בצק לפיצה ללא שמרים פרווה
כמעט לכל אחד מאיתנו יש זיכרון מתוק של ערב שישי שבו התכנסנו סביב שולחן האוכל, כל אחד עם פרוסת פיצה בידו, משוחחים וצוחקים כמו שצריך לעשות עם חברים או משפחה. כיום, כשכולנו מנסים לשמור על תזונה בריאה יותר, אפשר לחשוב איך להכין פיצה נפלאה בכל זאת, מבלי להשתמש בשמרים. הכירו את המתכון המדהים שלנו לבצק פרווה לפיצה, שיהיה נימוח ופריך, ללא שמרים. זה הבצק הכי טעים שיש ואנחנו מבטיחים לכם שהוא פשוט ממכר!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 2 פיצות בגודל בינוני
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המתכון נפלא הזה, חשוב שנדע איזה מרכיבים אנחנו צריכים. כל מה שאנחנו צריכים הוא במרחק נגיעה.
- 2.5 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית כל תבלין שרק תרצו (כמו אורגנו או בזיליקום)
מובן שניתן לשחק עם הרכיבים וליצור סגנונות שונים בפיצה. לדוגמה, אפשר להמיר את הקמח לקמח חצי מלא או קמח כוסמין. לאלה מאיתנו שמבקשים גרסה דלת פחמימות, יש אפשרות לעשות שימוש בקמח שקדים.
שלבי ההכנה
כעת נחל לחבור בין כל הרכיבים וליצור את הבצק המשגע, שישאיר אותנו עם טעם של עוד.
- בעזרת קערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח.
- מוסיפים אבקת סודה לשתייה ואת התבלינים.
- בקצה קערה אחרת, מערבבים את המים ושמן הזית.
- יוצרים גומה במרכז היבשים וממלאים את הגומה בתערובת הנוזלית.
- מפותחים את הבצק עד שהוא מתאחד, ולאחר מכן לשים אותו כ-5 דקות עד שהוא חלק ונעים למגע.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעט מקמחים את משטח העבודה. מתבלים באהבה.
- מרדדים כל חלק לבצק בעובי של כ-0.5 ס"מ.
- מעבירים לתבנית אפייה מרוחה בשמן.
- משפרים עם רוטב פיצה, גבינה ותוספות שאתם אוהבים.
- אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, עד שהפיצה משגעת וזהובה.
וכך, כמו שראיתם, הכנו לנו פיצה בצורה קלה ומהירה. אז מה עושים אם רוצים להפתיע עם תוספות מעניינות?
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
מה שנפלא בבצק הזה, הוא שהוא מספק רקע מצוין לכל תוספת שתרצו. אתם יכולים לשדרגו עם גבינות מיוחדות כמו גבינת מוצרלה דלת שומן או גבינת פרמזן.
אוהבים ירקות? הוסיפו כמה פטריות, פלפלים ולקים או אולי תרצו לשים כמה זיתים?
חובבי הבשר יכולים לשדרג עם פסי פפרוני, חזה עוף או קציצות בשר. החשוב הוא, פשוט לשחק עם המרכיבים!
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את הבצק בשימור?
הבצק עצמו יכול להחזיק במקפיא עד חודש. יש לניילן היטב או לשים אותו בשקית חצי אטומה.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר. לפני השימוש, רק לעצב אותו מחדש.
מה קורה אם הבצק קשה מדי?
אם הבצק מרגיש קשה מדי, אפשר להוסיף טיפת מים נוספים וללוש אותו שוב, עד שהמרקם יהיה נעים ועובד.
האם ניתן להכין פיצה ללא גלוטן עם המתכון הזה?
כן! ניתן להשתמש בקמח תפו”ח, קמח ללא גלוטן או קמח שקדים, וזה יעבוד נפלא.
אפשר לשים על הפיצה רוטב פסטו במקום רוטב עגבניות?
כמובן! רוטב פסטו ישדרג כל פיצה ויביא עמו טעמים טריים ומדהימים.
האם יש דרכים מיוחדות להכין פיצה מקמח כוסמין?
באופן כללי, הגמישות של קמח הכוסמין מאפשרת להכין פיצה לא פחות טוב מאשר עם קמח רגיל, פשוט לשים לב לפחמימות במתכון אורגני יותר.
אשתף את המתכון עם חברים, איך עושים זאת?
פשוט לחלק קישור או לשתף ברשתות החברתיות. זו התוכנית המושלמת!
למה להשקיע בבצק אם יש פיצות מוכנות?
זה חלק מהחוויה! לא רק שתקבלו טעם מדהים, אלא גם תרגישו את ההצלחה כשאתם מכינים את הבצק בעצמכם.
מתי משתלם יותר לעשות פיצה בבית?
במיוחד כשיש הרבה אנשים בבית, מתכון לפיצה ביתית הוא פתרון נהדר ומושלם לאירוח!
מה לגבי גבינות טבעוניות לפיצה?
ישנן גבינות טבעוניות רבות בשוק, וניתן גם להכין גבינת קזאין, שתהיה עונג שגם טעים וגם בריא!
הגיע הזמן לעשות פיצה בעצמכם ולהפתיע את כולם! שתפו את המתכון והפיצו אותו עם האהובים שלכם ברשתות החברתיות!