מתכון לבצק פיצה בלי שמרים
יש רגעים בחיים שבהם הפיצה קוראת לנו. היא נושאת עמה הבטחה לחוויות מפנקות, בדיוק כמו שאמא הייתה מכינה כשהיינו ילדים. אך מה קורה כשאין לנו שמרים בסביבה? לא צריך לדאוג! הבצק הזה, קל הכנה ובעל מרקם מדהים, יוכל לספק לנו פיצה לא פחות ממעלפת. הבצק הזה, נטול שמרים ומבוסס על גבינת מוצרלה ויוגורט, יוצר תוצאה אוורירית ונימוחה. מעבר לכך, הוא גם מהיר ומהפך את הכנת הפיצה לעונג מוחלט!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מנות: 2 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נציג את המרכיבים שיגרמו לבצק שלכם להיות פשוט אגדי!
- 250 גרם גבינת מוצרלה מפוררת
- 200 גרם יוגורט טבעי (לא דל שומן)
- 200 גרם קמח כוסמין (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות שמן זית
- תוספות כמו רוטב עגבניות, גבינות נוספות או ירקות לפי טעם
חשוב לציין שהגבינת מוצרלה מעניקה לבצק הזה את המרקם הנימוח והטעים, שמקנה לפיצה את הקסם שלה. אם אתם צמחוניים או טבעוניים, תוכלו לשדרג את המתכון על ידי שימוש בגבינות טבעוניות או על בסיס אגוזים.
שלבי ההכנה
כעת, נגיע לשלב המעניין – ההכנה המהירה! אתם תגלו עד כמה זה פשוט וממכר.
- בעזרת קערה גדולה, נערבב את גבינת המוצרלה עם היוגורט עד שיתאחדו.
- נוסיף פנימה את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה ונטחן עד ליצירת תערובת אחידה.
- נוסיף את שמן הזית ונתחיל ללוש את הבצק בידיים עד שיתקבל בצק חלק וגמיש.
- נחלק את הבצק לשניים ולשמן מעט את העבודות לסRoll.
- בעזרת מערוך, נרדד את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.
- נניח כל רולדה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נמרח על הבצק רוטב עגבניות, נוסיף גבינות נוספות או ירקות שבחרנו לפי טעם אישי.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס ואופים כ-10-15 דקות או עד שהפיצה זהובה וריחנית.
אחרי כל שלב, השאירו מקום לדמיון! דמינו את הניחוחות של הפיצה המתבשלת שאתם לא יכולים להתנגד אליהם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- תוספות של פריזאיונים כמו פפרוני, פטריות, או פרוסות זיתים שחורים.
- להקפיץ יחד על ירקות כמו פאפא נוסל או פלפלים קלויים.
- גבינת פטה מפוררת למגע קורס מאוד!
- רוטב פסטו שמקנה לפיצה טעם משוגע.
כל תוספת תעשיר את הפיצה ותקח אותה למקומות של עונג חדש!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בגבינת קוטג' במקום מוצרלה?
ניתן להשתמש בגבינת קוטג', אך המרקם עלול להיות שונה. כדאי לשלב כמה טיפות של שמן זית להוסיף רכות.
האם הבצק נשאר טוב ליום למחרת?
הבצק מאבד מהטריות שלו אחרי יום, אך ניתן לשמור אותו במקפיא.
האם אפשר להכין את הבצק עם טעם אחר?
בהחלט! אפשר להוסיף תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום ועוד לתערובת.
מה לעשות אם הבצק יוצא דביק?
אם הבצק דביק, הוסיפו עוד מעט קמח עד שהוא מתייצב וקל לעבודה.
האם המתכון מתאים לאנשים רגישים לגלוטן?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן אחר.
כמה זמן לוקח להכין את הפיצה הזו?
זה לוקח בסך הכל כ-30 דקות ממשחק ליצירה ועד שימו על השולחן.
האם צריך לתת לבצק מנוחה?
לא! הבצק מוכן מיד לאחר הלישה ואפשר להתחיל לעבוד איתו.
האם אפשר להכין פיצה קטנה אישית?
בהחלט! ניתן לחלק את הבצק וליצור פיצות אישיות בגדלים שונים.
האם הפיצה הזו מתאימה גם לילדים?
לגמרי! ילדים יהנו מהידיים המלוכלכות, ויוכלו להוסיף את התוספות שהם אוהבים.
האם אפשר לאפות את הפיצה על מחבת?
כן, ניתן לאפות על מחבת איכותית על להבה נמוכה ובעדינות עד שהפיצה מתבשלת כראוי.
לאחר שראיתם את כל השלבים, אתם מוכנים המופלאים הללו להגות את הפיצה הכי טעימה שיש! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה! בישול זה כיף, ואם ניתן קולו את המתכון, מי יודע? אולי תזכו בגרסת פיצה חדשה מסבתא של מישהו אחר. לא קרה לכם, נכון?