בצק עלים ממולא פטריות ותפוחי אדמה
מישהו אמר מנה שגורמת לכל אחד ללקק את האצבעות? ובכן, כנראה שמדובר בבצק עלים ממולא בפטריות ותפוחי אדמה. מדובר בעצם בשילוב המושלם של טעמים ומרקמים, שבסופו של דבר יגרמו לכם להשאיר את כולם עם פה פתוח וכמה שהם רוצים עוד. המתכון הזה פשוט מתמלא באהבה, וכל נגיסה בו היא חוויה של חמימות וניחוחות שמזכירים את הבית. ככל שנכין, נבין שזה לא סתם מאפה – זה מאפה מדהים, אגדי, שמשגע את החיך עם כל ביס שלו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהחלטנו להכין את הבצק הממולא הזה, אנחנו נשאבים לעולם של צבעים וטעמים. כל רכיב בו מוסיף משהו נוסף לחוויה, ובעיקר גם מזכיר לנו את רגעי השולחן המשפחתי שלנו. מדובר במרכיבים קלאסיים שאפשר למצוא בכל מטבח, ואם יש לכם פטריות ותפוחי האדמה על השולחן, אתם ממש על הדרך למנה הכי טעים שיש!
- 1 חבילת בצק עלים (500 גרם), מפשירה בטמפרטורת החדר
- 300 גרם פטריות שטופות וקצוצות דק
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת (אפשר להשאיר את זה מחוץ אם רוצים גרסה טבעונית)
- 1 ביצה, טרופה (להברשת הבצק)
בחלק הזה, נשמע לכם מוכר? כן, השמות הללו יכולים לעלות לכם זכרונות מוארים. מדוע לא לקפוץ על גרסה טבעונית? פשוט מחליפים את הגבינה בממרח טופו ומקבלים טעם נעים שמתאים לאורחים מכל הסוגים.
שלבי ההכנה
הכנת המנה הזו היא כמו ליצור פולקלור של טעמים על הצלחת שלכם. כל שלב הוא מיזם בפני עצמו שצריך לספוג אותו בשביל להגיע לתוצאה הכי מושלמת שאפשר.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומקפיצים עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים עד שהן משחימות ומוציאות את הנוזלים.
- מוסיפים את הקוביות של תפוחי האדמה ומערבבים היטב להכליל טעמים.
- מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
- מסננים את התערובת לקצת זמן כדי להסיר עודף נוזלים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מקמחים מעט את השולחן ומרדדים את הבצק עלים לסטנדרט אחיד בעובי.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- מניחים כפית מהמלית במרכז כל ריבוע של בצק.
- טורפים ביצה ומברישים את הקצוות של הבצק כדי לסגור אותו היטב.
- משאירים מקום ליצירת אווריריות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את החלק העליון בביצה הטרופה.
- בעזרת מזלג, מלקקים קווים דקורטיביים על פני הבצק.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב ומפואר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעבון לפוטנציאל? אז, מה דעתכם לשדרג את הבצק המגניב הזה? אנחנו ממליצים לנסות להוסיף חומרים כמו תרד קצוץ או קישואים מגורדים לתערובת המילוי. אגוזי פקאן קצוצים יכולים להוסיף קראנץ' נהדר, ולגידול עוד טעמים של אורגנו או תבלינים אחרים יתקבלו פה דברי חוכמה. हमारी מערכת התחברות טוענת שמעט גבינת פטה שנותן טעם חמצמץ יכולה להיות הפתעה לא צפויה!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי פטריות?
אפשר לשדרג עם מרכיבים שונים כמו ברוקולי, תרד או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
האם אפשר להכין את המנה הזו מראש?
definitely! ניתן להכין את המלית ולהקפיא את הבצק הממולא. כשיש צורך, רק לחמם בתנור.
האם הבצק הזה דל פחמימות?
לא, בצק עלים עשוי מקמח חיטה, אבל ניתן למצוא בצק עלים ללא גלוטן באינטרנט או בחנויות שמיועד לאנשים עם אי סבילות.
מה הדרך הכי טובה לאחסן את השאריות?
קרוב לוודאי שיישארו שאריות – פשוט שימרו בקופסה סגורה במקרר. חימום בתנור יכול להחזיר את החוויה שהייתה לפני.
האם יש טיפים בזמן האפייה?
וודאו שהתנור מחומם מספיק לפני הכנסת המאפים, כך שהם יתפחו כמו שצריך ויהיו זהובים.
אפשר להשתמש בחומרים אורגניים?
במהלך הכנת הבצק, שווה לבדוק את ההעדפות שלכם ולהשתמש בחומרים שמקורים באורגני.
כמה זמן הבצק מחזיק?
המנה עצמה יכולה להחזיק עד יומיים במקרר, אבל הכי טוב זה לאכול טרי.
האם יש מגבלות על הגיל של אוכל?
רצוי לא לתת לתינוקות להרגיש טקסטורות מורכבות. ניתן להכין להם מנה מרוכזת ובסיסית.
אם אני רוצה לגרסה פחות שומנית, מה לעשות?
למען האמת, אפשר לא להשתמש בשמן חרדל או שמן זית. זה עלול לשנות את הטעם, אבל זה עדיין יכול לעבוד!
מה הכי חשוב לזכור כשמכינים מאפה?
ושתערובת המילוי לא תהיה רטובה מדי – כך הבצק לא ייבלע!
עכשיו, אחרי שראיתם את המתכון המושלם, עידכנתם עיניים עצומות ואתם מתכננים על הגליל החם שלכם, אל תשכחו לשתף את המתכון מדהים הזה ברשתות החברתיות. חברים יעריכו אתכם על המאמצים ואני בטוח שהם ייהנו מכל ביס! בתיאבון!