בצק לפיצה ללא שמרים – טעים, מהיר וקל!
כשמדובר במילה "פיצה", קשה להישאר אדיש. החום של הבצק, הרוטב העשיר והגבינה המותכת עושים את כל ההבדל. מה אם נספר לכם שיכולים להיות לכם את כל אלה, בלי המתנה לשמרים שיתפחו את הבצק? אז כן, יש לנו מתכון מדהים לפיצה עם בצק ללא שמרים שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים, אפילו אם זה רק ערב רגוע בבית! אם אתם מתים על פיצה, אוהבים טעמים משגעים והרפתקאות במטבח, המתכון הזה רלוונטי בדיוק בשבילכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10-15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- כמות מנות: 2 פיצות אישיות
המשפט "הכי טעים שיש" בהחלט מתאר את הפיצה המדהימה הזו. עם בצק אוורירי, ורוטב שיש לו טעמים משגעים, אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות. הבצק התפשט במהירות, בלי להיתקע ולחכות לשמרים. אז אם אתם מאלה שמפחדים מהמתנה, הנה הפתרון המושלם!
מרכיבים דרושים
לפני שנצלול לתוך עולם הכנת הפיצה, נוודא שיש לנו את כל החומרים הנדרשים. מרכיבים אלו יאפשרו לנו להכין בצק מעלף שיגרום לכל אחד לדלג מהשולחן והלאה
- 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כוס שמן זית (אפשר לשלב שמן קוקוס או בריא אחר)
- 3/4 כוס מים פושרים
- רוטב עגבניות (רוטב פיצה מוכן או רוטב מעגבניות מרוסקות)
- גבינת מוצרלה או גבינות אחרות באיכות טובה
- תוספות לפי הבחירה (ספגטי, פפרוני, ירקות קצוצים, זיתים, ועוד)
כמו שאתם רואים, מדובר במרכיבים פשוטים שמתחברים יחד בצורה מושלמת. גם אם אתם שומרים על דיאטה דל פחמימות, יש לנו מרכיבים חלופיים שיכולים להתאים.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל! תשכחו מכל מה שחשבתם על בצק לפיצה. אנחנו הולכים להכין משהו מעניין!
- נשפוך את הקמח לקערה גדולה. נוסיף את אבקת הסודה לשתייה ואת המלח. נערבב אותם יחד.
- נמזוג פנימה את שמן הזית ונתחיל לערבב עם כף עד שהשמן מצפה את הקמח.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ונ混יבב עד שהבצק מתאחד.
- נלוש את הבצק על משטח מקמח במשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק מאוד.
- נשתמש במערוך להשטחת הבצק לעובי הרצוי – יותר דק, יותר פריך, יותר עבה – בחירה שלכם!
- נמלא תבנית אפייה במעט שמן ונניח את הבצק בתוכה.
- נמרח רוטב עגבניות מעל הבצק ונוסיף את הגבינה.
- נוסיף את התוספות לפי הטעם, הכל הולך – תזרמו!
- נכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות צלזיוס לאפייה במשך 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה והקצוות משחימים.
- נוציא מהתנור, נניח לבצק להתקרר כמה דקות, ונחלק את הפיצה לכל אחד ואחת.
כפי שאתם רואים, השיטות פשוטות ונעימות. זהו רגע של אושר במטבח!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשזה מגיע לפיצה, מגוון התוספות הוא אינסופי. תוספות בריאות כמו תרד, פטריות קצוצות ואורגנו יביאו לפיצה שלכם טעמים ממכרים. קשה לעמוד בפיתוי ופשוט להגיע ולבקש עוד פיסת פיצה! ואם אתם רוצים לגרום לפיצה להיות דל פחמימות, ניתן להשתמש בקמח כוסמין או קמח שקדים.
יחד עם זאת, אפשר לדבר גם על קומבינציות המשגעות. איך נשמע לכם פיצה עם גבינת פטה וזיתים? או אולי פיצה עם קבנוסים מעשנים וטפנד זיתים? תנסו ושממש! באחריות.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לגרום לפיצה להיות יותר פריכה?
אפשר להשתמש בקמח גרם למטרה זו או לאפות מספר דקות נוספות בתנור. אם רוצים פריכות גבוהה, מומלץ להיות עם חום גבוה על מנת להקנות את ההשפעות המושלמות.
כמה זמן אפשר לשמור על הבצק?
אם ממתינים עם הכנת הפיצה, ניתן לשמור על הבצק בתיק מנותק מפלסטיק במקרר למשך עד 2 ימים.
מה אפשר לשים על רוטב הפיצה?
רוטב עגבניות הוא בסיס מעולה, אך תוספות כגון שמן זית, בצל מטוגן או שום יכולים לשדרג את הכל.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק ואפילו להקפיא אותו. אח"כ תוציאו והפשרו במקרר ל-24 שעות.
האם אפשר להכין את הפיצה ללא גלוטן?
בוודאי! ניתן לשלב קמח ללא גלוטן ולבצע את כל השלבים כרגיל. התוצאה תהיה טהור ואגדי!
מה טמפרטורת האפייה המומלצת?
טמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס היא אידיאלית לאפיית פיצה.
האם יש שדרוגים בריאים לפיצה?
בוודאי! תוספות כמו ירקות טריים, עגבניות שרי, או גבינה עם אחוז שומן נמוך עושים פלאים לבריאות.
האם ניתן לחמם מחדש את הפיצה?
כן! ניתן לחמם מחדש את הפיצה בתנור או במחבת, דבר שמחזיר לה את הפריכות.
מה הדרך הכי טובה לחתוך את הפיצה?
באמצעות קולפן חד! המשיכו לחתוך לפרוסות דקות או עבות כמו שאתם אוהבים.
האם מתכון זה ניתן לשינוי לפי הטעמים האישיים?
בהחלט! התנסו בתוספות ובאהבות האישיות שלכם. זו הפיצה שלכם, תעשו מה שאתם רוצים!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המדהים שלנו לפיצה עם בצק ללא שמרים, כדאי לכם לשתף אותו עם חברים ולגרום להם להצטרף לחוויית הטעמים! סדרו ערב פיצה עם כולם והפתיעו מספר סועדים. שימו לב, אתם לא תצטערו!