המדריך המושלם לבצק פריך ללא ביצים – מתכון אגדי!
נשמע כמו חלום מימדי על החוף? אתם שואלים את עצמכם איך זה אפשרי? תנו לי לספר לכם סיפור קצר. שנים רבות אנחנו מכינים מאפים מתוקים ומלוחים, ובכל פעם חייבים להשתמש בביצים כדי ליצור את הבצק המושלם. אך יש לנו חדשות משמחות עבורכם! יש דרך להכין בצק פריך מעלף, עם שילוב מרהיב של טעמים, אשר יגרום לכל אחד להרגיש נעמי גפן במטבח. הבצק הזה לא רק שמורכב ממיטב המרכיבים, אלא הוא גם מדהים לחיך ואנחנו מבטיחים לכם, כשאתם תטעמו אותו, תבצעו מייד "ללקק את האצבעות".
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: שעה
- רמת קושי: בינוני
- כמויות: בצק עבור פאי בגובה 24 ס"מ או תבנית פחזניות
הרכיבים הדרושים
בואו נתעמק במרכיבים של הבצק הזה, שהם פשוט מושלמים לכל חובבי הבישול והאפייה.
- 250 גרם קמח חיטה (אפילו קמח כוסמין יכול לעשות כאן עבודה מצוינת)
- 100 גרם חמאה רכה (אפשר גם שמן קוקוס למי שמעדיף טעמים טרופיים)
- 100 גרם סוכר (אפשר להשתמש בסוכר קנים לטעם עמוק יותר)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית חומר התפחה (אבקת סודה לשתייה, או אבקת סודיום מדיקרבון)
- 60 מ"ל מים קרים (אם רוצים, אפשר לשדרג עם מעט תמצית וניל)
- 1 כף מיץ לימון (יאמן לנו, זה מגע של גרסה של סבתא שעל זה המוח מתפוצץ עם טעמים!)
למי שמנסה לשמור על בריאותו או על דיאטת דל פחמימיות, יש כאן גם אפשרות לשדרוג פשוט – אתם יכולים להשתמש בקמח מנדולינה במקום קמח חיטה, והבצק שלכם יהיה בריא יותר. כמובן שיש גם גרסה טבעונית ששווה לתת לה הזדמנות!
שלבי ההכנה
עכשיו למי שמחכה בתור, יש עוד טעם של משגע לפעמים במסעדות שחושבים על בצק פריך, אפשר להכין אותו בבית בקלות!
- נערכו את קמח החיטה, מלח, סוכר, ומחמצן בקערה גדולה.
- הוסיפו את החמאה הרכה לקערה וערבבו היטב עם הידיים עד שהתמזגו ויצרו תערובת פירורית.
- יוצקים את המים הקרים וכשחברתנו מיץ הלימון מתמזגת לתוך הבצק, מתמזגת הטעם המנחם שלה אליו.
- מעבירים את התערובת אל משטח עבודה מקומח ומעבדים כ-5 דקות עד שהבצק הופך להיות חלק, אוורירי ונעים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- לאחר קירור, פורסים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של כ-5 מ"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומסדרים היטב.
- אפשר קורצנדרפת של צורות בגזרו, או גם לחתוך ליצירת פחזניות, אם אתם אוהבים לגוון.
- מניחים בתבנית עם חור להוצאת אוויר ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-20-25 דקות, עד שהבצק מתייבש ומשחים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרגע המרגש הגיע, פה אתם יכולים לשדרג את המתכון ולהפוך אותו למשהו שאף אחד לא ישכח!
- אפשר להוסיף לאילת הבצק כמה קליפות תפוז מגורגרות, שיביאו שלווה וטריות לרגע.
- מומלץ לנסות להטמיע בתערובת קצת שוקולד מריר או אגוזים לקמיה – זה בהחלט מעלף!
- לגרסה מלוחה, הוסיפו זעתר, קצח או גבינת פטה לתוך הבצק והפכו אותו למטרף של טעמים בכל ביס.
שאלות ותשובות
למה חייבים להשתמש במים קרים בבצק הזה?
עדיף להשתמש במים קרים על מנת לשמור על המרקם הנכון של הבצק. כשהחמאה לא מתמוססת, יוצא בצק פריך אוורירי!
האם אפשר לשלב שוקולד בבצק?
כן! שוקולד מריר או חלב יביאו טעם מעודן שיתמזג היטב עם יתר המרכיבים.
איך הבצק נשאר פריך אחרי האפייה?
התהליך של קירור ועבודה קפדנית עם המרכיבים מאפשר לבצק להשיג את הפריכות הנדרשת.
אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! הבצק יכול להישמר במקפיא עד חודש – כזה הוא הבצק הפריך המושלם!
מה היתרונות של מיץ הלימון בבצק?
מיץ הלימון מוסיף לא רק טעם, אלא גם עוזר לאזן את המתיקות מהסוכר ונותן טוויסט מעניין.
אפשר להכין את הבצק הזה ללא קמח חיטה?
בהחלט! קמח שקדים או קמח מנדולינה הם חלופות מצויינות שיכולות ליצור תוצאות נפלאות.
איך יודעים שהבצק מוכן לאפייה?
הבצק מוכן כאשר הוא משחים בחזית וכשהמרקם שברירי, שניתן לשבור אותו בקלות.
האם הבצק מתאים לפשטידות מלוחות?
כמובן! בצק זה הוא מושלם עבור פשטידות, תבשילים ומאפים מלוחים.
מה הסוד שלי לאפייה מוצלחת?
אחריות על החומרים, מציאת הטריק עם הקירור והקפיצה במחבת תחמם כל פשטידה ותבל אותו!
שווה לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?
בכלל, זה מתכון שכולם ייהנו ממנו! אם אתם הייתם אהבה בו, אז גם אחרים!
אז, כשאתם סוגרים על המתכון המהמם הזה, אנו ממליצים לכם לשתף אותו ברשתות החברתיות, כדי שכל החברים יכולים ליהנות מהיצירה הממכרת והאגדית הזו!