מתכון לבצק מהיר לפיצה ללא התפחה
סיטואציה מוכרת לכולנו: אורחים בדרך, הילדים רעבים ואתם זקוקים למשהו מהיר, טעים ומדהים. הפיצה נמצאת ברשימת המנות המושלמות לתקופות כאלה. ואם יש מתכון לבצק מהיר שאין צורך להתפיח אותו? ובכן, הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה הוא לא רק פשוט, אלא גם אגדי. בסופו, תוכלו להכין פיצה מושלמת בשיא המהירות, ולא תספיקו ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- דרגת מנה: 4 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
שלב ראשון תמיד מתחיל בהכנת המרכיבים. כמו שכולנו יודעים, בריאות זה דבר חשוב, אבל אם אפשר לשדרג את השיפוט עם מתכונים כאלו, אז למה שלא נעשה זאת? הבצק הזה לא רק טעים, אלא גם קל להכנה! פחות כח, יותר פיצה…
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר קמח ללא גלוטן למי שרוצה לשמור על בריאות)
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר (שזה גם סוד התפיחה המהירה)
- 1/2 כוס רסק עגבניות (לרוטב)
- גבינה מגורדת (מותאם אישית)
- תוספות לבחירתכם: ירקות, פפרוני, זיתים ושאר תוספות מדהימות
שלבי ההכנה
כעת, כשהמרכיבים מונחים לפנינו, אפשר להתחיל בהכנה! בואו נצא לדרך לצלחת פיצה מהחלומות.
- מערבבים את הקמח, המלח והסוכר בק Mixing bowl
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן והמים
- לשים את הבצק עד שהוא חלק ולא דביק (זה לוקח כמה דקות – זהו, אין צורך לחכות שעות)
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומרדדים אותם לכל פיצה על משטח מקומח
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מורחים על הבצק שכבת רסק עגבניות בעזרת כף (עדיף שכבה מדויקת)
- מפזרים גבינה ומוסיפים את התוספות שרציתם (שימו לב, תוספות כבדות מדי עלולות לגרום לבצק להיות רטוב)
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות, עד שהפיצה זהובה ומעלפת
- ממציאים סיפורים על איך הכנתם כזו פיצה משגעת תוך כדי שאוכלים וכמובן – ללקק את האצבעות!
חשוב לדעת, שאם אתם רוצים לשדרג את המתכון, אפשר להוסיף תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום או אבקת שום. כל אחד מהם יוסיף טוויסט ייחודי! פיצה היא לא רק מזון – זו חוויה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שהכנתם את הבצק, השלב הזה הוא החלק הכי כיף! תוספות ביקורתייות שמוסיפים עוד טעמים מ-אוורירי ועד ל-מעלף:
- רצועות פלפלים קלויים
- בצל קצוץ דק
- תוספת של חצילים קלויים
- אבוקדו וטחינה לאופים בריאים
- פסטו מעל – איזו פיצת פסטו מטריפה!
- ביצה על הפיצה – להרגיש את הוויב של בראנץ'
שאלות ותשובות
איך הבצק יוצא גבוהה ונימוח?
הסוד הוא בחום התנור ובזמן האפייה. תוכלו להניח בתנור רשת מעל הלהבה ליצירת טעם כפרי!
מה עושים אם אין לי קמח חיטה?
תמיד אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח שקדים. זה ייתן טוויסט בריא ואחר.
האם אני יכול להכין פיצה מתפוחי אדמה?
בהחלט! פשוט מבשלים את התפוחים, מעסים אותם למעין פירה ומוסיפים קמח ותבלינים עד לקבלת בצק.
האם אפשר לאפות פיצה על גריל?
המממ. פיצה על גריל זו חוויה! מבשלים עם מכסה. בנוסף יש שלכם לעלות ללהבות!
מהי הדרך הכי מהירה להפשיר גבינה מגורדת?
עורכים עם מים חמימים במשך כמה דקות – גבינה נמסה לה בקלות.
האם אפשר לשמור את הבצק במקרר?
כן! עטוף היטב בניילון נצמד. הוא יישאר במצב מצוין לשבוע!
איך אני יכול להפוך את הפיצה לשונה?
נסו לערבב קמח עם זרעי פשתן או חמניות – זה מוסיף קראנץ' טעים!
מה אם אני רוצה פיצה טבעונית?
כאשר תוסיפו גבינת שקדים או טופו, זה מעניין גם והכי טעים שיש!
האם יש טיפים לשמר את המנה על טמפ' החדר?
מומלץ לשמור אותה באוויר פתוח כדי למנוע רטיבות וכדי שהבצק לא יתרכך.
אז לאחר כל המילים האלו, הגיע הזמן שלכם להתנסות במתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם! כולנו יודעים שאין דבר יותר כיף מאשר להיפגש לסשן פיצות, נכון?!