בצק פיצה נפוליטנית
בעולם של טעמים וריחות, יש משהו מיוחד בבצק פיצה נפוליטנית. אם אתם אנשים שאוהבים לחשוב על פיצה כעל אחד מהמזון שיכול לעשות לנו שמח בלב, אתם לא טועים. זה לא רק מאכל, זו חוויה, יצירה שמרכיבה מרכיבים איכותיים וצעדים פשוטים שניתן לבצע בבית. לא מדובר בפיצה הרגילה שממלאת את הקניונים, אלא במהות, בטעם ובאהבה ליצירה. בקיצור, אם אתם חולמים על פיצה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד, קיבלתם את המתכון המושלם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן התנפחה: 24 שעות (דבר שלא תפסול, כי הסבלנות משתלמת)
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כיסאות, שולחנות ודברים אחרים מאחורי הכנסייה יכולים לחכות, כי אתם עכשיו בפיצריה של עצמכם! לא צריך להיות שף מקצועי, מדריך או בעל מוניטין כדי להכין את הבצק המדהים הזה. מה שכן דרוש זה תרמיל של רצון ואמונה שהפיצה שאתם עומדים להכין תהיה אגדה.
- 500 גרם קמח לחם (תבחרו את המותג שאתם הכי אוהבים)
- 325 מ"ל מים קרים (יש שיגידו שזה סוד הקסם)
- 10 גרם מלח (המלח של טוסקנה הוא האהוב על רבים)
- 1 גרם שמרים יבשים (למה כולם מתעקשים על שמרים, לא יודעים)
- 1 גרם סוכר (מעט, אבל מוסיף קסם)
כמובן שישנם חילופי וכמה רעיונות נוספים בשבילכם, למי שמעוניין בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח חצי חצי או קמח מכוסמת. תופסים את הרוח ויוצאים לדרך!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את הבצק במהלך, בואו נדבר על איך מתחילים בתהליך המרתק הזה. יש הרבה סיבות לצפות לשלב הזה!
- מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה.
- מוסיפים את המים ואת הסוכר ומערבבים עד שהכל מתמזג.
- לאט לאט, מוסיפים את המלח. חשוב לא להוסיף את המלח בשלב המוקדם, כי הוא עשוי להקטין את השפעת השמרים.
- לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח במשך 10 דקות כדי להגיע למרקם גמיש.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים עם מגבת שומשום או פלסטיק לשעתיים, כדי שהשמרים יעשו את שלהם.
- לאחר שהתפחה ראשונה הגיעה לגובה, לשים שוב את הבצק על משטח עבודה מקומח.
- מחלקים את הבצק לכדורים של 250 גרם כל אחד.
- מניחים את הכדורים בתבנית מקומחת, מכסים ונותנים להם לנפח במשך 24 שעות במקרר.
- כשהם מוכנים, מרדדים כל כדור על משטח מקומח למעגל עבה.
- מניחים מעל את התוספות שהכי עושות לכם את זה, ובשלים על אבנים לוהטות בתנור חם.
השלבים האלו יובילו אתכם לתוצאה שמטריפה את החושים ונימוחה בפה. חשוב לציין שהסבלנות בעת התפחה היא חלק מהמתכון, תנו לבצק לעבוד, והוא יחזיר לכם אפס של תוצאה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מה שמיוחד בפיצה זה היכולת לקחת את הבצק הזה ולשדרגו בעזרת כל מיני תוספות שאהובות עליכם. גבינת פקורינו, זיתים שחורים, טונה בגריל, פלפלים קלויים או אפילו תוספות מתוקות כמו דובדבנים או תמרים? הכל אפשרי! הפיצות שלכם יכולות להיות משגעות בעזרת קצת יצירתיות!
שאלות ותשובות
מה זה בצק פיצה נפוליטנית?
מדובר בבצק מפורסם ממחוז נאפולי באיטליה, שכדי להכין אותו יש להשתמש במרכיבים איכותיים ובשיטה מסורתית.
מה אירוני בבצק הזה?
השיטה הינה פשוטה אך נדרשת סבלנות רבה, כי אתם צריכים לתת לבצק לתפוס את המקום הנכון.
האם אפשר לשמור את הבצק במקפיא?
בוודאי! שמירה על הבצק ככדורים קלילה וקלה לשימור ב-2 חודשי קיץ!
האם ניתן להשתמש בקמח רגיל?
לא, הקמח צריך להיות קמח לחם, כדי לקבל את המרקם הנכון.
מה טמפ' התנור האידיאלית לאפיית פיצה?
טמפ' גבוהה עד 250 מעלות יכולה להיות מושלמת לאפייה.
אם אני לא אוהב גבינה, מה כדאי לשים?
תוספות אורכים כמו ירקות על האש מספקות טעמים אגניים.
במה ייחודה של פיצה נפוליטנית?
כשהיא מנותקת לא מתקלקלת, אלא משאירה טעמים מטריפים.
האם יש פירוט על מרכיבים חלופיים?
כמובן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ובאלטרנטיבות צמחיות נוספות.
מהי החשיבות של הסוכר במתכון?
הסוכר מעודד את השמרים ומסייע לתהליך התפיחה.
מה עושים שצריך להכין את הבצק ב-5 דקות?
עדיף להצטייד בבצק משולב שכבר מוכן, אם הלהט לא מאפשר לכם זמן לצניחה ולנפיחות.
ורק כמו פיצה, לא לשכוח לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות! ספרו לחברים ומשפחה, ותנו לכולם לטעום את המדהים הזה!