מתכון לבצק פיצה מדהים ללא התפחה וללא שמרים
עכשיו, אם אתם חושבים על ערב משפחתי מהנה, עם פיצה חמה שנמסה בפה, אתם במקום הנכון! למה לחכות עם התפחת הבצק, כשאפשר להכין טעים, מושלם ומעלף בפחות משעה? בריא, מהיר, ובוודאי שימשיך אתכם עד אחרון הסועדים! כדי לשדרג את הערב, אנחנו מציעים לכם מתכון לבצק פיצה מדהים שלא דורש התפחה, שימשוך אתכם עם ריחו המשגע!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק המדליק הזה, נשתמש במרכיבים שיש לכולנו בבית. הם פשוטים וניתנים למציאה בקלות. מהנסיון שלי, איכות המרכיבים משפיעה ישירות על התוצאה, אז כדאי לבחור את הטובים ביותר:
- 200 גרם קמח (לגמרי אפשר לשלב קמח חצי מלא)
- 100 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר (כדי להוסיף טעם)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה עם תוספות בריאות, טעמים ומרכיבים חלופיים שמתאימים לכל אחד! אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס, או להשמיט אותו לחלוטין.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב המעניין באמת! הינה הדרך הפשוטה והכיפית להכין את הבצק:
- שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
- לשים את הבצק עד שהוא מתאחד וגמיש (מספיק כדקה).
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח. ככל שתעשו את זה בעדינות, הבצק יישאר יותר אוורירי!
- מעבירים את הבצק לצלחת מחוממת (כדי שיתפוס את החום מהר).
- מעלים את התוספות המועדפות עליכם כמו רוטב עגבניות, גבינות שונות, ירקות ומעט בזיליקום.
- מבשלים את הפיצה על המחבת במשך כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק מקבל צבע זהוב.
- מגישים חם, ללקק את האצבעות!
ומייד אחרי שהכנתם את הבצק, אפשר להתחיל לחשוב על תוספות משגעות שיכולות לשדרג את הפיצה שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז איך משדרגים את הפיצה שלכם? כל אחד יכול להוסיף את התוספות האהובות עליו. שימו לב לרעיונות הבאים:
- תוספת של מוצרלה או גבינת פטה תיתן טעם נימוח ומרגש.
- ירקות צבעוניים כמו פפרוני, זיתים, אוליביה או בכלל עלי רוקט יעשו פלאים.
- תוספת רוטב ברביקיו או רוטב חריף ליטפח את הפיצה שלכם בטעימה משגעת!
- שקדים קלויים קצוצים יכול להפוך את הפיצה שלכם לאגדי.
שאלות ותשובות
מה היתרון של בצק ללא התפחה?
היתרון הוא בזמן המוכנס בהכנה! במקום להמתין במשך שעות, אנחנו מכינים את הבצק באחת, ומקבלים תוצאה משגעת!
האם אפשר לעשות את הבצק עם קמח אחר?
בוודאי! כמו שציינו, ניתן להשתמש בקמח חצי מלא או קמח תפו”ח. הכל תלוי בטעמים שלכם.
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
הבצק הזה נטול התפחה ולכן הכי טעים ונעים כשמכינים אותו ורגע לפני האכילה. אבל אם נשאר, ניתן לשמור במקרר ליום נוסף.
איזה מיני תוספות מתאימות לפיצה?
נכון לעכשיו, רשמנו כמה תוספות, אך בעצם תוכלו לשים כל מה שבא לכם: אנטיפסטי, חצילים קלויים או אפילו טחינה!
מהי הדרך הכי טובה לאפות את הפיצה?
פיצה נמוכה עדיף במנגל או במחבת. פיצה גבוהה תדרוש תנור, טמפ’ חמה מאוד!
האם יש צורך להשתמש בשמני זית?
שמני זית מוסיפים טעם, אך לא הכרחיים. מסתבר שאפשר גם לשמור על דיאטת פחמימות דלת שומן.
איזה רוטב מומלץ לצלחת הפיצה?
רוטב עגבניות קלאסי הוא המועמד הפופולרי. אבל אם צלחתם דברים ממש מושלמים, רוטב פסטו גם בהחלט ישדרג.
האם צריך לעבד את הבצק בידיים?
לא בהכרח, אפשר לערבב בכלי או לשים במעבד מזון. הכי חשוב שהמרכיבים יתאחדו ליצירת בצק!
מה אם יהיו לי שאריות מהפיצה?
כמובן שאפשר לשמור! החזיקו במקרר עד 2 ימים והחימום מחדש בתנור יעשה פלאים.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים ייהנו להכין הנאה עם כלל התוספות והמרכיבים האהובים עליהם.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ולראות אותם מתלהבים מהפיצה המעלפת שלכם! עונג הכתיבה המשוגע שמחכה רק לכם, הוציאו את המיטב והכינו ערב של טעמים מדהימים!