בצק שקם עם שמנת חמוצה
מהם הדברים שיכולים להפוך את יומכם למדהים במקום סתם יום שגרתי של בישול? אני מדבר על בצק שקם עם שמנת חמוצה! מדובר בתהליך פשוט אך קסום, שמעורר המון רגשות ומגעים חמים. מדובר במתכון שגורם לכל אחד שבא איתו במגע לבקש עוד. אם אתם מחפשים את הדבר המושלם להכנת פשטידות, פיצות או אפילו מאפים מתוקים – הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן ליצירה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מושלם ל-8 מנות
המרכיבים הדרושים
בואו נדבר על המרכיבים שמזינים את הבצק הזה עם שמנת חמוצה. מדובר בחומרים פשוטים וזמינים, כך שכל אחד יכול לרכוש אותם בסופר הקרוב. עם זאת, כל אחד מהמרכיבים הוא חלק חשוב מתהליך הקסם הזה!
- 500 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח חצי אילן)
- 250 גרם שמנת חמוצה – כאן מגיע הכוכב של המתכון!
- 200 מ"ל מים פושרים
- 100 מ"ל שמן זית או חמאה רכה (תלוי בטעם האישי שלכם)
- 2 ביצים – מספקות ביצועיות
- 1 כפית סוכר – כדי להוסיף מתיקות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
בהשקפתנו כטועמים טובים, ישנן גם גרסאות חלופיות למתכון הזה! ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן, או לבחור בשמנת צמחית בצמחי מרפא עבור עקביות יותר קלה ועדינה.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להתחיל ביצירת הקסם במטבח. בואו נצא לדרך! אני מציע להכין כל שלב עם חיוך על הפנים – כי Cooking is Love made Visible!
- נחמם תנור על טמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
- נעביר את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, סודה לשתייה) לקערה גדולה.
- נוסיף ביצים, שמנת חמוצה ושמן (או חמאה) ונתחיל ללוש בעזרת ידיים נקיות או מכונת לישה.
- יכולים להיות לכם כמה ימים שתרצו، אבל אל תשכחו: לשאול שאלות. מדובר ברגעים של יצירה!
- נמשיך ללוש עד שהבצק מתקבל רך אך לא דביק – בערך 10 דקות.
- נניח לבצק להתגבש במשך 15 דקות תחת מגבת רטובה – זה משגע שיפוראלף.
- כשהבצק התגבש, נניח אותו על משטח מקומח ונשטח אותו לצורת פיתה או לרצועות.
- נחרוץ את הבצק למלבנים. זה המשל במאפית עיסויים.
- נניח את הבצק המוכנה על תבנית אפייה עם נייר אפייה – זה מונע הידבקות.
- נצלול לתנור למשך 20-25 דקות עד שהמאפים משגעים ומריחים נהדר!
וק מה שנשאר הוא לחכות בסבלנות, לשמוע את הריח ולחכות למאפים שיתקררו חלש וישארו עם טעם שהוא נמס בפה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בהכנת הבצק הזה קיימת אפשרות לגרסה כזאת וגם כזאת. תוספות מגוונות יכולות להעניק טעמים שונים ומיוחדים: למי שאוהב, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו תימין, רוזמרין או אורגנו, או אפילו גבינת פרמזן מגורדת – אוי ואבוי, כל כך אגדי!
למאפים מתוקים, אפשר לשקול להוסיף קקאו או קינמון, שיספקו טעמים מרענניםעוריהם שבאים יחד עם שמנת חמוצה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף שמנת חמוצה במשקה צמחי?
אין בעיה! אתם יכולים להשתמש בשמנת צמחית לקבלת טעם קרמי ואוורירי.
איך יודעים שהבצק מוכן?
הבצק צריך להיות רך ונעים למגע, ולא להידבק לידיים – ככה ידעו שזה מושלם.
כמה זמן ניתן לשמור את הבצק במקרר?
מומלץ לשמור אותו על מנת ליצור יותר מאפים, ואפשר לשמור בכלי סגור עד שבוע.
מה אם אני רוצה להכין את הבצק מינימלי?
כמובן! פשוט חצי מנות והכל בסדר, כיצד בדיוק לכל אחד.
האם הבצק צריך להיות מחומם לפני האפייה?
לא הכרחי, ניתן לסחוט אותו ישירות מהמקרר.
אפשר להקפיא את הבצק?
בהחלט! ניתן להקפיא את הבצק עד שלושה חודשים.
מה הכי טוב לשלב עם אותם מאפים?
אבוקדו, גבינות, רטבים שונים – מליוני רעיונות נמסים בתודעה שלנו.
האם ניתן להשתמש במיקסר במקום לישה ידנית?
בהחלט! מיקסר עושה את העבודה המובחרת, פשוט ועדין.
מה לגבי טעמים שונים של המאפים?
תמיד אפשר להוסיף תמצית וניל, קקאו או פירות שונים לטוויסט טעים!
למה שזמני ההכנה מתארכים?
הכי טוב לתת להם לנוח, כמו שתיים אנשים זוגיים ישהו די ופרק כדי לשפר את האנרגיה.
לאחר שתנסו את המתכון הזה, תגלו שיצירת במטבח היא מדהימה, מושלמת ואפילו משגעת! יחד עם טעמים חמימים, לבבות שהולכים כל הדרך – יהיו הרבה סיבות לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים!