים. תחשבו על זה, ותשכחו מהחיים כמו שאתם מכירים!
שלבי ההכנה
כדי להגיע למושלם הזה, מומלץ להקפיד על כל שלב, אפילו אם אתם רגילים לקפוץ בין דברים! בעקבות ניסיוני, צירפתי כמה טיפים לאורך הדרך.
- כלול את הבשר שלך בשמן הזית והזהב הרותח בסיר גדול. תחילה טפחו על החלק החיצוני של הבשר עד שיתייבש.
- הוציאו את הבשר מהסיר והניחו אותו בצד.
- באותו הסיר הוסיפו את הבצל והשום. לטגן אותם עד שיתחילו להינמס ולהפיץ את הריח העלים שלהם.
- הוסיפו את הגזר ולבשלם יחד עם הבצל והשום כ-5 דקות נוספות.
- החזירו את נתח הבשר לסיר והוסיפו את תפו”א, מרק הבשר, רוטב סויה, פפריקה, מלח ופלפל.
- כשהכול מתערבב, הוסיפו את היין האדום וערבבו שוב.
- סגרו את הסיר עם מכסה והנמיכו את הלהבה. תנו לזה להתבשל לאט במשך 3 עד 4 שעות, עד שהבשר נימוח וטעים.
- אחרי שעות הבישול, בדקו אם יש צורך בתיבול נוסף. אם הכול טעים – זה הזמן להגיש!
אפשרויות חלופיות
יש לכם אורחים טבעוניים? אפשר להמיר את נתח הבשר בסטייק טופו או ירקות קפואים. גם טעים! וגם אתם יכולים להשאיר את המתכון הזה בכללותו בריא ודל פחמימות, על ידי כוונון כמות הפחמימות בהוספת ירקות כמו קישואים או כרובית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה שלכם לעוד יותר משגעת, שקלו להוסיף לתבשיל למשל סחוג חריף או רטבים שונים כמו רוטב עפיפון שייתן לכם ולעצמכם תחושה של פיקנטיות משגעת.
אפשר גם להגיש בצד פרוסות לחם טרי כדי לספוג את כל הטעמים והמיצים שמתקבלים! ואם תרצו לשדרג את הארוחה לרמה הבאה, צירוף של סלט ירקות רענן ייתן לכם כיווני טעם מגוונים.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הבשר קטן מדי?
אם הבשר קטן, פשוט צמצמו את זמני הבישול כדי לא לייבש אותו ולגרום לו להיות קשה ולא נעים לאכילה.
האם אפשר להכין את המתכון הזה במקביל למנות נוספות?
בוודאי, זה מתכון משגע שמאפשר חלל חופשי במטבח. פשוט הניחו את כל המנות במקביל!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים. רק זכרו לחמם אותה שוב בכדי לשחזר את כל הטעמים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! המנה ניתנת להקפאה, כך שתוכלו להינות ממנה גם שבועות לאחר מכן!
מה להוסיף אם אני רוצה טעמים יותר עשירים?
יש אפשרויות רבות! רוטב סויה נוסף, פפריקה חריפה או סחוג יחזקו את הטעם ויעניקו את המגע הייחודי שלכם!
האם יש רכיבים שאני יכול להחליף כדי להפוך את זה ליותר בריא?
בהחלט! הפחיתו את השמנים וחשבו על ירקות בשפע להאחיד את המנה.
למה כדאי להשתמש ביין אדום?
היין מוסיף כמה רמות של טעמים ועמקות לתבשיל, אבל לא חובה! פשוט אפשר להשאיר את זה בחוץ אם אתם מעדיפים.
כמה שעות בישול יש בעצם?
3 עד 4 שעות זה הזמן האופטימלי לקבלת בשר נימוח ממש!
האם ניתן להכין בסיר לחץ?
בוודאי, במהירות רבה יותר! אם אתם משתמשים בסיר לחץ, יש לבשל כ-1.5 שעות.
באיזה תבלינים אני יכול להשתמש?
שילובי התבלינים הם חלק מהצבעים של המנה! טימין, רוזמרין, ואורגנו הם נהדרים כאן.
לסיכום, מתכון זה הוא לא רק עוד מתכון לקרוא, אלא אפשרות חווייתית שתשאיר אתכם באמצע המטבח עם חברים או משפחה, כאשר כל הניחוחות והטעמים מתמזגים לכדי מנה אחת מדהימה. אנא שתפו את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא לכם!